Autor Tema: Skoda Octavia 2.0Tdi---Problem sa trapom koji niko ne moze da otkrije  (Pročitano 2272 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže nikolam85Započeo temu

Zdravo ljudi. Nisam se skoro javljao, jedan od razloga je  sto i nemam bas puno vremena pa slabo ulazim na forum. Imam problem. Auto mi krivi prednju levo gumu, i to samo unutrasnji deo i one blokove od gume pravi na stepenice. E sad ovako. Provereno je sve, kod tri razlicita majstora i u jednom ovlascenom servisu za Skodu. Naslusao sam se svega. Ne postoji nigde ni jedan luft na automobilu, ni na dizalici ni na kanalu. Amortizeri su na 90 % prednji na 85% zadnji, Uradjena je reglaza, a nije bilo potrebe jer je i pre nje bilo sve u savrsenom stanju. Kupio sam nove gume, misleci da je mozda guma oslabila, i posle 2000 km i na novoj polako pocinje da se javlja razlika, Jedino sto sam ja primetio , a moze da bude povezano, je to da pri niskim tepmeraturama, pri prelasku preko lezeceg policajca se javlja zvuk kao da se guzva neka guma negde u trapu, ali ni kako ne mogu da ocenim odakle. ( sumnjam na gumice balans stangle). Polako krece da se javlja i ono sitno lupkanje preko neravnina,(to bi valjda trebalo da bude neki stabiliyator). A naravno kad odem kod majstora, zvuk se uvek izgubi :) :).

Ovako u sustini , auto sluzi perfektno, presao sam nekih 40.000 km od kad sam je uvezao iz Svedske. Samo redovni servis i to je to. Mozda se neki od vas secaju , predstavio sam auto na proslom forumu.

Bio bih Vam zahvalana za svaki savet, i da li ste mozda upoznati sta bi moglo da bude u pitanju.....

Na mreži hakkler

felga je ok?

sent from my right thumb

Van mreže nikola indjija

Auto je verovatno udaren bio,ako su sva ramena i selen blokovi u redu.Mogu biti i solje amortizera
  • Vozi: skoda oktavia 3 1.2 tsi 105hp+seat cordoba 1.9sdi+fiat ducato 2.8 jtd

Van mreže nikolam85Započeo temu

Felne su sve ok. A ne znam da li je udaren. Kupio sam ga u Ovlascenom salonu u Svedskoj. Polirao sam prosle godine haubu jer sam popunjavao tackice od kamencica, i kaze limar da nije farban auto. Jbm li ga. Moracu i te solje amortizera negde da idem da mi provere.