Autor Tema: Favorit gasi se kad se zagreje  (Pročitano 2611 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže miomirjeZapočeo temu

Favorit gasi se kad se zagreje
« poslato: 17. Jun, 2014. 19:31 »
Imam Skodu Favorit 135l iz 1991.Nisam je mnogo vozio ,presla je oko 40000km.Nisam je palio vise meseci.Upalio je i radio dobro .Malo sam vozio dok se motor nije zagrejao,isao sam na tehnicki.Kada se motor zagrjeao poceo je da se gasi, kada bih pustim gas,obrtaji padaju.Svecice su crne i menjane pre dve godine.
  • Vozi: favorit 135 1991g

Na mreži bigor

Odg: Favorit gasi se kad se zagreje
« Odgovor #1 poslato: 17. Jun, 2014. 19:34 »
Pa eto odma kreni od svecica
  • Vozi: skoda oktavia 2.0 AZJ

« Odgovor #2 poslato: 17. Jun, 2014. 19:38 »
To mi je najjeftinije resenje i ako je malo presao sa njima.Svecice su Brisk kupljene kod Auto Kace.Sta savetuje te koje da kupim.

Na mreži bigor

« Odgovor #3 poslato: 17. Jun, 2014. 19:44 »
Dobre su brisk ali su se mozda zaprljale pa se previse griju. Uzmi iste ili NGK koje idu za tvoj auto ali ne moras najskuplje jer nisi siguran jesu li one u pitanju.

Na mreži URKE 80

« Odgovor #4 poslato: 17. Jun, 2014. 19:46 »
Ist slučaj bio i kod mene na Feliciji.Pozajmio od komšije bonbinu sa opela i vozio se po gradu skoro pola sata.Palila je nekoliko puta ventilator tako da sam siguran da je dostizala radnu temperaturu.Kupio sam VIKA bobinu i evo već 4-ta godina kako radi kod drugog vlasnika. Znači u mom slučaju je bila bobina problem.
  • Vozi: Fabija 1.9SDI 2001god. ASY

« Odgovor #5 poslato: 17. Jun, 2014. 19:49 »
Videcu u uputstvu sta navode kao preporuku i ako su to moyda stare oznake.Nekada sam koristio Bosna 65p ali ne znam gde mogu da se nabave.

Na mreži bigor

« Odgovor #6 poslato: 17. Jun, 2014. 19:52 »
Brate te Bosna su nikakve. Imao sam neku fordinu koji je unistavao svjecice, te Bosna nisu mogle sastave 2 mjeseca, samo su NGK drzale neko duze vrijeme

« Odgovor #7 poslato: 17. Jun, 2014. 19:57 »
ok videcu koja oznake pase pa da probam da ih nabavim.

Na mreži mihajloalasp

« Odgovor #8 poslato: 17. Jun, 2014. 20:46 »
Svećice ne bi trebalo da prave problem, treba dooosta vremena da prođe da bi bilo do njih (pogotovo što su kod Auto Kaće sigurno original). Ja sam isto na Favoritu imao taj problem, prvi put je bilo do bobine, nju sam zamenio i do pre 3 meseca nije bilo problema. Onda krene ponovo da se gasi kad je zagrejan, samo je ovaj put bilo do karburatora (trošio mi je dosta pa sam znao da će kad tad da se javi neki problem). Karburator sam odneo da kompletan remont, i sad radi kao sat...Proveri i kablove, može i do njih da bude.

Odmah da ti kažem da ne stavljaš NGK svećice, ne radi dobro sa njima. Ja sam uzeo nove NGK u Euro Auto-u, odmah sam primetio da lošije radi. Onda sam te prodao komšiji, a sebi uzeo Denso sa dve elektrode i sad ponovo radi kako treba. Od jeftinijih svećica za Favorita samo Brisk.
« Poslednja izmena: 17. Jun, 2014. 20:52 mihajloalasp »
  • Vozi: Octavia mk1, Superb mk2, Favorit 3X

« Odgovor #9 poslato: 18. Jun, 2014. 09:55 »
Koja je oznaka Denso svecica.Da nije Denso K20PR.
http://japanautoshop.com/Svecice-Grejaci/Svecice