Simply Clever
Zdravo!
Uloguj se
ili
Registruj.
Novi aktivacioni
Email
?
1 čas
1 dan
1 nedelja
1 mesec
Zauvek
Početna
Forum
Pomoć
Pretraga
Prijavljivanje
Registracija
Škoda Forum
»
ŠKODA Modeli
»
FELICIA 1994-2001
»
Letva volana
Dole
Autor
Tema: Letva volana (Pročitano 2475 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Jovas
Style
Ugled: 5
Letva volana
«
poslato:
07. Jul, 2014. 19:40 »
Čujem neko "žvakanje" prilikom okretanja volana, ne znam otprilike gdje, čini mi se da je odmah ispod samog volana. Da li su u pitanju neki ležajevi? U vožnji stvarno nema problema sa volanom, apsolutno je miran. Na ležećim policajcima i sličnim terenima čuje se lupkanje za koje je majstor ustanovio da je potrebno zamijeniti čahuru letve volana (piksna). Da li bih je mogao sam zamijeniti, ima li neko slično iskustvo?
Vozi: felicia 1.3 lx TNG 1999; volkswagen golf IV 1.9 D 2001.
Diamond
Style
Ugled: 6
Skoda FOR LIFE!!! ;)
Odg: Letva volana
«
Odgovor #1 poslato:
07. Jul, 2014. 22:04 »
Sto bi neki rekli klasika... Imao sam taj slucaj promenuo mi majstor, ali ubrzo se pocelo cuti opet... los kvalitet tih caura, mislim to ti izgleda kao prsten tako je velicine i od plastike je, i kostao je ....slagacu te mislim da je bilo oko 300 dinara, smesno... i zamena isto nesto smesno, ali uvek mi se malo culo to lupkanje... tek ono da me nervira
nije skupo ako je to u pitanju... ali kao sto rekoh nemoj se zacuditi ako ubrzo pocne da se cuje opet
Vozi: Skoda Felicia 1.6MPi , Skoda Felicia 1.3 GLX
Jovas
Style
«
Odgovor #2 poslato:
07. Jul, 2014. 22:35 »
Rekao mi je prethodni vlasnik da je to mijenjao 2 puta. Uzeo sam danas 2 komada, skoro pa običan plastični prsten. Kod nas je 2 KM po komadu (oko 120 din). A šta misliš šta li se dešava ovo što mi cvili i škripi kad okrećem volan, odmah ispod volana (mislim da je u predjelu ručica za brisače itd)?
Diamond
Style
Ugled: 6
Skoda FOR LIFE!!! ;)
«
Odgovor #3 poslato:
08. Jul, 2014. 22:35 »
Znas kako imas tu ispod plastika raznih mozda se ukezecila neka pa skripi kad motas volan, najlakse ti je da skines onu plastiku od dole imas jedan sraf odmah ispod volana i imas jednu iznad volana, e sad tu gornju kad bi hteo da skines treba da skines volan sto nije tesko ti pretpostavljam imas dvokraki volan posto je LX varijanta, imas sraf ispod poklopca sirene, ako budes skidao volan gledaj da obelezis na volanu i na stapu volana kako stoji da ga posle ne vratis krivo pa kad vozis pravo on stoji krivo kao da si smotao
ta gornja plastika se drzi na jednom srafu koji ces videti kad skines volan, kad skines nju vrati volan tako bezveze bez srafa i motaj ga tako u mestu levo desno pa videces sta skripi pa gledaj da namestis nekako... mada mozes da probas kada skines samo tu donju da od dole gledas i osluskujes kad ga mrdnes levo desno da li vidis sta je... i obavezno proveri da li su tu ispod volana svi srafovi zategnuti kako treba...
Eto memoar sam napisao, valjda ce biti od neke pomoci
Vozi: Skoda Felicia 1.6MPi , Skoda Felicia 1.3 GLX
Jovas
Style
«
Odgovor #4 poslato:
23. Jul, 2014. 23:56 »
Hvala, drugar, detaljno si mi objasnio
. Ali nikako da uhvatim vremena, prešao sam već hiljadarku i jače (more itd), nije bilo problema. Čim uhvatim slobodnog vremena, radim ovo, pa javljam kako je prošlo
Gore