Autor Tema: Poliranje farova fabia mk1, by krcaerdoglija  (Pročitano 6477 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Na mreži krcaerdoglijaZapočeo temu

Poliranje farova fabia mk1, by krcaerdoglija
« poslato: 27. Jun, 2014. 22:25 »
bio sam malo dokon ovih dana pa sam konacno ispolirao farove na autu!!!evo detaljnog slikovnog opisa shta treba uraditi!!!
  • SLIKA 1/shta sve treba pripremiti pre poliranja:1-boca sa vodom i pumpicom 2-vodene shmirgle:P1000,P2000 i P3000 3-polir paste(u ovom slucaju sam koristio dve paste MIPA PROFESINAL,boca br.1 je za grubo poliranje a boca br.2 je za visok sjaj)100 gr boce 1 koshta 395 rds a 100 gr boce 2 koshta 460 rds 4-papirna,lakirerska ili molerska traka,kako je vec zovu  :) 5-aku bushilica(moze i na struju samo sa malim brojem obrtaja) sa (obelezeno zelenom bojom)u ovom slucaju dva sundjera za poliranje SLIKA 2/prvobitno stanje fara SLIKA 3/zashtititi sve povrshine gde se nalazi boja automobila,nakon toga poprskati far vodom i poceti shmirglanje sa shmirglom P1000 nekoliko minuta celu povrshinu(nikako ne dozvoliti da far ostane suv) dok far potpuno ne postane mutan,nako toga ide P2000 pa P3000 SLIKA 4/predstavlja far nakon shmirgle P1000 SLIKA5/predstavlja far nakon shmirgle P2000 SLIKA 6/predstavlja far nakon shmirgle P3000 SLIKE 7 i 8/nakon zavrshenog shmirglanja dobro osushiti farove i izvaditi polir pastu i naneti je na sundjer SLIKA 9/poceti poliranje laganim pritiskom na far nekoliko minuta SLIKA 10/predstavlja far posle boce br. 1 SLIKA 11/predstavlja far nakon paste br.2 i konacan rezultat i naravno nakon zavrsheno posla skinuti papirnu traku i malo oprati auto  ;) ;) ;)
    • Vozi: fabia 1.4 mpi 50 kw 2000

Odg: Poliranje farova fabia mk1, by krcaerdoglija
    « Odgovor #1 poslato: 27. Jun, 2014. 22:33 »
    evo i ostalih slika!!!

Van mreže WEST 014

« Odgovor #2 poslato: 27. Jun, 2014. 23:09 »
     8)

Na mreži bigor

« Odgovor #3 poslato: 27. Jun, 2014. 23:31 »
    Bas je ekstra ispalo.Ispolirao sam i sam farove na nekoliko vozila, nije bas tako dobro ali bio sam bas zadovoljan,a i oni kojima sam radio. Samu matiranu povrsinu sam skinuo i dobio sjaj ali ostecenja od kamencica nisam uspio iako sam smirglao da su me ruke zaboljele. Zanima me kako to uklanjate i imali nekakva fora da se operu farovi iznutra,a da ih ne rasturam totalno i ne guram sunjđercice unutra, mozda nekakva hemija?
    • Vozi: skoda oktavia 2.0 AZJ

Van mreže WEST 014

« Odgovor #4 poslato: 27. Jun, 2014. 23:40 »
    Ako je far mnogo ubijen nekad se mora krenuti od smirgle 400 npr. Onda se ide 600, 800, 1000, 1200,1500, 2000, 2500, 3000 pa gruba pa fina pasta pa zastita. Sto se tice prljavstine unutra, nema druge do da se far otvori, sto moze da bude jako veliki posao, u zavisnosti od modela automobila.

« Odgovor #5 poslato: 27. Jun, 2014. 23:51 »
    Sto se tice prljavstine unutra, nema druge do da se far otvori, sto moze da bude jako veliki posao, u zavisnosti od modela automobila.
    mora se otvoriti ali posle se mora lepo zadihtovati da voda ne bi prolazila unutar fara i stvarala probleme!!!

Na mreži zare

« Odgovor #6 poslato: 28. Jun, 2014. 09:54 »
    Svaka cast, perfektno uradjeno.
    Ja sam radio ali malo primitivnijim metodama (citaj "rucno"  ;D) i zadovoljan sam kako je ispalo ali nije tako dobro kao sto si ti uradio.

Gde si kupio polir paste?
    I nemoj da zaboravis da farove povremeno namazes voskom, produzice im ovako dobro stanje.

« Odgovor #7 poslato: 28. Jun, 2014. 10:16 »
    Gde si kupio polir paste?
    I nemoj da zaboravis da farove povremeno namazes voskom, produzice im ovako dobro stanje.
    paste sam uzeo u spinu a shto se tice voskiranja,ne!!cekam da vidim koliko ce da traju bez zashtite,pa cu ih posle lakirati!!!

Van mreže MoonZe

« Odgovor #8 poslato: 03. Avg, 2014. 17:53 »
    odlično. bravo za ideju za aku bušilicu  :)
    Eto meni zanimacije.  8)
    Gde ima da se kupe ovi nastavci sa sunđerom i koja je cena?
    Da li treba obratiti pažnju na vrstu sunđera, debljinu...?
    • Vozi: Fabia 1.4 mpi, 2003.

« Odgovor #9 poslato: 13. Avg, 2014. 23:02 »
    bravo za ideju za aku bušilicu 
    Eto meni zanimacije. 
    Gde ima da se kupe ovi nastavci sa sunđerom i koja je cena?
    Da li treba obratiti pažnju na vrstu sunđera, debljinu...?
    pa najlakshe je raditi sa aku bushilicom poshto je laka i nema kabla :-P a nastavke za bishilicu imash da uzmesh u svakoj bolje snabdevenoj prodavnici alata i za sundjer mislim da ima samo standardna debljina poshto polirash malu povrshinu!!pozz

Van mreže Jesa

« Odgovor #10 poslato: 17. Okt, 2014. 08:34 »
    Eo i mog doprinosa.
    Ukupni troskovi oko 200rsd  ;)

http://www.youtube.com/watch?v=3wnKCLglrFw
    • Vozi: Škoda Fabia 1.4 MPI elegance 2003.