Autor Tema: Astra H 1.7 CDTi - pomoć!  (Pročitano 3839 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Na mreži mihajloalaspZapočeo temu

Astra H 1.7 CDTi - pomoć!
« poslato: 27. Apr, 2014. 10:26 »
Jes da nije Opel forum, ali mi ultra hitno treba mala pomoć. Posle zamene filtera za gorivo, auto neće da upali, pre toga je normalno radio. Interesantno je da ni pri davanju kontakta ni pri verglanju pumpa niskog pritiska ne izbacuje gorivo do filtera. Osigurač dobar, relej ispravan. Da li ima neka caka sa zamenom filtera, možda ako je nizak nivo goriva u kućištu filtera gasi pumpu? Dijagnostika kaže nizak pritisak u magistrali. Kad preko dijagnostike probam da aktiviram pumpu, piše da je test u toku i da pumpa radi, ali se ona ne čuje a ne izbacuje ni gorivo. Motor je Z17DTL, common rail.
  • Vozi: Octavia mk1, Superb mk2, Favorit 3X

Na mreži mihajloalaspZapočeo temu

Odg: Astra H 1.7 CDTi - pomoć!
« Odgovor #1 poslato: 27. Apr, 2014. 17:41 »
Ukoliko nekoga interesuje, problem je rešen. Ovaj motor nema pumpu niskog pritiska, ona je u sklopu common rail pumpe. Najjednostavnije rešenje za izvlačenje vazduha iz sistema je da se skine crevo povratnog voda sa rezervoara i da se na njega zakači AC pumpa (mehanička pumpa za benzin). Treba dosta da se pumpa dok ne izvuče sve mehuriće. Kad krene gorivo bez vazduha da ide, treba da se pali auto. Skine se crevo od usisa (posle turbine) i može da se pripomogne start sprejom (ja sam koristio Berner čistač kočnica). Kad auto upali, malo će nemirno da radi i da kroz AC pumpu isteruje vazduh, a kad gorivo ponovo krene lepo da teče, vrati se crevo i gotov posao.
  • Vozi: Octavia mk1, Superb mk2, Favorit 3X