Autor Tema: Paknovi i plocice  (Pročitano 7601 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže markoconicZapočeo temu

Paknovi i plocice
« poslato: 08. Maj, 2013. 18:24 »
Znate li koje paknove i koje plocice za prednje kocnice da kupim tj. interesuje me neki savet ima li neki poseban proizvodjac i cena otprilike koliko bi me to zadovoljstvo iskostalo  :) hvala

Na mreži URKE 80

Odg: Paknovi i plocice
« Odgovor #1 poslato: 08. Maj, 2013. 18:29 »
pre 10 dana sam stavio Bosch pločice 2.700din. odlične su.
  • Vozi: Fabija 1.9SDI 2001god. ASY

Van mreže Nesas

« Odgovor #2 poslato: 10. Maj, 2013. 20:20 »
Skoro sam menjao plocice imao sam nameru da ugradim ATE al mi ABC test u Va dao pogresne pa kad sam skinuo  kupio san TRW 3093 din na Bulevaru. Jedine su te imali, sta je tu je za sada lepo koce, ne skripe. Stare plocice su bile ferodo  koje su ugradjene u Alprosu.  Poz  :)

Van mreže pedja1693

« Odgovor #3 poslato: 12. Maj, 2013. 08:29 »
U principu od kvalitetnijih su: ATE,Ferodo,ABS,Bosch,Textar,Maxman,Zimmermann,Optimal,Flennor. Ima jako veliki dijapazon proizvodjaca i u principu I ako uzmes Textar koje su kao prva ugradnja ovo-ono moze da se desi da skripe i tresu,a da Vikine rade kao Doxa,to nam se i desavalo u servisu sa jednom musterijom. Moja preporuka ti je da od ovde pomenutih pazaris najpovoljnije,jer cisto sumnjam da je rezim eksploatacije kod tebe ekstreman pa su sad potrebne neke extremno kvalitetne plocice.

Na mreži hakkler

« Odgovor #4 poslato: 12. Maj, 2013. 15:20 »
Poslije OEM kod Skode (2x pločice su bile Pagid) uzeo sam kombinaciju ATE.
 ATE Power diskovi i ATE pločice.
Vrlo zadovoljan..čak i bolje koče nego što je to bilo sa oem diskovima i pločicama..i kod malo jačeg naganjanja.
Bitna stavka u svemu tome je na vrijeme mijenjati kočionu tekučinu (cca svake 2 godine ili ako padne viskozitet..iste..i prije)

neka tablica kompaktibilnosti diskova i pločica

Van mreže markoconicZapočeo temu

« Odgovor #5 poslato: 16. Maj, 2013. 22:46 »
hvala na savetu za plocice zamenio sam ih moze li i neki savet za paknove koje da kupim i koja im je cena otprilike .hvala unapred i na ovom savetu  :)

Van mreže t.salai

« Odgovor #6 poslato: 07. Jun, 2013. 02:05 »
Ja trenutno imam Zimmerman diskove i Ferodo disk plocice, ali na iducoj zamjeni idem na kombinaciju Zimmerman diskova, EBC Yellowstuff disk plocica i glicerina veceg stupnja vrelista jer ga u zadnje vrijeme progonjam po krivinama.

Mislio sam ici na kombinaciju 288 ili 312mm diskova, ali sam nakon duzeg kontanja skontao da je to uludo bacen novac jer cu auto samo uciniti sporijim i ovjes opterecenijim.  ;)
  • Vozi: Skoda Fabia - 1.9 TDI vRS - OEM+

Van mreže dulefontana

« Odgovor #7 poslato: 07. Jun, 2013. 22:14 »

Van mreže bosnicdz

« Odgovor #8 poslato: 07. Jun, 2013. 22:28 »
Kad smo vec kod paknova i plocica, gde da pazarim bakarnu mast za montazu istih? Bgd je po sredi! Unapred zahvalan :-\

Van mreže sumadinac1.4 16v

« Odgovor #9 poslato: 16. Apr, 2014. 22:44 »
kakvog kvaliteta su paknovi vika.....?

Van mreže pedja1693

« Odgovor #10 poslato: 18. Apr, 2014. 14:05 »
Od preko 200 garnitura koje smo ugradili jedne su samo skripale a ni jedne nisu tresle ne daj boze. To bi trebalo da vam dovoljno govori o kvalitetu.

« Odgovor #11 poslato: 19. Apr, 2014. 21:28 »
pedja jel to kazes za vika paknove ?Kakva mast za montazu istih?

Van mreže pedja1693

« Odgovor #12 poslato: 20. Apr, 2014. 11:56 »
Ovo je bio komentar za plocice i diskove. Nesto manje smo paknova ugradili nego plocica ali nijedan problem nije bio ikad.

« Odgovor #13 poslato: 01. Maj, 2014. 13:09 »
dobri su i paknovi presao sam par stotina km lepo hvataju....