Autor Tema: Folije za stakla. Gde, šta, kako zatamniti...  (Pročitano 44525 puta)

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže fobia24

Odg: Folije za stakla. Gde, šta, kako zatamniti...
« Odgovor #255 poslato: 23. Apr, 2020. 12:46 »
Izmerio sam propustljivost svetlosti na tehnickom jer ni jedan servis u Sloveniji koji radi sa folijama nema aparat. Soferka ima 83% zatim prednja i druga je slika za zadnja stakla.

Van mreže Buca Skoda Mladenovac

« Odgovor #256 poslato: 23. Apr, 2020. 19:13 »
Znaci napred  zakonski moze samo ta providna tj ta sto dodaje 3%
  • Vozi: Octavia vRS mk1

Van mreže fobia24

« Odgovor #257 poslato: 23. Apr, 2020. 21:23 »
Jel dodaje zaista 3%? Problem je sto serviseri nece da uloze u opremu i nemaju merace a tvrde jednoglasno da ne moze ni providna jer sa njom prekoraci dozvoljenih 30%. Kazu provereno vise puta. Isto tvrde tehnicni pregledi. Ja cu pokusati da iskopam neki servis koji ima uredjaj da uradim sve na jednom mestu a ne da stavljam i gledam u pasulj da li ce proci. Necu ni da im ni verujem na rec da ne moze. Ako moze ta folija stavio bih nju na prednja i soferku. Za zadnja se nisam jos odlucio da li isto skroz providnu ili 30%. Odlucicu na licu mesta jer ne bih da mi auto izgleda kao grobarski vidno tamniji nazad.

Van mreže Vladapetr

« Odgovor #258 poslato: 23. Apr, 2020. 22:06 »
Nije tačno, providna folija može napred i atest se dobija bez problema. Može biti samo da ti sa kojima si pričao nemaju adekvatnu providnu foliju.
  • Vozi: Škoda Kodiag RS 2.0 TSI

« Odgovor #259 poslato: 24. Apr, 2020. 01:51 »
Kao sto mi rekose u black glassu merili su providna folija dodaje tih 3% i kod nas svaki prolazi atest sa tom folijom napred .

Niko na zalost ne voli da je tamnije pozadi ali tako smo ograniceni . Providna folija stiti isto od uv zraka i toplote kao i ona najtamnija , tako da ako ti se ne svidja razlika svuda providna i miran si .

Van mreže fobia24

« Odgovor #260 poslato: 24. Apr, 2020. 17:13 »
Propisi su nam skoro isti kod mene u Sloveniji i u Srbiji. I Vlada sa foruma je radio 100% providnu foliju i imao je jako malo prekoracenje koje su progledali kroz prste u Srbiji. Sto se tice servisera u Sloveniji, ni jedan nema tint meter da izmerimo pre lepljenja propustljivost, a ujedno niko nema ni 100% providnu foliju.
Sa druge strane, posaljem mail onima koji rade upis da mi pojasne jel se i folije sa 0% zatamnjenja upisuju u karton i sta mi treba od papira ako se prepravka odradi u stranoj zemlji, pod uslovom da merenja pokazu vrednosti u skladu sa zakonskim propisima. I dobijem opet odgovor gde mi pametuje i ne odgovori na pitanje, odnosno da u slucaju da stavim i prozirne folije nece biti upisano jer u tom slucaju merenja ce pokazati prekoracenje dozvoljene vrednosti. Ne da mi se vise da se objasnjavam sa budalama, a i u Sloveniji nema niko providne folije, tako da cekam dolazak u Beograd i do tada stopiram pricu.

