Autor Tema: Kamera za auto, iskustva, koju kupiti?  (Pročitano 23773 puta)

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže sumadinac1.4 16v

Odg: Kamera za auto, iskustva, koju kupiti?
« Odgovor #15 poslato: 27. Nov, 2014. 20:13 »
Ja vidim raskrsnicu ne vidim krivinu nigde?????Ovaj lik se prestrojio za skretanje levo a onda preko pune linije ulazi u traku za pravo i skretanje desno.Vozilo sa kamerom nema odgovornosti osim neprilagodjene brzine uslovima puta

Послато са C1905  

Van mreže nebojsar

« Odgovor #16 poslato: 27. Nov, 2014. 21:59 »
Da, ovo je kod aerodroma Beograd, kod ulaza u jat tehniku. Ovde je ozbiljna krivina pored toga sto je iscrtana raskrsnica, ovde svakako mora dobro da se ukoci, da nije bilo ovog tipa morao bi ozbiljno da isece krivinu da ovom brzinom prodje. Kako je naplatio stetu ? Od osiguranja ovog tipa ili?

Vozilo sa kamerom nema odgovornosti osim neprilagodjene brzine uslovima puta

Pogledaj malo bolje snimak, vozilo sa kamerom ima skoro identicnu putanju kao i vozilo koje je pokusao da izbegne, do pred samo kriticno skretanje. Sa pola vozila je bio  u traci za skretanje levo, onda proracun da ce ga proci sa unutrasnje strane (jer je brzi), dodatno kocenje i nastavak pravo usled inercije. Sreca da nije zviznuo u banderu.
« Poslednja izmena: 27. Nov, 2014. 22:08 nebojsar »
  • Vozi: Skoda Fabia 1.2 HTP, VW pasat B8 2.0TDI

Na mreži bigor

« Odgovor #17 poslato: 27. Nov, 2014. 22:08 »
Od osiguranja, opet kazem sreca je sto je imao kameru jer da nije em steta, em prijava i kazna.
  • Vozi: skoda oktavia 2.0 AZJ

Van mreže nebojsar

« Odgovor #18 poslato: 27. Nov, 2014. 22:10 »
To znaci da je policija izasla i napravila zapisnik, ili nije? Jesu teretili ovog sto ga je isekao?

Na mreži bigor

« Odgovor #19 poslato: 27. Nov, 2014. 22:16 »
Da licno sam bio kada su pravili zapisnik i prebacio snimak na disk koji su uzeli sa sobom.
Ne znam jesu li ga teretili i za sta. Znam da su ga nasli i da je i sam priznao da je on bio kriv, sigurno su ga nesto kaznili

Van mreže sumadinac1.4 16v

« Odgovor #20 poslato: 27. Nov, 2014. 22:27 »
pazi ovo vozilo sto ima kameru je htelo da ide pravo (ili desno da skrene)a ovaj lik iz trake koja na raskrsnici sluzi za skretnje levo ponavljam levo skrece desno jer se predomislio gde ce.E sad ja ne vidim krivinu ni prolazak sa unutrasnje strane????Vozilo sa kamerom je celo bilo u krajnjoj desnoj traci a iz leve (cak je i stao na zaustavnoj liniji) mu izlece vozilo(preko pune linije jer je ispred same raskrsnice zabranjeno prestrojavanje)koje ne moze izbeci niti se zaustaviti zbog daljine tog vozila i brzine  svog kretanja.Jel ovo put sa prvenstvom ili ne ?Mislim da jeste i da je vozilo sa kamerom islo putem sa pravom prvenstva prolaza i da je isao pravo preko raskrsnice i da zato nije smanjivao brzinu.

