Autor Tema: Pritiskanjem kocnice obrtaji pocnu da padaju  (Pročitano 9826 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže NemanjaZapočeo temu

• Laurin&Klement
  • Ugled: 2
Pritiskanjem kocnice obrtaji pocnu da padaju
« poslato: 06. Maj, 2014. 13:29 »
Kad mi auto radi na leru   desava mi se da uzastopnim pritiskanjem kocnice na sitno obrtaji pocnu da padaju i hoce da se ugasi,kad pustim  a kad normalno stiska ne vise puta onda je normalno?zanima me koju funkciju ima vodena pumpa?i sta se desava kad ode dihtung glave i kako moze da se prepozna?molio bi ako moze neko d ami odg iskreno,u pitanju je skoda felicia 1.3 karburator ima plin i presla je 200000 km/pozz
« Poslednja izmena: 06. Maj, 2014. 23:13 peđa »

• Laurin&Klement
Odg: Pritiskanjem kocnice obrtaji pocnu da padaju
« Odgovor #1 poslato: 06. Maj, 2014. 16:36 »
jel ima neko ko moze da mi pomogne da resim mali problem i da mi objasni neke stvari?hvala

Van mreže zix

• Laurin&Klement
  • Ugled: 26
« Odgovor #2 poslato: 06. Maj, 2014. 16:54 »
Ovo je amatersko objašnjenje:
1. Kočnica ima servo pojačivač, koji radi uz pomoć vakuuma. Taj vakuum (podpritisak) se stvara tako što se povezuje servo uređaj pomoću creva sa usisnom granom ispod karburatora. Ako je otišla membrana na servo uređaju, onda dolazi do nepravilnog rada na leru, nekada i gašenja. Ako je crevo porozno i loše povezano, opet ima problema.
  • Vozi: Škoda Yeti 1.2 TSI 2012.

Van mreže zix

• Laurin&Klement
« Odgovor #3 poslato: 06. Maj, 2014. 17:04 »
2. Vodena pumpa pokreće tečnost koja kruži kraćim (dok se ne otvori termostat) ili dužim putem, kroz motor, mali i veliki hladnjak, a kod tebe i kroz isparivač za plin. Tečnost hladi motor, a greje kabinu i isparivač.

Van mreže dulefontana

• Laurin&Klement
  • Ugled: 41
« Odgovor #4 poslato: 06. Maj, 2014. 18:44 »
Jel ti curi voda na auspuh, ili da li imas ulja u rashladnoj tecnosti - pogledati u expanzioni sud, ili da li ti je expanzioni sud pod pritiskom - creva tvrda ko kamen. Ako nije uzivaj i vise vozi taj auto i manje bruni :P

• Laurin&Klement
« Odgovor #5 poslato: 06. Maj, 2014. 19:59 »
dule cini mi se kao da malo bude tvrdo crevo ono deblje i malo plasticna posuda naraste,a pumpu sam menjao pre 2 god kad i lanac i lancanik,a to je pocelo od kad sam promenio termostat,ne curi voda na auspuhu.nema ulja u rashladnoj tecnosti

• Laurin&Klement
« Odgovor #6 poslato: 06. Maj, 2014. 20:01 »
Ovo je amatersko objašnjenje:
1. Kočnica ima servo pojačivač, koji radi uz pomoć vakuuma. Taj vakuum (podpritisak) se stvara tako što se povezuje servo uređaj pomoću creva sa usisnom granom ispod karburatora. Ako je otišla membrana na servo uređaju, onda dolazi do nepravilnog rada na leru, nekada i gašenja. Ako je crevo porozno i loše povezano, opet ima problema.

to je od skoro pocelo i bas me nervira nista nisam dirao,gde se nalazi taj deo sto mislis da pravi problem,kako mislis poroyno crevo?kako je sad povezano tako je i bilo pre povezano kad je bilo ok

Van mreže milosgranice

• Laurin&Klement
  • Ugled: 13
« Odgovor #7 poslato: 06. Maj, 2014. 20:16 »
Misli da guma vremenom izgubi svoja svojstva i pocinje da propusta vazduh i nemas onda vakum koji bi trebao kroz to crevo da se obezbedi za servo kocnice

Послато са GT-S5570 користећи Тапаток 2

• Vozi: fabia 1.9sdi

Van mreže zix

• Laurin&Klement
« Odgovor #8 poslato: 06. Maj, 2014. 20:20 »
Upravo za crevo to što kaže Miloš. Servo uređaj za kočnice se nalazi na glavnom kočionom cilindru i na njega direktno ide pritisak sa kočione pedale.

• Laurin&Klement
« Odgovor #9 poslato: 06. Maj, 2014. 20:46 »
sta je onda moguce uraditi da  to bude ok
sta trebam da pogledam

Van mreže Nesas

• RallyeSport
  • Ugled: 8
« Odgovor #10 poslato: 06. Maj, 2014. 21:31 »
Vidi to crevo da li je zdravo, najcesce pukne na sastavu tamo gde ulazi u servo to je jedino crevo koje dolazi na njega.

• Laurin&Klement
« Odgovor #11 poslato: 06. Maj, 2014. 22:28 »
ok pogledacu.ok hvala vam svima

Van mreže olajkris

• Laurin&Klement
  • Ugled: 23
« Odgovor #12 poslato: 07. Maj, 2014. 13:32 »
to sto vise puta u leru stisnes kocnicu i pada ler to je normalno i neces otkloniti jer u leru imas i manji vakum a stiskanjem oduzimas od motora to se jos najvise primeti kada vozis na plin i imas vakumski uredjaj jer i on radi uz pomoc vakuma. A ako su jos i pakne i plocice potrosene pa ti nize hvata pedala veci je put pedale a i oduzimanja vakuma sa grane.

• Laurin&Klement
« Odgovor #13 poslato: 07. Maj, 2014. 15:49 »
to sto vise puta u leru stisnes kocnicu i pada ler to je normalno i neces otkloniti jer u leru imas i manji vakum a stiskanjem oduzimas od motora to se jos najvise primeti kada vozis na plin i imas vakumski uredjaj jer i on radi uz pomoc vakuma. A ako su jos i pakne i plocice potrosene pa ti nize hvata pedala veci je put pedale a i oduzimanja vakuma sa grane.

da na plinu mi se desava,ali to do sad mi se nije desavalo,sta znaci kad bude tvrdo crevo ko kamen ono debelo sto ide od termostat do hladnjaka?

Van mreže olajkris

• Laurin&Klement
  • Ugled: 23
« Odgovor #14 poslato: 07. Maj, 2014. 17:28 »
jel sigurno jako tvrdo ili samo malo tvrdje? Na plinu je normalno jer ti je vakumski uredjaj to je uvek tako samo mozda nisi primecivao. I to ti se desava samo kada stoji auto i radi na leru. Jer ti je manji vakum. A sto se tice creva jel auto radi ravnomerno jel imas mehurice u posudi? Sto malo poraste nivo i to je normalno jer ona bude pod pritiskom malo. Dal se pojavljuje ulje u rashlodnoj tecnosti? Po svemu mislim da nije nikakav problem, samo dosad nisi primecivao i da je sve u redu.