Autor Tema: ABS Control Modul  (Pročitano 1008 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže hatuna1983Započeo temu

ABS Control Modul
« poslato: 13. Jun, 2014. 23:08 »
...Mislim da se tako zove. Najbolje da sve ispricam od pocetka:
Parkiram na ulici pred marketom da zacas nesto kupim ugasim i ostavim cetiri zmigavca. Bila je i klima upaljena. Vratim se se i upalim te odmah vidim da je upaljena lampica abs-a i serva. Ovo mi se desavalo kad mi je bio slab akumulator a ostavim nesto da ga vuce medjutim ovaj je 6 mjeseci star. Posto mi je od zgrade bilo 200-300 metara odvezem se tako, pred zgradom ugasim i upalim-sve ok. Sad ugasim i upalim sva cetiri zmigavca, nakon par minuta upalim tako i ponovo lampica abs-a i serva plus sada i ona check engine mapica sto se kod EGR ventila pali. Ponovo ugasim i upalim, sad sve ponovo OK osim te check engine lampice. Odem ja odmah do servisa gdje odrzavam auto(nije ovlasteni). Tamo sve ispricam oni prikace na dijagnostiku, pogase greske ponove sve sto sam ja radio i opet lampice popaljene. Nakon raznih testova, mehanicar mi kaze da je mozda problem do pomenutog abs modula jer mu na diagnostici ne daje pristup njemu. E sad da me bude odmah nesto crklo, ocisti on malo sve spojeve, osigurace isteka-usteka itd. Nakon ciscenja ponisti ponovo greske i onda tri testa zaredom sve OK. Pretpostavili smo da je do loseg spoja negdje bilo, evo par dana je OK. Je li neko imao nesto slicno? EGR ventilu na bi skodilo ciscenje ali ne vjerujem da je on pravio problem tj siguran sam da nije. Akumulator, alternator kao to je testirano i OK je...
  • Vozi: Škoda Octavia A5 2006 1.9 TDI BJB 77kw Elegance

Van mreže dulefontana

Odg: ABS Control Modul
« Odgovor #1 poslato: 14. Jun, 2014. 15:20 »
Sigurno te osigurac zezao.