Autor Tema: Folije za stakla. Gde, šta, kako zatamniti...  (Pročitano 48327 puta)

0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Buca Skoda Mladenovac

Odg: Folije za stakla. Gde, šta, kako zatamniti...
« Odgovor #240 poslato: 16. Apr, 2020. 22:11 »
Valjda sva prednja su oko 20% . Ona providna folija sto je dozvoljena na prednja dodaje 3% , tako mi rekose u black glass u .
  • Vozi: Octavia vRS mk1

Na mreži AcoSk

« Odgovor #241 poslato: 16. Apr, 2020. 22:51 »
Zavisi valjda, nije na svakoj isto zatamnjeno. Ali je prosek, ovo sto Buco rece, 20ak %.
Na njih moze folija 10% da bi se doslo na dozvoljenih 30% za prednja stakla.

Ne znam za Skodu, ono sto sam video na jednom Opelu koji je imao fabricki zatamnjena zadnja stakla, prednja su bila 30% zatamnjena fabricki takodje.

Kapiram da je isto ili slicno i sa Skodom i ostalim markama

Van mreže fobia24

« Odgovor #242 poslato: 18. Apr, 2020. 09:46 »
Hvala. U Sloveniji sam radio jednom na prethodnoj oktaviji samo zadnja stakla koja mogu neograniceno i nikakva filozofija. U servisu uradili i njima sam ostavio homologacioni karton i 30e i posle 5 dana sam dobio karton postom sa upisanom promenom. Kada su u pitanju prednja stakla, tu nastaje filozofija. Svi servisi koji rade folije kazu ne moze nikakva folija, cak ni 100% providna. Pozovem tehnicki i oni isto potvrde. Nadjem pravilnik koji kaze pozadi mogu neograniceno, ispred B stupa 70% i soferka 75% propustljivosti svetla zajedno sa staklom i folijom. Sada sam trazio odgovor od AMZS da mi objasne jel pravilnik vazeci i zasto tehnicki ne postupaju po njemu. Ako je pravilnik vazeci, a serviseri se prave pametni jer nemaju folija na stanju, uradicu u Srbiji i upisati u hom.karton ovde. Na folijama je vazno samo da postoji vidljiva nalepnica sa oznakom folije koja je upisana u karton.

Na mreži AcoSk

« Odgovor #243 poslato: 18. Apr, 2020. 14:58 »
U Srb napred sme 30% zatamnjeno, nazad moze koliko god hoces, a soferka ne sme da se dira.
Tako bi moralo da bude svuda po Evropi, a evo i zasto:
Jedan Opel sa fabricki zatamnjenim zadnjim staklima ima i prednja stakla fabricki zatamnjenja oko 30% tj. transparentnost 70% (kao sto se vidi na slici). Ako je to tako napravio jedan Opel, to mora da bude po svim Evropskim standardima i zakonima, zar ne...

Van mreže fobia24

« Odgovor #244 poslato: 18. Apr, 2020. 17:19 »
Isto je i u Sloveniji. Samo na mojim staklima ne pise procenat propustljivosti. Opel je to barem naveo, skoda nije.

Na mreži Markkoni

« Odgovor #245 poslato: 18. Apr, 2020. 18:40 »
Opel je naveo da je minimum toliko, što može svako da napiše. U principu je većina današnjih stakala između 25 i 30% zatamnjenja, pa zbog toga nema prostora za bilo kakvu foliju.

Na mreži AcoSk

« Odgovor #246 poslato: 18. Apr, 2020. 19:25 »
Da, to jeste. Pise da je min 70% transparentnost. Znaci moze biti i vise propustljivosti, ali ipak gledajuci staklo, rekao bih da je blizu tih 70%.
Inace sva su fabricki bar oko 20ak %

Van mreže fobia24

« Odgovor #247 poslato: 18. Apr, 2020. 19:26 »
Evo slikao sam. Ne znam sto nigde nema podatak o procentu, kao da je neka tajna. Jedino ako je sifrovano u ovim oznakama.

Na mreži Markkoni

« Odgovor #248 poslato: 18. Apr, 2020. 20:33 »
Nije ništa šifrovano, taj podatak je nepotreban. Opel ima neku svoju politiku povodom toga.

Van mreže fobia24

« Odgovor #249 poslato: 20. Apr, 2020. 20:35 »
Rekli su mi danas u servisu, a to je potvrdio jos jedan da napred je uglavnom vec na granici i sa prozirnom folijom se prelazi 30% dozvoljenih. Kazu da su vise puta isprobali i da ne moze. Ja mogu staviti keramicku svetlu foliju na prednja na svoju odgovornost. Videcu jos sta mi je ciniti. Napred mi smeta leti na duzim putovanjima. Policije skoro i da nema, vise me brine koliko su domisljati oni na tehnickom. Ako posumnjaju to se primeti jednim pogledom u ivice stakla.

Van mreže petarp031

« Odgovor #250 poslato: 20. Apr, 2020. 20:46 »
Kod nas rade zatamljivanje zadnjih, dobiju atest pa zatim odrade tamnjenje prednjih stakala. Vidjao sam vise puta. Pre neki dan u servisu je covek radio panameru, pre par dana zadnja stakla, atest pa ponovo dosao covek da i prednja zatamni, kao ima atest i ne prave problem jer misle da su i prednja u granicama do 30 posto, a ona su dosta tamnija.

Van mreže petarp031

« Odgovor #251 poslato: 20. Apr, 2020. 21:07 »
Izvinjavam se, zatamnjivanje

Van mreže fobia24

« Odgovor #252 poslato: 20. Apr, 2020. 21:23 »
Tako bih ja uradio, odnosno ne moram jer servis to radi i kad upise, meni posalje upisano u hom. karton. Ali to nista ne znaci ako padne na pamet radniku na tehnickom ili policiji da su stakla tamnija. Na foliji mora biti jasno vidljiv broj folije koja je upisana u homologacioni karton. Oni gledaju samo te brojeve.

Van mreže petarp031

« Odgovor #253 poslato: 20. Apr, 2020. 21:33 »
Koliko znam, ima samo zig folije, recimo lumar koja ima svoju sifru, mislim 5 brojeva, imam sertifikat mogu pronaci. Svaki proizvodjac ima svoj kod, taj kartoncic sa zigom se prilaze agenciji za bezbednost da bi dobio atest.

Van mreže Buca Skoda Mladenovac

« Odgovor #254 poslato: 20. Apr, 2020. 21:55 »
Kod nas rade zatamljivanje zadnjih, dobiju atest pa zatim odrade tamnjenje prednjih stakala. Vidjao sam vise puta. Pre neki dan u servisu je covek radio panameru, pre par dana zadnja stakla, atest pa ponovo dosao covek da i prednja zatamni, kao ima atest i ne prave problem jer misle da su i prednja u granicama do 30 posto, a ona su dosta tamnija.

Imam ja 80 pozadi 50 napred taj fazon odradjena posto je velika razlika niko ni ne primecuje . Mada meni evo preko godinu dana niko od policije ni pitao za stakla ni trazio atest . Koga zanima kako izgleda ima kod mene u garazi .
  • Vozi: Octavia vRS mk1