Autor Tema: Izduvne grane sa motora  (Pročitano 2007 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže MilanVZapočeo temu

• Ambition
  • Ugled: 1
Izduvne grane sa motora
« poslato: 13. Maj, 2014. 07:57 »
Kada sam juče kontrolisao motor primetio sam da mi je u vožnji spalo aluminijumsko crevo koje ide sa bloka motora na plastičnu granu koja doprema vazduh preko filtera u karburator. Nisam ga mogao naći juče u prodavnici. Da li šta smeta motoru da se vozi bez tog creva neko vreme. Inače rdi se o škodi feliciji 1.3 1996 godište sa karburatorom.

Bio bih zahvalan na bilo kom odgovoru

Van mreže sasacalko

• Laurin&Klement
  • Ugled: 14
Odg: Izduvne grane sa motora
« Odgovor #1 poslato: 13. Maj, 2014. 08:48 »
Ne smeta. To crevo koje ide sa bloka, treba da daje vruć vazduh u motor. Prebaci na usis (ako već nisi) za vazduh - iznad karburatora na letnji režim, tada uvlači spoljni vazduh, a mesto gde ulazi vruć se blokira, tako da možeš da voziš do zime. (tako je bar na z101).  ;)

Van mreže aca

• Style
  • Ugled: 1
« Odgovor #2 poslato: 13. Maj, 2014. 12:40 »
Na mojoj felicije to aluminijumsko crevo je bilo na 2 mesta izbuseno i tako terano skoro 3 godine, pa sam ga prosle godine zamenio kupio sam novo koje me je kostalo ako se dobro secam oko 400 din, i kad sam ga zamenio nikakvu razliku nisam primetio u radu motora tako da smatram da nije neki problem ako se koristi neko kratko vreme i bez to crevo, mada bi bilo bolje da neko ko se razume malo bolje od mene napise sta da radis.

Van mreže olajkris

• Laurin&Klement
  • Ugled: 23
« Odgovor #3 poslato: 13. Maj, 2014. 14:11 »
Ne smeta. To crevo koje ide sa bloka, treba da daje vruć vazduh u motor. Prebaci na usis (ako već nisi) za vazduh - iznad karburatora na letnji režim, tada uvlači spoljni vazduh, a mesto gde ulazi vruć se blokira, tako da možeš da voziš do zime. (tako je bar na z101). 

To na feliciji ne prebacujes ti. Ima jedan termoelement unutra u tom kucistu koja na temperaturu pomera klapnu pa sam otvara i regulise dal vruc sa bloka ili svez tj hladan spolja.

Van mreže sasacalko

• Laurin&Klement
  • Ugled: 14
« Odgovor #4 poslato: 13. Maj, 2014. 22:25 »
Onda nema veze, da li je vruć ili hladan vazduh, jer mora da prođe kroz filter, tako da prašina ne može da dospe u motor. Možda bude samo problem sa sagorevanjem dok ne zagreje, mada još ove kiše da prođu i stiže leto. Ako ima plin, onda i ne vraćaj crevo, jer plin radi na hladan vazduh - uvek. ;)