Autor Tema: Smart Tuning - Beograd - servis  (Pročitano 3596 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže djordje48Započeo temu

Smart Tuning - Beograd - servis
« poslato: 26. Maj, 2014. 16:11 »
krajnje negativno iskustvo sa firmom smart tuning. obojica prijatelja su isli kod njih da cipuju auto, jedan sa supbom 1.8 TSI drugi sa audijem a3 isti motor za superba je dao napismeno garanciju da ce imati 50 KS vise, 60 NM veci obrtni momenat i 1l manju potrosnju. posto kod nas ne postoji dyno masina za proveru jer je superb bio 4x4 moj drug je isao u austriju i na testu se ispostavi da je auto dobio 30 KS, 20 NM vise, a potrosnja veca za 2 l. i to je kostalo 400 eura. pare nisu hteli da vrate, vlasnik je bio krajnje neljubazan, i drug je podneo tuzbu. sa leonom ista prica. moze biti da nisu umeli lepo da tjuniuraju ovaj motor ali to radi firma iz italije!  doduse, leon je sa obicnim pogonom i ovde je na dyno masini pokazao 40 KS vise a ne 50. dakle ne idite u smart tuning!!! >:( :'( :-\

EDIT:
Auto servis Smart Tuning
Viševačka 60, 11090 Beograd, Rakovica
Telefon: 011/305-5590
http://www.smarttuning.rs
« Poslednja izmena: 29. Maj, 2014. 09:55 pedja »

Van mreže djordje48Započeo temu

Odg: Smart Tuning - Beograd - servis
« Odgovor #1 poslato: 26. Maj, 2014. 16:48 »
Jbg, tako se pogodilo. Pogresno napisao leon, nesto mi se seat ovih dana mota po glavi. Ali covek je dao garanciju i odgovorno tvrdio. Ako nesto napismeno tvrdi mora da stoji iza toga. U svakom slucaju je najbolje bilo da vrati novac, ali posto nece...bice pravnih posledica...

Van mreže fobia24

« Odgovor #2 poslato: 28. Maj, 2014. 13:22 »
krajnje negativno iskustvo sa firmom smart tuning. obojica prijatelja su isli kod njih da cipuju auto, jedan sa supbom 1.8 TSI drugi sa audijem a3 isti motor za superba je dao napismeno garanciju da ce imati 50 KS vise, 60 NM veci obrtni momenat i 1l manju potrosnju. posto kod nas ne postoji dyno masina za proveru jer je superb bio 4x4 moj drug je isao u austriju i na testu se ispostavi da je auto dobio 30 KS, 20 NM vise, a potrosnja veca za 2 l. i to je kostalo 400 eura. pare nisu hteli da vrate, vlasnik je bio krajnje neljubazan, i drug je podneo tuzbu. sa leonom ista prica. moze biti da nisu umeli lepo da tjuniuraju ovaj motor ali to radi firma iz italije!  doduse, leon je sa obicnim pogonom i ovde je na dyno masini pokazao 40 KS vise a ne 50. dakle ne idite u smart tuning!!! >:( :'( :-\
Potvrđujem za ovu firmu da sam čuo isto ia za yetia! Sa dotičnim čovekom koji mapira sam svojevremeno razgovarao telefonom kada sam jurio gde da radim chiptuning na mazdi i kako mi se nije dopao njegov stav, niti priča, na kraju sam otišao u Revochip i nije mi žao. Dakle, ko ne želi priču na papiru više od realne, neka ih zaobiđe.

