Autor Tema: lajsne na krovu i guma sa unutrasnje strane vrata  (Pročitano 1796 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže darko_milenovicZapočeo temu

lajsne na krovu i guma sa unutrasnje strane vrata
« poslato: 04. Jul, 2014. 00:59 »
Od skoro imam skodu fabiu 2004 godiste, zanimam me da li plasticne lajsne na krovu mogu da zamenim posto su pocele da propadaju, kao da su se malo otopile od sunca, a i jedan deo na desnoj se
 izvadi nekad, ispadne iz lezista..zanima me da li to ima negde da se kupi i koliko.kosta?
Takodje me zanima guma sa unutrasnje strane vrata pocela je da se odlepljuje, pa sa kojim lepkom mogu da zalepim to a da ne ostetim farbu i dali moze silikonom?
Nadam se brzim odgovorima  :)
  • Vozi: Škoda Fabia 1.2htp 2004 elegance

Na mreži djordjebg

Odg: lajsne na krovu i guma sa unutrasnje strane vrata
« Odgovor #1 poslato: 04. Jul, 2014. 08:47 »
Mozes skinuti krovne lajsne, nije to nikakav problem. Njih drzi tenzija kedera za koji su zakacene, kreni polako sa kraja i uspeces. Moze se desiti da ih blago izdeformises jer su savitljive. To je metal tako da se ne mogu topiti, mozda se skinula farba ponegde, ali to mozes i sam sanirati.  To sto je negde iskocila znaci da se keder vremenom sasusio i ispao iz lezista, kada budes skinuo lajsnu svaki keder pazljivo vrati na svoje mesto i ponovo postavi lajsnu, verujem da ce stanje biti puno bolje.
Lajsne verovatno mozes nabaviti polovne, ali sa obzirom na starost ne verujem da ce biti bolje od ovih koje imas.
NAravno postoji i opcija narucivanja iz ovlascenog ali to nece biti mala suma.

KEdere vrata se takodje drzi svojom tenzijom, nemoj ga lepiti, pokusaj nabaviti polovni.

Na mreži krcaerdoglija

« Poslednja izmena: 23. Jul, 2014. 10:49 pedja »
  • Vozi: fabia 1.4 mpi 50 kw 2000

« Odgovor #3 poslato: 04. Jul, 2014. 20:52 »
hvala na odgovorima

« Odgovor #4 poslato: 06. Jul, 2014. 19:34 »
evo mene, opet me muce lajsne na krovu..skinuo sam ocistio vrati i opet ispada na pojedinim mestima...problem je u kederu kao da su se malo smanjili, ali ispadaju iz lezista nece da drze..zanima me gde mogu da kupim nove kedere, da li postoje prodavnice koje prodaju to?

« Odgovor #5 poslato: 07. Jul, 2014. 00:47 »
?

Na mreži djordjebg

« Odgovor #6 poslato: 07. Jul, 2014. 09:53 »
Pokusaj pazljivo srafcigerom da ih vratis,  bitno je da ih podvuces pod lajsnu da  lepo legnu na  i onda ih snazno pritisni prema lajsni, sigurno ce drzati, bar neko vreme.
To kao rezervni deo ne postoji, mozda se moze naci takav keder ali zaista ne znam gde bi moglo biti.