Autor Tema: Čudan zvuk u toku vožnje  (Pročitano 2733 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže curiousxZapočeo temu

Čudan zvuk u toku vožnje
« poslato: 24. Jun, 2014. 14:26 »
Kupio sam auto prije par dana i bio kod majstora, pregledao ga na dizalici, sve ok, nema ništa da treba mijenjati.

Jedino kad palim, začuje se jednu sekundu alnaser, ali je rekao da će očistiti i podmazati bendiks.
Prešao sam do sada nekih 300 km i auto me pozitivno iznenadilo svojom snagom, očekivao sam dosta tromiji motor, radi mirno u leru i lijepo-elastično se ponaša u vožnji, jednostavno dobro vuče.

E sad, u toku vožnje do sada mi se dva puta po neravnom putu, pojavio zvuk jako neobičan, sličan onom od alnasera samo dosta tiše, dolazi iz prednjeg lijevog dijela i prenosi na zadnji dio, traje nekih 3-4 sekunde, dakle desilo mi se to dva puta.

Još nešto, mjenjač ide fino, osim malo teže iz četvrte u treću, ne teško, nego malo ga treba bolje-jače gurnuti naprijed da ubaci, nadam se da nije neki belaj?!
  • Vozi: Škoda Fabia 1,9 SDI 2004 god

Van mreže Neba

Odg: Čudan zvuk u toku vožnje
« Odgovor #1 poslato: 25. Jun, 2014. 11:58 »
i auto me pozitivno iznenadilo svojom snagom, očekivao sam dosta tromiji motor,

Dobrodosao u klub sdi :) Sve je to relativno.  Ali generalno preticanje pri punom opterecenju je za adrenalin :)

A sto se tice problema nemam pojma, ja nemam slicnih manifestacija...
  • Vozi: Fabia 1.9 SDI

Van mreže milosgranice

« Odgovor #2 poslato: 25. Jun, 2014. 13:16 »
ja bih proverio solje amortizera, mozda je lezaj zaribao i proveri dal ima dovoljno ulja u menjacu
  • Vozi: fabia 1.9sdi

Van mreže tasa

« Odgovor #3 poslato: 26. Jun, 2014. 22:27 »
Nije do solja, one lupaju. Moguce neki lezaj, ili mozda cak spaner ako je pri kraju, hoce povremeno da se javi u toku voznje. Ali najbolje, na dizalicu i polako kontrola.
A sto se tice menjaca, necu da te malerisem, ali kod mene na 240k ide kao u puter u svaku brzinu.
  • Vozi: fabia sedan 1.9sdi, 2002, passat b6 2.0tdi 2008 Sportline

« Odgovor #4 poslato: 27. Jun, 2014. 10:21 »
Navikao sam mjenjač, možda mi se u početku činilo teže ubacivanje, ali nije, sad je ok.
Ovaj zvuk se više ne javlja, prešao sam još 100-njak km, sve ok.

Sutra idem kod majstora jer mi se prilikom prelaska preko neravne ceste čuje lupkanje u prednjem desnom točku, kad je majstor prvi puta pregledao auto na dizalici rekao je da nema luftova oko selena i stabilizatora, jedino tad je rekao mali luft kod letve volana, ali ništa strašno-to je kazao, međutim ja hoću to da sredim, samo nadam se da ti djelovi što sređuju taj luft oko letve nisu skupi, pretpostavljam da su neke čaure, gumice i sl?

Van mreže tasa

« Odgovor #5 poslato: 27. Jun, 2014. 19:52 »
Zavi kljuc od auta u 100jura i sve ce srediti  ;)
  • Vozi: fabia sedan 1.9sdi, 2002, passat b6 2.0tdi 2008 Sportline

« Odgovor #6 poslato: 30. Jun, 2014. 10:04 »
Kaže nema vidljivog lufta nigdje, pritegao je samo neki šafar u desnoj strani.
Uistinu, mnogo manje se čuje, ali ipak se osjeti i dalje?

Na mreži bigor

« Odgovor #7 poslato: 30. Jun, 2014. 10:57 »
Meni su se jednom cule disk plocice ili nesto oko njih, izluđivalo me,a nisam mogao da provalim sta je. tek kada sam ih zamjenio nema tog zvrcanja, jesuli bile one ne znam
  • Vozi: skoda oktavia 2.0 AZJ