Autor Tema: Folije za stakla. Gde, šta, kako zatamniti...  (Pročitano 48234 puta)

0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Filip

Odg: Folije za stakla. Gde, šta, kako zatamniti...
« Odgovor #75 poslato: 02. Nov, 2015. 18:31 »
ja sam na onih propisanih 30% ali propustljivosti =))

70% zatamnjen i vidi se odlično bravo2

• Vozi: Škoda Octavia 1.8 TSI Elegance + Eibach & RS 18" + Revochip

Van mreže Peja

« Odgovor #76 poslato: 02. Nov, 2015. 19:32 »
Meni nije toliko do zatanjenja koliko do zastite od UV i IC zracenja
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

Van mreže nkteam

« Odgovor #77 poslato: 28. Maj, 2016. 11:13 »
Folije stavljam u Sremskoj Kamenici kod proverenog majstora.

Izgleda da svi hvale tog lika iz kamenice. Ajd prosledi kontakt/link ili ovde ili PM
  • Vozi: Octavia 2.0tdi Style 2016

Van mreže nkteam

« Odgovor #78 poslato: 28. Maj, 2016. 11:32 »
Hm, da nije Laci?

Na mreži varicak

« Odgovor #79 poslato: 28. Maj, 2016. 12:33 »
Jeste, Laci. Čovek je pedantan, korektan, ljubazan ... Sve preporuke. 064/1783256

Van mreže nkteam

« Odgovor #80 poslato: 28. Maj, 2016. 14:53 »
Hvala, zakazao lepljenje za sledecu nedelju kod Lacike.

Na mreži varicak

« Odgovor #81 poslato: 28. Maj, 2016. 18:03 »
Ako se setiš kad budeš kod njega, traži da ti pokaže providnu termoreflektujuću foliju, idealna je za šoferku. Ja planiram u skorije vreme da idem da stavim. Malo je skuplja, ali vredi za sve novce. To je opcija i za sva stakla, da te ne cimaju "plavi".

Van mreže nkteam

« Odgovor #82 poslato: 28. Maj, 2016. 22:59 »
hocu, hvala na informaciji

Van mreže nikola indjija

« Odgovor #83 poslato: 31. Maj, 2016. 08:28 »
Koliko kosta stavljanje folija?
  • Vozi: skoda oktavia 3 1.2 tsi 105hp+seat cordoba 1.9sdi+fiat ducato 2.8 jtd

Van mreže nkteam

« Odgovor #84 poslato: 31. Maj, 2016. 09:15 »
Oko 100eur, medjutim ne znam tacno, jer nisam ni tacno siguran sta hocu, tj. nisam siguran da li da zatamnjujem zadnje staklo jer tu ima zavesica vec. To ce biti dogovoreno na licu mesta.
Potvrdu potrebnu za atest sam pokupio u AC za 5min.

Van mreže Filip

« Odgovor #85 poslato: 31. Maj, 2016. 10:19 »
80-100 E u zavisnosti gde

ja nikog ne znam da je tamnio samo bočne prozore... ako stavljaš, stavi svuda

a s tom potvrdom za atest možeš da se slikaš - nećeš ga nikad dobiti
  • Vozi: Škoda Octavia 1.8 TSI Elegance + Eibach & RS 18" + Revochip

Van mreže nelle

« Odgovor #86 poslato: 31. Maj, 2016. 10:55 »
Da dometnem i ja koje slovo o zatamnjivanju i Laciju...

Elem, na Astri H lepo odradio čovek. Na šoferku sam stavio termoreflektujuću. Vredi! Iamo čovek (Laci) baš problem zbog kosine (GTC je u pitanju), al uspeo je na kraju. Cena pre 6-7 god. je bila oko 160 E. I to je šoferka bila 100! Ta folija je skupa kao otrov, ali Laci tvrdi da bolje štiti i od toplote i od UV-a u odnosu na tamne folije.

Nalepnice posle više godina je oštećuju, ali nije alarmantno. Treba paziti i nikako koristiti žilete za skidanje. Isključivo petrolej i krpice  i sl.

Nadam se da je pomoglo...
  • Vozi: O3 fl 1.2 tsi

Van mreže mlax

« Odgovor #87 poslato: 18. Okt, 2016. 12:46 »
Znam da se vecina kolega nece sloziti sa mnom ali po meni je zatamnjivanje stakala bespotrebno. Ovo govorim na osnovu licnog iskustva. Prosli moj superb nije imao zatamnjena stakla a ovaj sada ima zatamnjena zadnja, fabricki maksimalno. Ne znam koji je procenat ali mislim da je maksimalno zatamnjenje, spolja je nemoguce videti nista unutra po bilo kojim vremenskim uslovima. Klinci se pozadi i dalje zale da im sunce smeta, znaci opet moram stavljati peskire i majice na prozore tako da nisam nista dobio.
Ja konkretno nisam osetio nikakvu razliku sa zatamnjenim staklima u odnosu na nezatamnjena u funkcionalnom smislu. U vizuelnom, spolja kad se gleda, razlika je ocigledna ali mi je bezveze samo zbog toga zatamnjivati stakla.
To je samo moje misljenje i moje iskustvo. Ako ti je bitan spoljasnji izgled, pa zelis da izgledas "opako" ti zatamni ali u funkcionalnom smislu neces nista dobiti.
  • Vozi: Superb 2.0tdi 2020

Na mreži krcaerdoglija

« Odgovor #88 poslato: 18. Okt, 2016. 12:56 »
Znam da se vecina kolega nece sloziti sa mnom ali po meni je zatamnjivanje stakala bespotrebno. Ovo govorim na osnovu licnog iskustva. Prosli moj superb nije imao zatamnjena stakla a ovaj sada ima zatamnjena zadnja, fabricki maksimalno. Ne znam koji je procenat ali mislim da je maksimalno zatamnjenje, spolja je nemoguce videti nista unutra po bilo kojim vremenskim uslovima. Klinci se pozadi i dalje zale da im sunce smeta, znaci opet moram stavljati peskire i majice na prozore tako da nisam nista dobio.
Ja konkretno nisam osetio nikakvu razliku sa zatamnjenim staklima u odnosu na nezatamnjena u funkcionalnom smislu. U vizuelnom, spolja kad se gleda, razlika je ocigledna ali mi je bezveze samo zbog toga zatamnjivati stakla.
To je samo moje misljenje i moje iskustvo. Ako ti je bitan spoljasnji izgled, pa zelis da izgledas "opako" ti zatamni ali u funkcionalnom smislu neces nista dobiti.
Postujem tvoje misljenje ali se ne bi slozio sa tobom!Od kada sam stavio folije vise me ne pece sunce sa strane nego samo kroz soferku!Ocigledno je da postoji razlika e sad zavisi koje su folije bile na tvom autu,ima i do toga! ;) ;) ;)
  • Vozi: fabia 1.4 mpi 50 kw 2000

Van mreže mlax

« Odgovor #89 poslato: 18. Okt, 2016. 12:57 »
Ma nisu folije nego fabricko zatamnjenje.
  • Vozi: Superb 2.0tdi 2020