Autor Tema: Pitanja: grejanje retrovizora, BT, CH, LH  (Pročitano 4794 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Na mreži varicakZapočeo temu

Pitanja: grejanje retrovizora, BT, CH, LH
« poslato: 17. Maj, 2014. 22:00 »
Drugari, ostajem dužan utiske i slike, ali mi treba nekoliko informacija:

- Kako se uključuje grejanje retrovizora? Na točkiću za retrovizor sam stavio u položaj gde je označen grejač, ali ne primećujem da radi. Imam tu funkciju i na ogledalima se vide grejači.

- Da li može Bluetooth da se aktivira softverski? Na volanu i uređaju nemam dugmiće koji bi trebalo da služe za to, ali u meniju se regularno pojavaljuje, pa sam pomislio da bi možda moglo naknadno da se aktivira, kao recimo cornering lights i slično. Sve to izgleda od prilike ovako:

- Zadnja vrata iza vozača se malo teže zatvaraju, u stvari teže nego sva ostala jer ih treba malo jače zalupiti. Ne vidim da postoji neka fizička prepreka, keder ili da je nešto sa bravom. Da li imate ideju kako bih mogao ovo malo da popravim ili će možda samo od sebe da se razradi vremenom? Uzeo sam onaj silikonski sprej pa ću naprskati šarke i vođice prozora jer sam primetio da stakla malo zapinju kad se otvaraju prozri.

- Da li može da se podesi da Coming Home i Leaving Home funkciju ne vrše glavna svetla nego LED-ovi ili maglenke?

Hvala u napred.

Van mreže nikola indjija

Odg: Pitanja: grejanje retrovizora, BT, CH, LH
« Odgovor #1 poslato: 17. Maj, 2014. 22:17 »
Reci nam kako ide koliko trosi,jesi li ugradio zeder?

Grejaci u retrovizorima mozd kada upalis zadnji grejac stakla?
« Poslednja izmena: 17. Maj, 2014. 23:38 pedja »
  • Vozi: skoda oktavia 3 1.2 tsi 105hp+seat cordoba 1.9sdi+fiat ducato 2.8 jtd

Van mreže Filip

« Odgovor #2 poslato: 18. Maj, 2014. 00:46 »
za osnovne funkcije prvo i pre svega konsultuj literaturu koju si dobio uz kola: uputstva za upotrebu, verujem da imaš posebno i za radio-uređaj (Bolero)

za napredne stvari je potrebno kodiranje, CH/LH kroz maglenke je moglo na Oktaviji 2 u FaceLift izdanju, pa bi po toj logici trebalo da može i u O3
  • Vozi: Škoda Octavia 1.8 TSI Elegance + Eibach & RS 18" + Revochip

« Odgovor #3 poslato: 18. Maj, 2014. 09:51 »
Uredno ću napisati review sa sve slikama i detaljima, samo da se malo ovo vreme stabilizuje, a i treba mi malo više kilometara za neke konkretnije utiske. Potrošnja još jako varira, motor se razrađuje, tek sam na manje od 300km i u glavnom sve po gradu. Što se tiče literature, već sam sve detaljno pročitao i pogledao, ali neke stvari jednostavno nisu detaljno opisane, zato sam se i obratio iskusnijima od mene.

Van mreže Vlajko

« Odgovor #4 poslato: 18. Maj, 2014. 13:03 »
Zadnja vrata ce ko i meni posle nekih mesec dana poceti lepo da se zatvaraju!

Sent from my iPhone  

« Odgovor #5 poslato: 18. Maj, 2014. 14:40 »
Da li si nešto radio sa njima ili su jednostavno proradila sama od sebe?

Van mreže nebojsar

« Odgovor #6 poslato: 18. Maj, 2014. 19:19 »
Da li može Bluetooth da se aktivira softverski?

