Autor Tema: Odmašćivač za lanac za bicikl  (Pročitano 1281 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže TurboZapočeo temu

Odmašćivač za lanac za bicikl
« poslato: 05. Jun, 2014. 13:52 »
Jel može neki predlog za dobar odmašćivač? Konkretno mi treba za lanac za bicikl, koji je doduše u dobrom stanju, nije zapušten i prešao je manje od 1000km, ali potrebno mi je neko tečno sredstvo da sipam u jednu mašinicu koja služi za čišćenje lanca, tako da benzini i nafte nisu opcija jer bi mogli da oštete plastiku i četke unutra.

Na mreži zare

Odg: Odmašćivač za lanac za bicikl
« Odgovor #1 poslato: 05. Jun, 2014. 13:59 »
Ta masinica samo lepo izgleda ;).
Kupi lepo Axel Sgrasso, isprskaj lanac i lancanike, ostavi malo da odstoji, istrljaj malo nekom cetkicom i spreri vodom. U 90 % slucajeva je dovoljno. Ako nije, ponovi ;).
http://www.akcijskaponuda.rs/brand-na-popustu/axel-sgrasso/

Inace se moze koristiti za odmascivanje svega i svacega pa i za pranje motora. Odlicno skida masnocu, kada cisti zapekle sporete i rostilje ocistice i motor. Samo pazite da ne dospe u lezajeve.

« Odgovor #2 poslato: 05. Jun, 2014. 15:24 »
Videh na netu da savetuju Axel. Probaću za početak sa med. benzinom, samo ću da prebrišem i ostavim malo da ispari pre nego što nauljim ponovo lanac.

Van mreže dulefontana

« Odgovor #3 poslato: 05. Jun, 2014. 18:42 »
Axel je malo dete za K2 - sredstvo za pranje motora. Ukoliko vas interesuje stavicu sliku Jugicevog motora koji smo prali drugar i ja. Inace kupljeno na Luk Oil-ovoj pumpi

« Odgovor #4 poslato: 05. Jun, 2014. 19:07 »
Odradio sam benzinom, zadovoljan sam, mada ukoliko se lanac lepo i redovno održava ne znači mnogo ova spravica, ali uštedi dosta vremena ako je lanac baš zapekao i zapušten. I pored toga je elegantan i "kulturan" način da odmastiš lanac.