Van mreže vlada320

« Odgovor #3 poslato: 27. Avg, 2014. 23:19 »
Ja imam pozitivno iskustvo sa firmom Smart Tuning, kao i mnogo ljudi iz bliskog okruženja.
Doduše, ne odnosi se na tuniranje motora, već na ugradnju muzičkih sistema - autoradija i zvučnika, kao i na servisiranje klima uređaja. Na tom polju, uvek su sve profesionalno i kvalitetno odradili, po povoljnim cenama.
Što se čip - tuninga tiče, znam da su jako dugo u tom poslu i nisam znao do sada da je bilo nezadovoljnih. Ali, da bi neko dokazao prevaru, zar nije trebao neposredno pre čipovanja da izmeri snagu motora u svom autu i da to i uradi odmah posle toga? Kako neko može da tvrdi da mu je motor pre čipovanja imao deklarisanu fabričku snagu? Naročito posle nekoliko godina i nekoliko desetina ili stotina hiljada kilometara. Logično je da motor sa godinama gubi snagu, a ima tu i mali milion drugih faktora koji bi mogli uticati na smanjenje snage, kao što su kvalitet goriva, održavanje, stanje svećica, dizni i svega ostalog.
  • Vozi: Mercedes B180 w245 / ex Fabia mk1 1.4 16v

Van mreže vlada320

« Odgovor #4 poslato: 11. Sep, 2014. 22:38 »
Baš sam se ovih dana video sa vlasnikom, pa smo popričali, tako da sam čuo i priču iz njegovog ugla gledanja na stvari.
Čovek sarađuje sa Autočačkom i uradio je chip tuning na velikom broju raznih Škoda. Nije mu poznat slučaj pomenute Superb 4x4 i jedino loše ikustvo koje je on imao sa vlasnikom neke Škode je slučaj sa jednim od članova našeg foruma za koga tvrdi da je došao posle bezmalo 2 godine od remapa motora sa reklamacijom da je auto imao 4 KS manje od obećanih i da je uradio novi remap u Sloveniji, te je raznim pritiscima (u ime zakona) uspeo da povrati novac.
Inače, gotove mape za chip tuning preuzima od švajcarske firme (ne italijanske), a sebe smatraju za jednu od 3 firme u Srbiji koje se ozbiljno bave ovim poslom. Svako ko iz bilo kog razloga nije zadovoljan čipovanjem u ovoj firmi ima pravo da u roku od 15 dana zatraži povrat novca i biće mu vraćene fabričke mape u auto. Specijalisti su za Peugeot vozila.
Naravno, ponovio mi je i opšte - poznatu stvar da motor vremenom gubi snagu, (bilo više puta i na Top Gear-u) i da čak i običnom zamenom ulja motor povrati 1 KS, a o turbini i da ne govorimo.
Eto, nisam želeo da izigravam drvenog advokata, ali čoveka poznajem godinama u pozitivnom smislu, pa koliko god ovaj post zvučao subjektivno, ja sam lično smatrao da treba čuti i drugu stranu.

Van mreže Karlheinz

« Odgovor #5 poslato: 12. Sep, 2014. 10:36 »
drug je podneo tuzbu.
Možeš li da pitaš druga (obojicu) šta je bilo sa tom tužbom, kako se završilo?
« Poslednja izmena: 12. Sep, 2014. 12:11 Karlheinz Hell »
  • Vozi: Yeti

Na mreži Markkoni

« Odgovor #6 poslato: 07. Dec, 2014. 14:11 »
@vlada320
Mislis li na Jocu? On dugo ne radi sa mapama Digitaltuning-a, vec sa Austrijancima (Digitune). On i Nesa su ranije radili zajedno sa Digitaltuningom, pa kada su se odvojili Nesa ubacuje mape Toptuning...

Tapatalk Post

Van mreže vlada320

« Odgovor #7 poslato: 07. Dec, 2014. 22:27 »
Ne, na Nikolu sam mislio, on je vlasnik - koliko mi je poznato. Nekada je radio u Veranu.

Na mreži Markkoni

« Odgovor #8 poslato: 08. Dec, 2014. 04:03 »
Hmm, i ovi su bili usko povezani sa Veranom, Nesa i Joca, ali dobro nije ni bitno toliko...

Tapatalk Post