Na mreži bigor

« Odgovor #21 poslato: 27. Nov, 2014. 22:39 »
To je glavni put sa prvenstvom koji vodi do aerodroma,a vozilo sa kamerom je islo pravo na aerodrom.
Ma situacia je cista ni policija nije uopste pravila pitanje, jedino sto se nisu vidjele table na snimku ali
i osteceni nije izmislio table koje bas odgovaraju vozilu koje ga je isjeklo, tako da se sve uklopilo

Van mreže klisko

« Odgovor #22 poslato: 19. Jan, 2015. 23:18 »
Da li je neko koristio kamere koje se stavljaju preko unutrašnjeg retrovizora i preuzimaju i njegovu ulogu? Uglavnom sam viđao one koje se kače vakumom ali to me nervira još iz vremena kada sam koristio navigaciju, držači se uvek izlome, a i mrzelo bi me da to stalno stavljam i skidam (a zbog džankija ne bih smeo da ostavim zakačeno i vidljivo). Znači, zanima me ovaj tip:

Ne znam da li smeju da se ubacuju linkovi sa kineskih sajtova (da ne bude reklama) ali ima raznih modela uključujući verzije sa dodatnom kamerom za rikverc koja onda može da posluži umesto parking senzora (koje inače nemam).

Zanima me koliko to čudo smeta (mislim da je mnogo veće od standardnog retrovizora), da li je noću vidljivost u tom retrovizoru jednako dobra, ima li nekih drugih mana koje mi ne padaju na pamet? Ako neko ima bilo kakva iskustva, rado bih ih pročitao. Hvala unapred.
  • Vozi: Octavia A5FL 1.9TDI 2010 i Octavia A7FL 1.6TDI 2019

Van mreže Karlheinz

« Odgovor #23 poslato: 20. Jan, 2015. 00:52 »
Ne znam da li smeju da se ubacuju linkovi sa kineskih sajtova (da ne bude reklama)
Mogu gotovo svi linkovi, pogotovo ovi koji (pretp.) nemaju veze sa Škodom i Srbijom.
  • Vozi: Yeti

Van mreže nebojsar

« Odgovor #24 poslato: 20. Jan, 2015. 09:39 »
Zanima me koliko to čudo smeta (mislim da je mnogo veće od standardnog retrovizora), da li je noću vidljivost u tom retrovizoru jednako dobra, ima li nekih drugih mana koje mi ne padaju na pamet? Ako neko ima bilo kakva iskustva, rado bih ih pročitao. Hvala unapred.

Uvezao sam pre par godina neku kolicinu. Jako ruzna, neprakticna i nekvalitetna stvar.  Slazem se sa tobom da ne postoji kvalitetna kamera koja moze fino da se prikaci a da nije uocljiva. Sto se tice retrovizora on po meni nije upotrebljiv jer vise podseca na neko prljavo ogledalo nego na pravi retrovizor.

Van mreže klisko

« Odgovor #25 poslato: 25. Jan, 2015. 20:54 »
Hvala za info, da ne bacam pare ne glupost. To znači da će kamera da sačeka iako bar jednom nedeljno poželim da je imam kada vidim kako kojekakvi voze, pogotovo uveče i noću.   >:(

Van mreže Peja

« Odgovor #26 poslato: 27. Sep, 2015. 16:22 »
Stigla mi je ova kamera sa eBay. Čim instaliram postavicu par slika
http://www.youtube.com/watch?v=R3eDXKLNLys
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

Van mreže klisko

« Odgovor #27 poslato: 25. Jul, 2016. 22:03 »
Kakvi su utisci nakon skoro deset meseci? Baci neku sličicu ako ti nije nezgodno. Hvala.

Van mreže Peja

« Odgovor #28 poslato: 25. Jul, 2016. 22:46 »
Osim što sam je modifikovao, kako bi imala bolje hlađenje, nemam neke utiske jer je i ne koristim. Trebam napraviti fiksnu auto instalaicju za napajanje. Verujem da je za te novce (~50€) ODLICNA

Evo kako to izgleda od spolja.

Kamera, sama po sebi se dosta greje, još na letnjem suncu... imali su ljudi problema... pa sam odlučio da je malo modifikujem :)
https://dashcamtalk.com/forum/threads/problems-with-the-a118-c-from-gearbest.10232/page-8#post-150774
« Poslednja izmena: 25. Jul, 2016. 22:58 Peja »
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

Van mreže klisko

« Odgovor #29 poslato: 26. Jul, 2016. 06:49 »
Hvala. Bravo za modifikaciju!