Autor Tema: Koj fabrički radio cd, multimediu možemo staviti u mk1  (Pročitano 6740 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže pexxxZapočeo temu

Koj fabrički radio cd, multimediu možemo staviti u mk1
« poslato: 23. Jun, 2014. 22:03 »
Od skoro sam vlasnik škode octavie tour karavan 2008 godina.U njoj imam kenwood muziku ali me interesuje da li može da se montira škoda swing mp3 iz modela a5?
  • Vozi: škoda octavia 1.9TDI 2008

Na mreži hakkler

Odg: Koj fabrički radio cd, multimediu možemo staviti u mk1
« Odgovor #1 poslato: 24. Jun, 2014. 00:18 »
ne može swing..ne paše.

bilo koji dva din možeš stavit..osim oem radia iz O2
donja polica se izčupa.
imaš kod mene u garaži za vidjet kako leži dva din multimedija.

mislio sam prvo uzet pioneera..ali ovo je leglo odlično..i takav pajo s tim mogučnostima košta 4x više.

odgovor na naslov teme je DX.
skupa oem skodin dva din radio...cca 300eura preko e buy sa navigacijom za koju nemaš za nabavit karte.

Na mreži hakkler

« Odgovor #2 poslato: 24. Jun, 2014. 19:27 »

"Koji fabrički radio cd, multimediu  možemo staviti u mk1"

OEM na mk1,tour,A4, ili ti 1U Octaviji

« Odgovor #3 poslato: 24. Jun, 2014. 20:55 »
Taj OEM kao tvoj sam video i znam da mi je vlasnik rekao da ima problem sa cd-om sa kartama.Ne bi ja to.Hteo bi da stavim original radio cd ali ne simphony i da može mp3.Sad, ja sam sa škodom relativno nov i ne poznajem sve ponude pa mi pomozite a verovatno će ovo pomoći još nekom.Verovali ili ne, silno googlanje nije donelo rezultate na ovu temu.Prikazalo mi je dosta aparata ali i dalje nisam znao šta od toga može u moju škodu.

Na mreži hakkler

« Odgovor #4 poslato: 24. Jun, 2014. 22:13 »
ne čitaš ...
ovo na gornjoj slici nije MOJ..nego od kolege..al takav je tvornički.
Več sam ti napisao u predhodnom postu da u Octaviu mk1 može i bilo koji dva din radio..samo se polica donja izvuče.U principu je zamišljeno za 1din. Znači bilo Pajo..Kenwood..Alpina..roodstar ili bilo koji. Sve je plug and play.
Možeš stavit i okinawu koja ima mp3..usb..sd.
Za dva din koji je na gornjoj slici treba izčupat donju policu.Nema šarafa koji je drže. Znači u slučaju stavljanja multimedije..kakvu ja imam..miče se polica. Malo je zajebano radi žica ali ide najnormalnije onaj kostur..u koji se poslije stavi uređaj. Ako hočeš takav radio sa 6.5 inčim ekranom i dvd..usb..sd..navi i ostalim điđama koje podržava uređaj.

JEDINO u predfacelift model mk1 O1 koji ima zaobljeni kokpit tablu nije moguće staviti 2din takav uređaj..jer je koncepcija kokpita i table takva.Može 1din kojem se izvlači ekran.
Ti imaš touricu pa možeš birat..ovisno koliko želiš uložit i što ti više odgovara.
btw. ovo je moj.

a prije sam imao ovaj radio mp3 i usb sa zelenim osvjetljenjem

jel sad malo jasnije? ;)

ne znam jer ima slika u mojoj garaži i od njega.

sent from my right thumb

« Odgovor #5 poslato: 25. Jun, 2014. 10:46 »
Razumeo sam ja sve, pa skoro sve (mislio sam da je tvoj mm na slici).Pogledao sam i u garaži tvoju mm.Ja već imam takvu kao što preporučuješ (kenwood) a hteo bih fabričku koju mogu staviti.Konkretno mislio sam na ovu koja je na slici, btw.E sad da li tehnički i fizički ide u moj auto ne znam.Ako ne ona onda neka druga slična ovoj , škodina, samo ne smphony.

Van mreže bugarin

« Odgovor #6 poslato: 25. Jun, 2014. 20:40 »
ne, ovo moze samo u O2, ili da prepakujes celu tablu iz O2.
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

Van mreže djordjebg

« Odgovor #7 poslato: 25. Jun, 2014. 21:07 »
Ako volis bas fabricki imas ovu opciju, Skoda Symphony, verzija koja pusta mp3. Sigurno bi pasovao, ali ne verujem da ces ga naci.

Oba su Symphony, jeduino ovaj prvi ima mp3 podrsku, sto pise gore desno.
Pokusaj po otpadima, mada mislim da je to previse peripetija oko bezvezne stvari. Jeste da izlgeda lepse nego KEnwood, ali...

