Autor Tema: protokomer  (Pročitano 3288 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Na mreži bigorZapočeo temu

protokomer
« poslato: 04. Jun, 2014. 12:14 »
Ono sto me zanima dali je ko cistio protokomer i kakvi su rezultati posle toga? Jeste li primjetili da auto bolje ide i da je smanjena potrosnja? Citao sam po netu da jedni preporucuju da se obavezno cisti prilikom svake zamjene filtera, opet drugi kazu dok traje-traje, nista ne dirati. Ja sam se vec naostrio da ga cackam, pa me zanimaju vasa iskustva prije nego sto pocnem
  • Vozi: skoda oktavia 2.0 AZJ

Van mreže Filip

Odg: protokomer
« Odgovor #1 poslato: 04. Jun, 2014. 12:30 »
ja sam protokomer menjao na oko 100.000 km na Oktaviji prve generacije 1.8 20V, a klapnu sam čistio po potrebi, kada se zaprlja

pre zamene protokomera auto nije hteo da ide, gubio je snagu, nije prihvatao gas, a posle menjanja sve kako treba, jednom sam se jedva dovukao do servisa, tada sam i dosao na zamenu
  • Vozi: Škoda Octavia 1.8 TSI Elegance + Eibach & RS 18" + Revochip

« Odgovor #2 poslato: 04. Jun, 2014. 12:38 »
Ja ne mogu reci da imam nekakvih problema, sve za sada radi kako treba, htio sam ga ocistiti da ne bi doslo do takvih problema. Uz put, cim si cistio klapnu

Van mreže Filip

« Odgovor #3 poslato: 04. Jun, 2014. 12:45 »
e pa onda ništa ne diraj

može da se koristi sprej za odmašćivanje, četkica, krpa, ili benzin

« Odgovor #4 poslato: 04. Jun, 2014. 12:49 »
Ok ja sam uzeo contact cleaner, to je za elektricne sklopove, pa ce valjti i za to

Van mreže dren

« Odgovor #5 poslato: 07. Jun, 2014. 11:45 »
Filip kada si imao probleme sa protokomerom da li ti je dijagnostika prijavljivala gresku ili ne ( ovo pitam jel neki kazu da su imali slicne probleme kao ti ali dijagnostika nije pokazivala gresku , pa iskustvom majstora zamenjen protokomer i posle sve u redu)
  • Vozi: oktavia A5 2005 1.9 tdi pd

Van mreže Filip

« Odgovor #6 poslato: 07. Jun, 2014. 16:57 »
ništa nije pokazivala, probali su u servisu par stvari i ispostavilo se da je protokomer

dakle više zbog simptoma treba posumnjati na njega