Autor Tema: Grejanje motora  (Pročitano 1784 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže MilanVZapočeo temu

• Ambition
  • Ugled: 1
Grejanje motora
« poslato: 03. Jun, 2014. 13:00 »
Felicija 1,3  1996 god.

Da li je normalno da motor postigne radnu temperaturu od 90 C za brže od 5 min.vožnje. Malo mi je to nelogično. Molim za savet

Van mreže dulefontana

• Laurin&Klement
  • Ugled: 41
Odg: Grejanje motora
« Odgovor #1 poslato: 03. Jun, 2014. 13:30 »
Normalno je da brzo postigne radnu temperaturu, i da ti tu stoji. Pogotovu kada je ovakvo vreme. Meni Favorit zimi postigne radnu temperaturu za max 10 minuta.

Van mreže Diamond

• Style
  • Ugled: 6
  • Skoda FOR LIFE!!! ;)
« Odgovor #2 poslato: 10. Jun, 2014. 01:04 »
Hajde probaj da proveris nesto nista te ne kosta.... cisto da budes miran... Moja Felicia 1.3 bas i ne dize brzo temperaturu, leti je onako tamte - vamte ali zimi joj treba dobrih 20 min... Takodje i bivsa Favoritka koju sam imao... I jednom sam imao slicne simptome kao ti... procurila mi je ac pumpa, i pustala je gorivo u motor i mesala ga sa uljem i cinila ga redjim naravno... i tada se grejala bukvalno do radne temperature za dva coska voznje... Ali je drzala temperaturu, malo cesce palila ventilator i to je to... Izvuci merac i vidi kakvo ti je stanje ulja, i malo se zaprljaj uzmi na prst i vidi jel se oseti na benzin... cisto da proveris... Jel zna to da napravi ozbiljan problem ako se ne primeti na vreme... A to inace bude jedan od simptoma koji si opisao...
  • Vozi: Skoda Felicia 1.6MPi , Skoda Felicia 1.3 GLX

Van mreže drale01

• Ambition
  • Ugled: 1
« Odgovor #3 poslato: 26. Jun, 2014. 09:20 »
kod mene se motor ugrije na tu temperaturu (bar po kazaljci na instrument tabli) tek nakon predjenih 3-5 kilometara zimi ljeti mozda malo prije
  • Vozi: Фелициа, 1.3 lx, мотор 43 кW (бензин/ LPG), производња 11/2001 год.