Nisam te razumeo bas najbolje? Ako pitas zbog vidljivosti i uparivanja, kod mene funkcionise tako da sam samo jednom upario telefon sa autom, nakon toga je dovoljno samo da mi je na telefonu ukljucen Bluetooth i auto automatski nadje telefon, upari se i azurira imenik. Ono sto kod mene automatski radi je da ucitava i listu muzike sa telefona pa kad biras odakle hoces da pusti muziku (SD karta, HDD) pojavi se i Bluetooth uredjaj - takodje automatski.
  • Vozi: Skoda Fabia 1.2 HTP, VW pasat B8 2.0TDI

« Odgovor #7 poslato: 18. Maj, 2014. 19:25 »
Ne mogu da uparim auto i telefon. Nisam siguran da uopšte imam BT funkciju. Pogledaj slike gore

Sent from my GT-I9100  

Van mreže nebojsar

« Odgovor #8 poslato: 18. Maj, 2014. 20:44 »
Koliko vidim ti imas Samsung galaxy S2, on bi trebao da moze bez problema da se upari. Ti imas fabricku pripremu za telefon ili ne? Meni se taj modul nalazi pod plastikom ispod suvozacevog sedista, tako fizicki mozes da proveris. Kod mene je malo drugacije jer mi MFD na Maxi dotu daje dodatni meni za Bluetooth pa preko njega vrsim trazenje uredjaja, dakle nista ne radim preko displeja. Gledajuci sliku koju si poslao trebalo bi da imas Bluetooth obzirom da ti meni nije inaktiviran, jesi proverio meni od maxi dot-a?

Evo sad proverih I na netu, izgleda da tvoj bolero nema podrsku za telefon:

https://www.youtube.com/watch?v=gmKqihnRklw

Koliko vidim ovaj bolero iz nove oktavije ima phone meni kao i moj Columbus.
  • Vozi: Skoda Fabia 1.2 HTP, VW pasat B8 2.0TDI

« Odgovor #9 poslato: 18. Maj, 2014. 21:02 »
Meni je ispod vozačevog sedišta ona pregrada za prsluk, ali pogledaću da li tu ima još nešto. Po ovom snimku ja nemam BT. Ostaje da pokušam još preko Maxi dota. Hvala svakako.

Van mreže Vlajko

« Odgovor #10 poslato: 18. Maj, 2014. 21:13 »
Sama od sebe su pocela dobro da se zatvaraju!

Sent from my iPhone  

Van mreže Karlheinz

« Odgovor #11 poslato: 18. Maj, 2014. 22:07 »
- Kako se uključuje grejanje retrovizora? Na točkiću za retrovizor sam stavio u položaj gde je označen grejač, ali ne primećujem da radi. Imam tu funkciju i na ogledalima se vide grejači.
Kako znaš da ne rade? Treba da rade čak i do +35 stepeni napolju. Točkić treba da bude u tom položaju gde je grejač i auto da radi.
  • Vozi: Yeti

« Odgovor #12 poslato: 18. Maj, 2014. 22:34 »
Retrovizor je bio mokar. Očekivao sam da će se osušiti ako uključim grejače. Da li treba da bude uključeno i grejanje zadnjeg stakla da bi se grejali i retrovizori?

Van mreže Karlheinz

« Odgovor #13 poslato: 18. Maj, 2014. 22:42 »
Osušiće se sigurno (staklo je verovano jedva mlako i grejač nije predviđen da suši mokro staklo) ali ne tako brzo kao npr. što se odmagli za minut-dva. Ne treba ništa drugo, samo točkić na onu poziciju.
  • Vozi: Yeti

« Odgovor #14 poslato: 19. Maj, 2014. 08:39 »
@pedja Hvala za info.

Mislim da definitivno nemam, bar ne softversku podršku za BT. Ni preko Maxi dota mu nemam pristup. Sada ostaje jedino da vidim preko VCDS ako nešto može da se uradi, kad budem otključavao sve ostale opcije.