Autor Tema: cudo nevidjeno, kočnica zakazala  (Pročitano 1407 puta)

0 članova i 9 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže djordje cacakZapočeo temu

cudo nevidjeno, kočnica zakazala
« poslato: 26. Jun, 2014. 18:52 »
Evo da vam ispricam sta mi se desilo pre neki dan.Kada sam izlazio sa parkinga i na oko 40 cm od drugog parkiranog auta ja na kocnicu kad ono nista,ja opet jos dva puta papuca udara do patosa ali nista,a ja udarih u drugi parkirani auto.Ugasim i ponovo upalim auto kocnica radi savrseno.Pitao odlicne majstore iz autocacka u Cacku,kazu prvi put cuju za tako nesto.Ima li ko ideju sta li je moglo da bude.Papuca je bila meka i isla do patosa ali bez imalo kocenja.
« Poslednja izmena: 26. Jun, 2014. 19:32 pedja »
  • Vozi: Fabia 1.4 MPI 8v 200 god

Van mreže sasacalko

Odg: cudo nevidjeno, kočnica zakazala
« Odgovor #1 poslato: 26. Jun, 2014. 19:58 »
            Imao takav slučaj na zastavi. Posle smo kod majstora proverili nivo ulja, bio je dobar, nije bilo vazduha u kočnicama. To se desilo kada je temperatura bila blizu 40 stepena. Po mišljenju majstora: ulje za kočnice nikada nije menjano i na visokoj temperaturi je izgubilo svoje karakteristike, postalo je retko. Promenili smo ulje i više se nije javljao problem. 

Van mreže Turbo

« Odgovor #2 poslato: 26. Jun, 2014. 20:26 »
Izgleda da je fabrička preporuka o zameni kočne tečnosti na 2-3 godine ipak sa razlogom postojeća.

Van mreže dulefontana

« Odgovor #3 poslato: 26. Jun, 2014. 21:04 »
Ja bih rekao da je tebi zakazala serva. Ne mora da bude vazduh u sistemu da kocnica ne funkcionise. Proveri da li ti fali ulje. Ako ne postoji trag na tockovima moj savet je skidanje cilindra. Nekad odu gumice na glavnom kocionom a ulje curi u servu

Van mreže Neba

« Odgovor #4 poslato: 26. Jun, 2014. 21:14 »
Sva sreca pa nije pri nekoj vecoj brzini.
Moje skromno znanje mi govori da ne moze biti u pitanju kociono ulje. Koliko god da je ono lose, staro i razredjeno kocnice bi radile, verovatno s nesto manjom silom ali bi radile, ne bi propala pedala bez ikakvog kocenja. Posebno sto je posle gasenja i paljenja automobila kocnica ponovo radila.
  • Vozi: Fabia 1.9 SDI

Van mreže dulefontana

« Odgovor #5 poslato: 26. Jun, 2014. 21:37 »
Serva radi na principu vakuma. Meni se na Mercedesu 190D desilo da nisam imao servo kocnicu 5 minuta, ali samo zimi. Auto nije bio moj ali je vise bio kod mene nego kod vlasnika.

Van mreže djordje cacakZapočeo temu

« Odgovor #6 poslato: 03. Jul, 2014. 00:47 »
OK.Hvala na savetima
  • Vozi: Fabia 1.4 MPI 8v 200 god

Van mreže nemanja_vr6

« Odgovor #7 poslato: 08. Jul, 2014. 21:33 »
 ja bih proverio zadnje kocione cilinde u dobosima to je poznata boljka fabia oni procure ulje ostane u dobosu tesko se vidi da curi.
 ako nisu oni  a necuri nigde ulje... da sam ja na tvom mestu bez razmisljanja bih za menio glavni kocioni cilindar...
zamisli da ti pedala propadne kad imas pesake na pesackom prelazu...