Autor Tema: Klima, ima gasa ali se kompresor ne ukljucuje  (Pročitano 23163 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Na mreži krcaerdoglijaZapočeo temu

Klima, ima gasa ali se kompresor ne ukljucuje
« poslato: 06. Jun, 2014. 15:34 »
juce sam bio kod majstora da dopunim klimu,medjutim ima gasa ali se kompresor ne ukljucuje!!da li je neko imao slican problem?? ?shta moze da bude??
  • Vozi: fabia 1.4 mpi 50 kw 2000

Van mreže nebojsar

Odg: Klima, ima gasa ali se kompresor ne ukljucuje
« Odgovor #1 poslato: 06. Jun, 2014. 19:30 »
Mozda je sam kompresor neispravan, kad sam bio pre par godina da zamenim hladnjak klime cuo sam da VW ima probleme sa nekim "lamelama" (nek pojasni neko ko bolje zna sta je to, meni su objasnjavali i pokazali ali nisam skapirao gde sta ide). Jedan passat je bio na servisu, godiste kao moja skoda (2008) i jedan Audi A6 iz 2009, isti problem.
  • Vozi: Skoda Fabia 1.2 HTP, VW pasat B8 2.0TDI

Van mreže Turbo

« Odgovor #2 poslato: 07. Jun, 2014. 14:02 »
To je lamelica koja spaja/odvaja kompresor od motora, valjda zalepi ili tako nešto, čitao sam i ja o tom problemu. Navodno ne treba paliti/gasiti klimu van lera, tj izbegavati to posebno, npr peglaš 120 i onda pališ gasiš.

Sent from my HUAWEI P6-U06  

Na mreži mihajloalasp

« Odgovor #3 poslato: 07. Jun, 2014. 15:06 »
juce sam bio kod majstora da dopunim klimu,medjutim ima gasa ali se kompresor ne ukljucuje!!da li je neko imao slican problem?? ?shta moze da bude??

Može da bude presostat, ako je neispravan pa daje pogrešnu informaciju da je nizak pritisak (kao da nema gasa u sistemu), neće da se upali kompresor.

• Vozi: Octavia mk1, Superb mk2, Favorit 3X

« Odgovor #4 poslato: 07. Jun, 2014. 20:14 »
Može da bude presostat
jel moze da se popravi ili se menja??

Van mreže nemanja_vr6

« Odgovor #5 poslato: 08. Jun, 2014. 20:55 »
presostat se sigurno moze zameniti a verujem da moze i lamelica  ali ne mogu da tvrdim......

Na mreži mihajloalasp

« Odgovor #6 poslato: 08. Jun, 2014. 21:04 »
 Lamela na kompresoru i presostat mogu da se zamene, a za popravku presostata nisam siguran da li može (mislim da ne) i da li se uopšte isplati.
  • Vozi: Octavia mk1, Superb mk2, Favorit 3X

Van mreže prigy

« Odgovor #7 poslato: 07. Jul, 2014. 00:50 »
Pozdrav, ja sam novi clan pa tek sad citam ove postove. Imao sam slican problem sa klimom, tj, nije se ukljucivao kompresor. Resenje za mene je bilo da mi je crkla centralna jedinica klime, tj, ona tri prekidaca, kada sam stavio novi, proveri se da li je kodovanje uradjeno za tvoj motor na dijagnostici,( ovo obavezno ), proveri se freon i to je proradilo. Ja sam se plasio da cu kesirati nov kompresor, ali obican servis kod dobrog majstora za klime je resio problem
  • Vozi: skoda fabia 1.4 16V

« Odgovor #8 poslato: 07. Jul, 2014. 08:30 »
crkla centralna jedinica klime, tj, ona tri prekidaca
jel bi mogao da mi prevedesh to u rds??i jel moze neka slika tih prekidaca??hvala ???

Van mreže Sale-klima

« Odgovor #9 poslato: 27. Sep, 2014. 07:46 »
Moje iskustvo sa Fabiama,Ako je mehanicki kompresor tj. vrti radilicu,prikljuci na dijagnostiku i udji u klimu. Najverovatnije ce pokazati EVAPOATOR TEMPERATURE SENZOR  FAULT. To ti je senzor koji hoce da zeza kod njih. Kaze kompu klime da je temperatura klime -50c  i nece da upali klimu. Javi mi sta si uradio.
  • Vozi: superb 2.0tdi 4x4

Van mreže TRKI

« Odgovor #10 poslato: 01. Okt, 2014. 23:20 »
Kopresori na ovim fabijama retko crkavaju,to sa lamelicama je obicno problem kod OCTAVAI A5.moze da bude presost,ali u dosta slucajeva na ovim fabijama je problem u napajanju kompresora tj ispod vozila ima jedan konektor koji je lose izolovan i od vode oksidiraju kontakti i kompresor ne dobija struju.pozz