Autor Tema: Poplavljen mi je auto u AutoČačak-u  (Pročitano 3474 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže mrkiZapočeo temu

Poplavljen mi je auto u AutoČačak-u
« poslato: 09. Jul, 2014. 18:27 »
dali neko zna dali je auto cacak osigurao plac i kod koga od poplava moja skoda super b 2010 se nasla dole sad se oni peru da nisu odgovorni za moje auto koje je stiglo kod njih 2 dana pre poplave i naravno zavrsilo u poplavi oce da ga repariraju i vrate sto ja necu jer je plivalo do kontrolne table sto znaci da je steta 100% mozda moze neko da mi pomogne unapred hvala
« Poslednja izmena: 24. Jul, 2014. 11:42 pedja »
  • Vozi: skoda superb 2010

Van mreže Turbo

Odg: Poplavljen mi je auto u AutoČačak-u
« Odgovor #1 poslato: 09. Jul, 2014. 18:49 »
Moraju oni da snose štetu, od trenutka kada su preuzeli automobil, na njima je odgovornost za rizik od slučajne propasti stvari. To da li su osigurani i gde nije bitno, poenta je da su oni dužni tebi u svakom slučaju.

Da li imaš neki potpisan papir da su preuzeli automobil?

Što se tiče tvog prava da biraš, tu smatram da ti je sužen manevarski prostor, jer ne možeš da im tražiš baš šta ti hoćeš (iako te razumem u potpunosti).

Verovatno jedina opcija ti je da kasnije ako ne budeš zadovoljan autom, ih tužiš ili da tražiš delimičnu naknadu štete.

Moj savet ti je da nađeš dobrog advokata koji se razume u odgovornost i naknadu štete, i da vidiš šta može da uradi, jer se oni prave tvrdi, ali kad malo pokažeš zube sve se lepo reši.

Van mreže Neba

« Odgovor #2 poslato: 09. Jul, 2014. 21:00 »
Mislim da mozes da potrazujes i nesto na osnovu nekoriscenja automobila 2-3 ili koliko bude meseci.
Za ta tri meseca je automobil izgubio na svojoj vrednosti (lupam 1%)
Za to vreme si platio registraciju i osiguranje
I na kraju to vreme nisi mogao da koristis vozilo te si imao troskove.

Ove gornje stavke nisu nimalo zanemarljive. Mislim da sam negde (mozda u SAT reviji) procitao da je osoba X imala pravo da potrazuje ove tri stavke od osiguranja radilo se o Saobracajnoj nesreci nakon koje je vodjen i sudski postupak u kome je osiguranje proglaseno krivim pa je osoba X naknadno potrazivala i gornje tri stavke.
Svakako nije mala stvar Superb star 4 godine, potrazi nekog advokata.
  • Vozi: Fabia 1.9 SDI

Van mreže Turbo

« Odgovor #3 poslato: 09. Jul, 2014. 21:06 »
Ta naknada zbog nekorišćenja je moguća samo u slučaju da ti je automobil osnovno sredstvo za obavljanje delatnosti, dakle neophodno ti je za posao. Ovako inače jok.

Teoretski to za gubitak vrednosti d,a ali mislim da je mala šansa da u praksi ostvariš.

« Odgovor #4 poslato: 09. Jul, 2014. 22:06 »
auto je tovareno u novome sadu u intersremu ovlascenom servisu i dileru skode
papir nemam ali verovatno se moze dobiti u novom sadu trebalo bi
advokati beze kao visa sila je upitanju jedino neki advokat iz novoga sada kaze kakva visa sila oni su odgovorni za auto od momenta utovara pa sve do dana danasnjeg i jos auto je na firmi i samim tim firma fubi

Van mreže djordjebg

« Odgovor #5 poslato: 09. Jul, 2014. 22:30 »
Jos jedan momak sa ovog foruma ima slican problem kao ti, Mihajlo iz Nisa. Prelistaj tu temu, poplava u AC.
http://forum.skodaforum.rs/ostale-razne-teme/poplava-u-ac/

http://forum.skodaforum.rs/dobra-losa-iskustva-kontakt-info/problem-u-servisu-ac-cacak/

« Odgovor #6 poslato: 16. Jul, 2014. 19:42 »
izgleda da se auto cacak sklanja maksimalno od mog slucaja pokusao sam da dodjem do gen direktora ali on se nejavlja il se javi pa kaze da je na sastanku morace mo da saljemo mejl direkt skodi da vide u maticnoj firmi kako im se ponasaju direktni zastupnici i serviseri pa da vidimo sta oni kazu na svu ovu dramu koja je zadesila mnoge kojima je auto poplavljeno u auto kuci cacak

Van mreže Neba

« Odgovor #7 poslato: 16. Jul, 2014. 20:09 »
p.s. stavi u CC direktora auto cacka koji te izbegava.

« Odgovor #8 poslato: 16. Jul, 2014. 20:24 »
mora cu definitivno  jer da nisam ja zvao i raspitivao se nebi me jos ni nazvali a ja im predlazem da ostavim tu skodu i da kupim novu iz salona al izgleda da nevredi i ta ponuda e sad pravac skoda ceska

Van mreže olajkris

« Odgovor #9 poslato: 16. Jul, 2014. 20:30 »
Za ovakve stvari stvarno treba imati debele zivce i strpljenje. Nadam se da ces uspeti da resis ovaj veliki problem u njihovom trosku.

« Odgovor #10 poslato: 16. Jul, 2014. 20:49 »
ja sam kupio od njih polovan auto koji je na kraju neispravan vratio ga na doradu i ode poplava e sad nece da se lepo dogovorimo da se auto zameni nekim drugim uz doplatu pa cak i novim nego oce da ga repariraju i vozi i to jos da platim neke delove znaci dao sam 12000 evra pa sad treba dam jo jedno 2000 da bi dobio poplavljen auto i da lepo sednem svoje troje dece i onda pravac u propast ili nesto drugo poput otkazivanja najmanje kocnica ili air begova ako nedo bog zatrebaju znaci vozi potecijalnu bombu na putu

Van mreže Neba

« Odgovor #11 poslato: 21. Sep, 2014. 23:40 »
Zna li se epilog poplavljenih skoda u servisu ?

Van mreže Turbo

« Odgovor #12 poslato: 22. Sep, 2014. 14:24 »
Čuo sam od njih, AČ, da imaju ukupnu štetu oko 5 miliona eura, servisi, oprema, prostorije, automobili, naknada štete trećim licima... Osigurano je ali ih zeza osiguranje što u ugovoru ne stoji osiguranje od bujičnih poplava nego samo od poplava a osiguravajuća kuća hoće da se izvuče na to da ih ne isplati. To je poslednje što znam.

Van mreže nebojsar

« Odgovor #13 poslato: 22. Sep, 2014. 17:38 »
osiguravajuća kuća hoće da se izvuče na to da ih ne isplati.

Nece im sigurno isplatiti, poplava usled izlivanja vode iz instalacija je nesto sasvim drugo, skoro pricao sa drugarom iz jedne poznate osiguravajuce kompanije. Kazu u Obrenovcu su imali najvise problema da objasne ljudima razliku izmedju ta dva osiguranja.
  • Vozi: Skoda Fabia 1.2 HTP, VW pasat B8 2.0TDI

Van mreže nikola indjija

« Odgovor #14 poslato: 22. Sep, 2014. 19:37 »
Pa u Obrenovcu se nije izlila voda iz instalacija
  • Vozi: skoda oktavia 3 1.2 tsi 105hp+seat cordoba 1.9sdi+fiat ducato 2.8 jtd