Autor Tema: Remont letve volana ili nova kineska letva?  (Pročitano 5246 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Na mreži mihajloalaspZapočeo temu

• AS Petrović since 2014
  • Laurin&Klement
  • L&K ugled: 72
  • AS Petrović
Remont letve volana ili nova kineska letva?
« poslato: 03. Jul, 2014. 23:11 »
Od skoro je počela da mi lupka letva, pa sam razmišljao da li da radim remont letve ili da kupim novu kinesku letvu. Kakva su vaša iskustva sa remontovanim letvama? Nova kineska letva za Favorita je ispod 4000 sa sve poštarinom iz BG-a. Ovde u Nišu u jednoj prodavnici ima samo TRW letva, a ona je oko 8000. Godišnje prelazim 6-7000km, pa je kineska letva možda i ok rešenje?
  • Vozi: Octavia mk1, Superb mk2, Favorit 3X

Van mreže olajkris

Odg: Remont letve volana ili nova kineska letva?
« Odgovor #1 poslato: 03. Jul, 2014. 23:46 »
Od skoro je počela da mi lupka letva, pa sam razmišljao da li da radim remont letve ili da kupim novu kinesku letvu. Kakva su vaša iskustva sa remontovanim letvama? Nova kineska letva za Favorita je ispod 4000 sa sve poštarinom iz BG-a. Ovde u Nišu u jednoj prodavnici ima samo TRW letva, a ona je oko 8000. Godišnje prelazim 6-7000km, pa je kineska letva možda i ok rešenje?

Meni je radio jedan dedica koji je radio kao auto mehanicar u nemackoj sada je u penziji. Letva je remontovana jos kad sam uzeo felu od tada kod mene presla oko 90.000km jos nema pojave lufta i lepo ide

Van mreže Vlada Gusar

• RallyeSport
  • L&K ugled: 6
  • Valjevo K2
« Odgovor #2 poslato: 03. Jul, 2014. 23:47 »
Porbaj da je rasturis (otvoris) ja sam moju sa felicije (ako su iste) rasklopio tek posto sam kupio novu i odmah se pokajao, jer je propao samo jedan lezaj . Nije nikakav problem rasturiti je ( bar kod mene nije bilo). Lako ces kupiti novu ako vec imas pare.

Van mreže dulefontana

« Odgovor #3 poslato: 04. Jul, 2014. 11:01 »
Rasturi je sam, a moj savet ti je polovna, ne verujem da moze da bude skupa.

Van mreže dusko zemun

« Odgovor #4 poslato: 04. Jul, 2014. 15:33 »
no comment
valjda ce doci vreme da se pored brige za bezbednost saobracaja na putevima neko pozabavi i kvalitetom uvoznih delvoa i njihovim homologacijama ...
ne samo letvama, vec i ostalim sklopovima ...

NIKAKO NEMOJTE SAMI POPRAVLJATI LETVU ... BAS NIKAKO
  • Vozi: skoda 110R, felicia pik up FUN, OCTAVIA TOUR ...

Van mreže madabenz

« Odgovor #5 poslato: 05. Jul, 2014. 10:29 »
Imam slican problem sa letvom. Ja sam nasao komplet novu letvu sa sponama za 5500 din. Resio sam da probam da sam uz pomoc druga rasturim letvu i probam da napravim, a ako to ne pije vodu onda spremam 6000 i nova...

Van mreže omlest

« Odgovor #6 poslato: 20. Avg, 2014. 15:55 »
remontovana polovna letva 3000 rsd + zamena 1500 rsd s tim sto je mozda  zamena i skuplja ali toliko je mene pre 2 godine kostala letva i toliko mi i sad covek koji to radi trazi.

Van mreže FavoRAT

« Odgovor #7 poslato: 25. Avg, 2014. 23:49 »
najcesce ode piksna s desne strane,ona kosta 1,5e u HR...al je izmjena te piksne malo zajebana
  • Vozi: '98 Felicia LX 1.6

Van mreže dusko zemun

« Odgovor #8 poslato: 26. Avg, 2014. 05:31 »
mislim da je opet potrebno ponoviti ...
letvu volana niti treba popravljati samostalno ako nemate prevelikog iskustva, niti treba kupovati povoljne kineske kopije

• Vozi: skoda 110R, felicia pik up FUN, OCTAVIA TOUR ...