Autor Tema: Senzor rucne kocnice  (Pročitano 3586 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže koscicaZapočeo temu

Senzor rucne kocnice
« poslato: 11. Maj, 2014. 19:43 »
Lampica za rucnu kocnicu mi se ne pali (fabija 1.2, 2005) kada mi je podignuta rucna. Inace kad okrenem kljuc, ona se za sekund, dva upali a zatim normalno kao i sve ostale lampice ugasi (znaci nije neispravna lampica na instrument tabli). Predpostavljam da se ispod rucne nalazi neki prekidac koji to regulise.
Da li je neko upoznat sa tim, gde se tacno nalazi, kako izgleda i kako to funkcionise da znam sta da trazim.
Unapred zahvalan

Van mreže Nesas

Odg: Senzor rucne kocnice
« Odgovor #1 poslato: 12. Maj, 2014. 00:00 »
Pogledaj nivo kocionog ulja ta lampica ima i tu svrhu.

Van mreže djordje cacak

« Odgovor #2 poslato: 12. Maj, 2014. 10:50 »
Pogledaj nivo kocionog ulja ta lampica ima i tu svrhu.
Nivo ulja nema veze sa ovim sto mu nepali lampicu kada povuce rucnu.Kada  nepovuce rucnu a lampica svetli tada nema ulja za kocnice.
  • Vozi: Fabia 1.4 MPI 8v 200 god

Van mreže brano20

« Odgovor #3 poslato: 12. Maj, 2014. 11:52 »
kod mene kada je falilo ulja svijetlila je lampica od ručne kočnice, takođe jednom kada su mi disk pločice bile skroz poderane isto je svijetlila, a čim sam ih zamjenio nije više svijetlila.

po meni ovdje je u pitanju šteker koji pali tu lampicu kada se povuče ručna, ili je nešto drugo u pitanju, ako neko ima neko drugo iskustvo neka napiše.

http://workshop-manuals.com/skoda/fabia-mk1/chassis/brake_brake_mechanics/handbrake/assembly_overview_of_the_handbrake/

Van mreže djordje cacak

« Odgovor #4 poslato: 12. Maj, 2014. 21:51 »
Lampica za rucnu kocnicu mi se ne pali (fabija 1.2, 2005) kada mi je podignuta rucna.

Mislim da niko necita pazljivo sta je covek napisao.
LAMPICA SE NEPALI KADA POVUCE RUCNU!
  • Vozi: Fabia 1.4 MPI 8v 200 god

Van mreže Nesas

« Odgovor #5 poslato: 12. Maj, 2014. 21:59 »
Bar u mom slucaju,  desava se. Izvinjavam se

Van mreže sasacalko

« Odgovor #6 poslato: 13. Maj, 2014. 09:16 »
         Treba da proveriš taster ispod ručne kočnice. Moraš da skineš plastiku oko menjača, ispod je taster, mislim da se nalazi iza ručice za ručnu. Daš kontakt i proveriš taster. Plastika ne znam kako se skida, jer sam video kod majstora skodu Rumster, kad je bila rasturena (od dva je pravio jedan).  :D

Van mreže vladimir1980

« Odgovor #7 poslato: 13. Maj, 2014. 12:59 »
plastiku nije teško skinuti.
izvadi obe piksle (kod menjača i pozadi). ispod zadnje piksle imaš dva šrafa a ispod prednje tri, povuci plastiku sa zadnje strane na gore i videćeš prekidač