Autor Tema: Kamera za auto, iskustva, koju kupiti?  (Pročitano 8551 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Na mreži Peja

Odg: Kamera za auto, iskustva, koju kupiti?
« Odgovor #45 poslato: 12. Dec, 2017. 11:49 »
Naravno, postoje babroga kamere, ali su znatno iznad 100E ranga.
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD, Hyundai i20 BC3, Dacia Logan 1.4 MPI

Van mreže dzon

« Odgovor #46 poslato: 12. Dec, 2017. 19:18 »
Ja sam uzeo čuvenu G1W pre par meseci za nekih 40-ak dolara na aliexpressu, konkretno ovu, recimo da je to najjeftinija varijanta a da valja nešto... Kul je što ima kondenzator umesto baterije, tako da nije frka ako ostane na suncu.

Evo kako izgleda, nešto ne uspevam da ugradim video u post :)
https://www.youtube.com/watch?v=7A09YzXB05Y
  • Vozi: Octavia mk1 1.9 TDI Elegance & Fabia mk1 1.2 HTP 12V

Van mreže Buca Skoda Mladenovac

« Odgovor #47 poslato: 13. Dec, 2017. 01:00 »
Pa za te pare je
korektna , ok snimak skroz
  • Vozi: Octavia vRS mk1

Na mreži bog_daaan

« Odgovor #48 poslato: 16. Sep, 2024. 10:06 »
Pozdrav svima,

Da li neko ima preporuku za kupovinu i ugradnju dash cam, napred i pozadi?

Interesuje me neka varijanta koja ima noćni mod da može vršiti nadzor i u toku noći na parkingu, da li postoji neka varijanta koja ima bateriju u sebi koja se puni u toku vožnje i onda se u toku noci napaja iz baterije, ili je tu samo opcija napajanje iz akumulatora?
  • Vozi: Škoda Octavia Mk3 facelift, 2.0TDI 150hp DSG

Na mreži Lignjoslav

« Odgovor #49 poslato: 29. Nov, 2024. 17:35 »
Ja imam 70mai Pro Plus+ (prednja) i 70mai RC06 (zadnja) i mogu da preporucim. Povezane su na akumulator i ako ti je napon dobar palice se i kada je auto parkiran (aktiviraju se na potres). Evo jednog snimka sa mog auta :(

https://www.youtube.com/watch?v=ajQ9t317jFs
  • Vozi: Rapid Spaceback 1.0 tsi 2019- , Fabia htp mk1 2014-2019

Na mreži zzeelljjkkoo

« Odgovor #50 poslato: 29. Nov, 2024. 17:40 »
Колико си их платио, и колико је била уградња или се може једноставно уградити?

Јесте мука, али квалитет снимка је одличан!
  • Vozi: Fabia IV 1.0 MPI 80ks Ambition 2023

Na mreži bog_daaan

« Odgovor #51 poslato: 29. Nov, 2024. 21:27 »
Pazario sam 70Mai A800S set na kraju (RC06 je zadnja kamera takodje), i stvarno sam prezadovoljan. U Beogradu u prodavnici sa fiskalom je bio oko 17.000 din, plus oko 1.500 din hardwire kit.

Podešena da snima konstantno TimeLapse video dok je auto parkiran, a i detekcija udara je ukljucena.

Na taj trošak još 50e za kvalitetnu sd karticu od 256gb.

Elektricari traže oko 50-100evra za ugradnju, medjutim ja sam ugradio sam, nekih sat ipo posla uz sav potreban materijal i alat.

Na mreži sebekkg

« Odgovor #52 poslato: 29. Nov, 2024. 21:54 »
Ja sam uzeo viofo a229 pro gde su prednja i zadnja kamera sa sony starvis2 senzorom. Na to sam dodao filter refleksije za obe kamere, hardwire kit, karticu od 256gb, set lopova za osigurače i bežično bluetooth dugme za slučaj nesreće.
Sve je bilo 330e. I sam sam ugradio za šta mi je trebalo 2-3 sata da to bude kako treba, bez cvrčaka od lošeg puta ili da negde štrči kabl.
Kamere rade odlično, slika je kvalitetna.