Van mreže petarp031

« Odgovor #261 poslato: 26. Maj, 2020. 22:53 »
Evo da javim, za fabiu iz uvoza koja je stigla sa zatamnjenim zadnjim staklima, odradio sam nulti pregled, nisam skidao folije, osim trake na soferci. Nije mi bila potrebna potvrda proizvodjaca vec samo sertifikat, u ovom slucaju Lumar kartoncic jer su zigovi na folijama lumarovi. Dodatno sam platio taksu od 4900 dinara i dobio uverenje, auto ceka musteriju, ide na ime kupca (ako ikada naidje ), nije bilo potrebno raditi tehnicki pregled. Pisem ovo da znate, kada se uveze auto, nema potrebe skidati folije ako se radi o profi folijama, samo naci sertifikat ako ga vec nema u vozilu sa ostalim papirima. Sto bi znacilo, da kad uvezete auto, pre nultog pregleda mozete na isti staviti folije i provuci kao da je takav dosao iz uvoza, bas kao sa vucnom kukom ako ima plocicu.
Evo i dokaza.
Pozdrav

Na mreži Markkoni

« Odgovor #262 poslato: 27. Maj, 2020. 18:24 »
Zvale me kolege dok je bila na pregledu da me pitaju da li je aerodinamički kit fabrički na njoj. :)

Van mreže petarp031

« Odgovor #263 poslato: 27. Maj, 2020. 18:40 »
Haha, cekao sam nulti 15 dana. Prvo sam predao predmet, par dana se krckao, dodjem, sef kaze dobili smo od Dakre potvrdu da je to taj auto ali cekamo zvanicno od skode potvrdu da je sve fabricki, kao neka gospodja je potvrdila ali moramo zvanicno. U medjuvremenu se pojavio zainteresovani kupac, koga sam dva vikenda pomerao i tako sada je mozda i odustao, ali ko zna sto je to dobro
Eeee, da sam znao da i ti odlucujes, nakacio bih joj kuku i plin
Pozdrav

« Odgovor #264 poslato: 27. Maj, 2020. 20:54 »
Hahaha markoni samo reci sta treba pa da te planiramo u buducnosti  :)) , salimo se naravno .

Dobro si i prosao 15 dana , ja sam abs pregled cekao papire 45 dana za roomster  >:(

Van mreže petarp031

« Odgovor #265 poslato: 27. Maj, 2020. 21:02 »
Napisah Dakre, a treba Dekre, tj. DEKRA

Na mreži Markkoni

« Odgovor #266 poslato: 27. Maj, 2020. 21:20 »
Ja radim na drugom poslu, vezano za nove automobile, ali me s' vremena na vreme kolege konsultuju za neke stvari. Kada su mi poslali slike vidim poznata. :)
Moguće je da su upitili upit ka predstavniku proizvođača pa nije bilo odgovora, pa sam onda ja dosao na red, ne znam. :)

Van mreže petarp031

« Odgovor #267 poslato: 27. Maj, 2020. 21:27 »
Znaci imao sam srece sto naletese na normalnog coveka koji je pravi poznavalac ovog auta.
Hvala kolega.
Pozdrav

Van mreže Vladapetr

« Odgovor #268 poslato: 12. Jun, 2020. 18:31 »
Nakon nekoliko sunčanih dana, a nedavno je bilo i 30-ak stepeni, da podelim iskustvo sa folijama. Zatamnjene rade posao kao i do sada, tu nema neke filozofije, ali ove Lumar providne su mi otkrovenje.
Iskreno, nisam verovao da ovoliko zaustavljaju toplotu, ali sam računao da će barem malo da pomognu. Razlika je ipak drastična, npr otvorim prozor i sunce mi bije po nozi, bude pomalo i neprijatno koliko je toplo. Zatvorim ga, sve 5
Na dužoj vožnji autoputem kad je sunce sa moje strane, više se ne dešava da mi se leva ruka neprijatno ugreje, što mi je bila jedna od prvih zamerki prošlog leta kada sam uzeo auto. Mislim da sam to tada i spominjao.

Ne znam da li sve providne rade posao, iskreno sumnjam, ali za ove Lumar (avangarde ili kako već, serija ispod onih najskupljih) od mene apsolutna preporuka.
  • Vozi: Škoda Kodiag RS 2.0 TSI

Van mreže Buca

« Odgovor #269 poslato: 02. Feb, 2021. 12:27 »
Izvinjavam se na upafu ali ima li neko podatak koliko bi bilo zatamnjivanje skode octavie mkIII, zadnje staklo moze i ne mora ostala bih zatamnio
  • Vozi: A7 octavia