Autor Tema: Poskupljenje osiguranja  (Pročitano 5958 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže KizaZapočeo temu

Poskupljenje osiguranja
« poslato: 19. Jun, 2014. 18:46 »
Dobio sam informaciju od osobe zaposlene u osiguravajućoj kući, da od 01.07.2014. poskupljuje obavezno osiguranje za 45%.
Meni baš tad ističe registracija, tako da ću sad što pre da registrujem(rok od 30 dana pre isteka reg.), ali možda neko za ovo nije čuo, a treba da registruje u julu, pa neka požuri.
  • Vozi: FABIA 1.4 16V 2008.

Van mreže Karlheinz

Odg: Poskupljenje osiguranja
« Odgovor #1 poslato: 21. Jun, 2014. 09:22 »
da, evo danas piše i u novinama :-(
  • Vozi: Yeti

Van mreže SuperB

« Odgovor #2 poslato: 21. Jun, 2014. 13:13 »

izvor: Večernje novosti

Van mreže nebojsar

« Odgovor #3 poslato: 21. Jun, 2014. 21:50 »
Vrhunac bezobrazluka. Zbog poplava i isplate vecih steta sad poboljsavaju svoj finansijski rezultat kroz povecanje cene osiguranja. 60% je bas mnogo. Da smo slozniji (mislim na celu drzavu) pa da napravimo neki bojkot.
  • Vozi: Skoda Fabia 1.2 HTP, VW pasat B8 2.0TDI

Van mreže zix

« Odgovor #4 poslato: 22. Jun, 2014. 11:54 »
A tu još kalkulišu i marketing (stimulacije agencija za registraciju vozila - da nam uvale polise onih koji najviše plate).  Dokle više po grbači naroda? Tome nema kraja.
  • Vozi: Škoda Yeti 1.2 TSI 2012.

Van mreže zare

« Odgovor #5 poslato: 22. Jun, 2014. 12:05 »
Znate li vi da agenti za registraciju vozila dobijaju 20-30% od sume osiguranja  :o. Toliko se osiguravajucim drustvima isplati da neko drugi za njih prodaje osiguranje.
U prevodu, za toliko mogu da prodaju jeftinije osiguranje i da opet budu na dobitku. A mi ovce da cutimo i placamo.

Na mreži 2 Busy

« Odgovor #6 poslato: 23. Jun, 2014. 08:08 »
"Samo par miliona ljudi ima tu sreću da živi u Srbiji.Ostali nemaju tu sreću,ali zato imaju sve ostalo."

Послато са ST15i  

Van mreže Neba

« Odgovor #7 poslato: 23. Jun, 2014. 08:45 »
Vrhunac bezobrazluka. Zbog poplava i isplate vecih steta sad poboljsavaju svoj finansijski rezultat kroz povecanje cene osiguranja. 60% je bas mnogo

A sta je poskupelo za 60% pa moraju da povecaju osiguranje ?
Plate radnika u osiguravajucim kucama - nisu
Cena radnog sata limara i farbara - iako je povecana nije 60%
Cena materijala i delova - opat nije povecana 60%

I da razumem da se poveca 15-20% ali ovo je uzas... A najgore je sto poskupljuju stvari koje ce vecina platiti. Retko ce iko prodati automobil ili ga ostaviti neregistrovanim... A sve to super vucko dozvoljava, moze ostaviti jeftiniju polisu u Dunav osiguranju i automatski ce svi tamo registrovati...
  • Vozi: Fabia 1.9 SDI

Van mreže nebojsar

« Odgovor #8 poslato: 23. Jun, 2014. 10:29 »
Gledaj, ovde je jako lako izvrsiti pritisak pa da osiguravajuce kuce budu prinudjene da vrate na staro. Da je sloge, zdrave pameti i logike, jedan mesec da se ne registruju kola ili da se registruju sa drasticno smanjenim intenzitetom budzet bi bio utanjen za taj mesec zestoko. Onda bi pritisak sa drzave sisao na osiguranja i sve bi se u 15 dana resilo.
  • Vozi: Skoda Fabia 1.2 HTP, VW pasat B8 2.0TDI

Van mreže Turbo

« Odgovor #9 poslato: 23. Jun, 2014. 11:55 »
Mislim da je fora što bi osiguravači bili u (verovatno)buli zbog poplava, i onda moraju ovako da ispeglaju poslovnu godinu. Inače setite se da je pre poplave bilo najvaljivano smanjenje plata, a sada se to ne spominje, pa moraju da namaknu lovu na druge načine.

To je neka moja vizura, možda i grešim.

Van mreže fobia24

« Odgovor #11 poslato: 11. Jul, 2014. 18:53 »
 :bravo:Ovo bi bilo ekstra, samo da je naš narod složniji, kao npr grci koji su porušili pola zemlje kad su im smanjivali i onako nezasluženo prevelike plate! Takođe, zakon dozvoljava da se zadrže tablice i dozvola ako registracija istekne do 30 dana. Zatto ja oba auta registrujem na 13 meseci, iz protesta! >:D

Na mreži bigor

« Odgovor #12 poslato: 11. Jul, 2014. 19:48 »
Bas da vidim ko ce stati na autoputu na 10minuta ili u terazijskom tunelu? Kakvi smo ima da se između sebe polomimo,a ovi iz osiguranja ce se samo smjeskati.  Dobra akcija je bila prje koji dan M.K Arhangel kad su u Simanovcima placali putarinu sve dinar po dinar ali su ljudi slozni i bili svi skupa da im niko nista ne moze. Prije nekoliko godina bila je akcija bojkotovanja pumpi zbog poskupljenja goriva, ja reko haj da pozovem i komsije,a oni me gledaju u fazonu "kakve li je ovaj gljive pusio". Tako da je ta akcija prosla ne primjeceno za pumpadzije, a i ova ce za osiguranja. Jedino se mozemo boriti kao organizovane grupe da bi nas neko primjetio,a kao pojedinci samo mozemo popasti tepanje od likova znas ti ko sam ja, a i koju kaznu uz put
  • Vozi: skoda oktavia 2.0 AZJ

Van mreže decha

« Odgovor #13 poslato: 11. Jul, 2014. 21:02 »
Kolege forumaši,

hajde da ne sedimo samo i da kukamo nego lepo da organizujemo jedan vanredni skup u što većem broju, da ga lepo najavimo nekim novinama i da se provozamo po centru sa sirenama... ili tako nešto. Ja sam spreman kad god treba da napravim sebi vreme za to. Ako neko ima bilo kakav predlog, možemo i sad za vikend. Ovo što rade je stvarno van pameti ali jednostavno može im se.  Koliko vidim niko se ne buni osim što piskaramo po forumima, blic komentarima....
Ajmo neki predlog ja sam za bilo kakvu akciju.
  • Vozi: skoda fabia 1.9tdi 2006

Van mreže dulefontana

« Odgovor #14 poslato: 12. Jul, 2014. 00:38 »
Ako ce tako nesto da se pravi, onda bi trebalo pustiti poruku i ostalim forumima. Npr., VW, Audi, Alfista ima koliko volis, kao i ovih iz Zastava kluba, nekako da se organizuje po forumima sto veci broj i pravac na neki most. Stanemo, ugasimo automobile na sat vremena u oba pravca pa neka se zapitaju. Ovako na zalost mislim da nece bas veselo da prodje predlog, mada sve mislim dozvacemo se pameti, a isto tako mislim da ako nesto neko moze da promeni, to su clanovi svih foruma na jednom mestu.