Autor Tema: Zamena sijalice - pozicija  (Pročitano 15267 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže GohuZapočeo temu

Zamena sijalice - pozicija
« poslato: 04. Maj, 2014. 21:58 »
Zdravo svima,
Unapred se izvinjavam ako ovakva tema postoji na forumu, nisam uspeo da je nadjem..

crkla mi je sijalica za poziciju u prednjem levom faru.. pokusao sam da je zamenim, ali nema sanse da se pridje da se zameni.. jednostavno nema mesta da se skine postojeca i da se zameni.. jedva se pridje uopste da se ukloni ona zastitna guma..em je tu blizu akumulator , cini mi se, em nema mesta ;)

da li znate kako se menja pomenuta sijalica? znam da je promena sijlica na Octavi-ji 2010 se vrsi tako sto se ceo far izvadi napolje pa se menja.. do sada sam menjao sijalice za oborena svetla i to bez problema, bez vadjenja fara...

napomenu bih nemam obican far vec onaj teleskopski sa socivom.. ako se tako kaze ;) na mojoj profil slici moze lepo da se vidi.

hvala unapred
  • Vozi: OCTAVIA-ja 2011 1.9 TDI PD - kao tenk :)

Van mreže krcaerdoglija

Odg: Zamena sijalice - pozicija
« Odgovor #1 poslato: 04. Maj, 2014. 22:02 »
morash da izvadish akumulator,zatim da skinesh plastiku koja se nalazi do fara!!tek onda skidash poklopac od fara i zamenicesh je veoma lako!!!pozz 8)
  • Vozi: fabia 1.4 mpi 50 kw 2000

« Odgovor #2 poslato: 04. Maj, 2014. 22:04 »
ufff  :o

da li ce skidanje akumulatora da nesto poremeti.. znam da je na proslim kolima koje sam imao znao, radio, recimo da trazi code itd... radio je fabricki inace.. nisam imao iskustvo sa skodom sa menjanjem akumulatora.. i dalje je fabricki unutra.. znam da kod renaulta zna da zeza auto posle skidanje..

poz,

Van mreže krcaerdoglija

« Odgovor #3 poslato: 04. Maj, 2014. 22:08 »
mene nishta nije zezalo osim shto mi je samo izbrisao sat i kilometrazu shto sam preshao od zadnjeg resetovanja!!!to bar nije nishta!! :P
  • Vozi: fabia 1.4 mpi 50 kw 2000

« Odgovor #4 poslato: 04. Maj, 2014. 22:11 »
realno;)

hvala na pomoci.

pozdrav,

Van mreže bugarin

« Odgovor #5 poslato: 04. Maj, 2014. 22:17 »
radio ne bi trebao da ti pravi problem, jer se kod novijih skoda (kao i kod ostatka VW grupe) vezuje za centralni racunar. mozes komotno i da izvadis audio uredjaj, i kad ga vratis racunar ce ga prepoznati. dovoljno je samo prvi put da se ukuca kod. naravno, ako se uredjaj prebacuje u drugo vozilo, onda opet mora kod itd.

veci problem mogu da ti naprave elektro prozori. mozda ces morati ponovo da ih programiras, jer se desava da posle skidanja akumulatora ne radi ona opcija da se prozor skroz otvori ili zatvori jednim pritiskom na taster.
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

Van mreže Apatinac

« Odgovor #6 poslato: 06. Maj, 2014. 15:36 »
ja sam skidao tocak i onu zastitnu plastiku u blatobranu i onda sam kombinirkama cupao ali tako jako da sam skoro srusio auto sa dizalice jer imaju mali "zubici" na grlu
  • Vozi: Octavia II 1,6 tdi

Van mreže Vlada1968

« Odgovor #7 poslato: 24. Nov, 2015. 17:39 »
Imam isti problem sa levom pozicijom, i danas sam slikao sijalicu, pa me interesuje da li se sijalica zakreće na neku stranu (levu ili desnu) pa izvlači napolje, ili se samo izvlači napolje?

Van mreže Apatinac

« Odgovor #8 poslato: 24. Nov, 2015. 18:44 »
kod mene na istom faru vuce se ravno napolje ali ako je prvi put menjas ici ce dosta tesko a posle ide lako kao i sve ostalo :RR) bravo2 =))
  • Vozi: Octavia II 1,6 tdi