Na mreži Lignjoslav

« Odgovor #53 poslato: 29. Nov, 2024. 22:08 »
Mene je izasla oko 130e (obe kamere, ozicenje i kartica) pre 3 god kupljena na Aliexpresu. Takodje sam sam ugradio, nije tesko, ima dosta tutorijala na internetu.

@bog_daaan Kako Time-lapse utice na praznjenje akumulatora, koliko dugo moze da snima bez prestanka?

Na mreži bog_daaan

« Odgovor #54 poslato: 29. Nov, 2024. 22:16 »
Mene je izasla oko 130e (obe kamere, ozicenje i kartica) pre 3 god kupljena na Aliexpresu. Takodje sam sam ugradio, nije tesko, ima dosta tutorijala na internetu.

@bog_daaan Kako Time-lapse utice na praznjenje akumulatora, koliko dugo moze da snima bez prestanka?

Nisam primetio do sada nikakve probleme, doduše vozim auto svakodnevno, 30+ km.

Hardwire konkretno koji sam ja pazario, ima u sebi “sigurnosni element”, koji prekida struju kada voltaža padne do 12v, sto se meni u praksi nije dešavalo.

Koliko sam citao po forumima, ukoliko je ispravan akumulator i napunjen kako valja u toku vožnje, može bez problema i 5-7 dana da radi TimeLapse dok hardwire ne prekine struju.

U slučaju kada bih ostavljao auto 2, 3 plus dana da se ne vozi, ugasio bih kroz aplikaciju TimeLapse kako ne bi bespotrebno vrteo snimke.

Na mreži maradona

« Odgovor #55 poslato: 29. Nov, 2024. 23:18 »
Koliko je komplikovano da sam sakrijem kabl od kamere koja radi na upaljac? Ocekujem sledece nedelje da mi stigne, pa da odmah odradim kako treba.
  • Vozi: Škoda Superb 3 140KW TDI DSG

Na mreži bog_daaan

« Odgovor #56 poslato: 30. Nov, 2024. 10:22 »
Koliko je komplikovano da sam sakrijem kabl od kamere koja radi na upaljac? Ocekujem sledece nedelje da mi stigne, pa da odmah odradim kako treba.

Verujem da nije komplikovano, pod nebo, pa A stub ali obavezno iza air baga u A stubu, da mu ne smeta u slučaju potrebe, kroz A stub kada prodje izaći će kod osigurača, odatle može da se sprovede do upaljača lagano.

Obrati i pažnju na to da li ti se gasi utičnica upaljača kada ugasis auto, zbog akumulatora.

Na mreži maradona

« Odgovor #57 poslato: 30. Nov, 2024. 11:00 »
E super, hvala ti.
Vidim da kamera ima i parking mod, ali on ne radi na upaljaču, ne znam da li bih to mogao sam spojiti ili da ipak platim nekog da sve sredi?
  • Vozi: Škoda Superb 3 140KW TDI DSG

Na mreži Lignjoslav

« Odgovor #58 poslato: 30. Nov, 2024. 11:39 »
Da bi radio parking mode potreban ti je hardwire kit. Ovde je lepo objasnjeno kako se radi instalacija

https://www.youtube.com/watch?v=C4CkStK45io&list=LL&index=208

Na mreži bog_daaan

« Odgovor #59 poslato: 30. Nov, 2024. 13:06 »
E super, hvala ti.
Vidim da kamera ima i parking mod, ali on ne radi na upaljaču, ne znam da li bih to mogao sam spojiti ili da ipak platim nekog da sve sredi?

I moj set 70Mai a800s može da radi na upaljacu, ali onda snima konstantno. Za parking mod i time-lapse je potreban hardwire kit koji sam spominjao u nekom od prethodnih postova.

Ja sam svoje kamere sam spojio, ali sve zavisi koliko si vest i voljan da se baviš time.

Elektricari traže 50-100 Evra za ugradnju.