Na mreži hakkler

« Odgovor #8 poslato: 25. Jun, 2014. 22:58 »
meni u cijeloj toj toj priči nije jasno na koji radio autor teme želi stavit u auto osim da čita mp3 ?
koje su još preference..tanki ? široki,debeli? osim mp3 dali treba usb..sd? skidanje pločice? osvjetljenje jel bitno?

dali 1 din kao ovaj symphony koji inače čita mp3
dali neki treči od neke druge marke...uski da mu ostane ona polica ispod ili ??

ili 2 din sa večim displeyom? za koji sam valjda dovoljno objasnio da može skoro svaki od kineza pa do Alpine.a IVE ili nekog Pioneera ili Kenjowuda...

ali ne OEM škodin iz octavie 2 (več i Bugarin to spomenuo...drugi put)

evo i treče mogučnosti..tvornički lijevo na slici...makar ne znam gdje bi to mogao pronaći?

http://ws.skoda-auto.com/OwnersManualService/Data/en/Octavia_Tour_1U/04-2007/Navigation/Sat_Compass/A4_OctaviaTour_SatCompass_NavigationSystem.pdf

edit: my bad mislim da ovaj na slici nema mp3  ;D
udustajem  :))
« Poslednja izmena: 25. Jun, 2014. 23:06 hakkler »

« Odgovor #9 poslato: 30. Jun, 2014. 16:14 »
Druže ne čitaš.Sve piše u naslovu teme.Koji FABRIČKI radio cd...........u mk1.I onda sam dodao da bi bilo poželjno da je mp3.Šta tu ima nejasno.Reci? Stojim ti na raspolaganju za objašnjenja.Ono što sam predložio čovek lepo kaže da ne može.OK.Fabrički znači da ih škoda fabrički stavlja.Lepo sam napisao da već imam kenwood i da to hoću da zamenim.Znači nema alpina.........itd.Da znam koji sve fabrički postoje ne bi ni postavljao pitanje na forumu....takođe sam rekao da mi se ne sviđa symphony bez obzira na mp3.Ovaj koji ti sada predlažeš ne može da reprodukuje mp3.Znači ne uklapa se ni taj.Vidiš da nema mesta čuđenju jer sve piše.BTW ovaj koji si na kraju predložio je vrlo problematičan sa skupim cd-om za navigaciju.
Posle svega ovoga zaključujem da praktično nema (osim navedenog symphony koji mi je eksta ružan) fabričkog škodinog cd-a ili multimedije sa reprodukcijom mp3 koji bi se montirao u Octaviu mk1, te joj podario lepšu unutrašnjost sa dobrim zvukom. Voleo bi da me neko demantuje.

Na mreži hakkler

« Odgovor #10 poslato: 30. Jun, 2014. 18:29 »
ajd dobro da skratimo onda:)

idu tri vrste radia ovisno o tržištu.
Sva tri su več ovdje u temi.
Ove dvije sa navigacijom nemaju mogučnost reprodukcije mp3.a
imaju svoje cd changere/box koji podržavaju samo audio cd.e
Prednji ulaz za cd služi samo za karte za navigaciju koje inače je teže za nabavit..ili uopçe ne postoje za područje za koje ti trebaš.
Postoji mogučnost spajanja na ulaz od changera uređaja koji reproducira mp3..al cd medij sa mp3 snimkom zaboravi.

Symphony generacije od 2005 na dalje podržava mp3.
Vidljivo na škodinom linku u pdf iz mojih predhodnih postova.

to je to od fabričkog radia koji se ugrađivo u octaviu mk1
ima još i onaj kazetaš..al mislim da te to ne zanima.

the end

« Odgovor #11 poslato: 02. Jul, 2014. 04:43 »
Hvala svima na informacijama.

Van mreže Mare

« Odgovor #12 poslato: 12. Okt, 2014. 22:03 »
Ovakvu ja imam! Navigacija ne radi. CD nece da primi, a na Eject ne izbacuje nista! Je l sam osudjen na radio, ili postoji neko resenje?
  • Vozi: Skoda Superb 1.9 tdi, 2005.

Na mreži hakkler

« Odgovor #13 poslato: 12. Okt, 2014. 22:54 »
cd ne radi jer na to mjesto ide samo cd sa navy kartama kojih je vrlo,vrlo malo.

Taj model radia ako je tvornički došao sa autom trebao bi imati cd charger koji  čita samo audio i trebao bi biti u gepeku  :B=)

vjerojatno postoji opcija da se na ulaz složi usb  ;)

Van mreže robocoprs

• RallyeSport
  • Like ukupno: 1
  • L&K ugled: -8
  • Ако хоћеш победити, не смеш изгубити!
« Odgovor #14 poslato: 13. Okt, 2014. 03:28 »
Navigacione karte postoje. Originalne, fabričke. Mogu se naručiti preko AČ. Cena po disku, za WEU i EEU je oko 250€.