Autor Tema: Ugradnja centralne brave na Favorita  (Pročitano 2842 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže mihajloalaspZapočeo temu

Ugradnja centralne brave na Favorita
« poslato: 12. Jul, 2014. 23:21 »
Danas kupio modul za centralno i daljinsko zaključavanje, pa bih zamolio za malo pojašnjenje oko toga. Napred imam originalne fabričke motore za centralnu, a pozadi bih stavio one univerzalne za naknadnu ugradnju, da li to može tako?

Evo šeme koju sam dobio, pa me ispravite ako sam negde pogrešio:

Crna: - sa akumulatora
Crvena: + sa akumulatora
Braon: masa?
Narandžasta: signal ka žmigavcima?
Žuta: signal za otključavanje za 1. vrata
Bela: signal za otključavanje za 2. vrata
Roze: signal za zaključavanje za 1. vrata
Plava: signal za zaključavanje za 2. vrata

Ovde nema izlaza za 4 vrata već samo za 2, da li može da se izvede žica sa ova dva izlaza za zadnja vrata?

Na dnu šeme piše "connect +12v to positive trigger" i "connect -12v to negative trigger". Gde da mu nađem -12v? :o
  • Vozi: Octavia Combi 1.8T 20v

Van mreže olajkris

Odg: Ugradnja centralne brave na Favorita
« Odgovor #1 poslato: 13. Jul, 2014. 04:19 »
Signal ka zmigavcima ti je da blinkaju kad otkljucas ili zakljucas. Mozes i na poziciju da vezes. A trigger ti je povezivanje prekidaca na stubovima od vrata oni kad otvoris vrata da se upali svetlo kabine. E to imas dve vrste veze pa se jedna zove -12 a druga +12. Mislim da mozes naci na netu. Ali ako ne javi se nacrtacu ti semu i povezaces bez problema.

Van mreže Nemanja

« Odgovor #2 poslato: 13. Jul, 2014. 10:54 »
jedno pitanje gde da povezem na megavce kad se otkljuucava i zakljucava  da blinka,da napomenem imala je alarm samo sto sam ja izvadio to i ostao je samo centralna i daljinsko

Van mreže olajkris

« Odgovor #3 poslato: 13. Jul, 2014. 11:06 »
Najlakse kod prekidaca od sva 4 nadje se leva i desna strana pa preko dve diode se pusti signal sa alarma ili centralne.

« Odgovor #4 poslato: 13. Jul, 2014. 17:45 »
Hvala olajkris! Jel smem da izvedem žice sa prednjih vrata do zadnjih? Još jedno pitanje. Kako da povežem na poziciju, pretpostavljam da ne sme direktno, nešto mi je jedan drugar pričao da mora ispred pozicije neke diode (a vidim i na šemi su nacrtane diode), da napon ne dolazi u jedinicu centralne kad se upali pozicija na prekidač?

Van mreže olajkris

« Odgovor #5 poslato: 13. Jul, 2014. 18:27 »
Mozes da provuces naravno. I da trebaju diode. Da ne bi bilo povratnog napona nazad. A diode mozes koristiti 1N54007 recimo.

Van mreže olajkris

« Odgovor #6 poslato: 13. Jul, 2014. 18:42 »
Cek cek i ja sam se malo zaleteo. Ti bi da provuces za motorice ili za prekidace na stubovima? I nisam pitao da li su ti motorici oba sa 2 izvoda?

« Odgovor #7 poslato: 13. Jul, 2014. 20:19 »
Motori su sa dve žice, a hteo bi da provučem žicu sa prednjih motora za zadnje, pošto samo dva izlaza ima...

Van mreže olajkris

« Odgovor #8 poslato: 13. Jul, 2014. 20:34 »
u principu moze. samo posto su ti motorici sa dva prikljucka. mislim da mozes da zakljucavas i otkljucavas samo preko daljinca. da ti preko brave na vratima kad kljuc okrenes nece sva cetri zakljucati i otkljucati. sem ako nemas jedan fabricki pa njega stavis na vozaceva vrata i ako na jedinici imas prikljucak za glavni motor sa 3 ili 5 zica

Van mreže dulefontana

« Odgovor #9 poslato: 14. Jul, 2014. 00:35 »
Sad cu da ti slikam semu za cetvoro vrata, doduse ja sam povezao samo na prednja zato sto su mi zadnja vrata zapusena i ne mogu da se otvore spolja pa nema razloga i da ih zakljucavam

« Odgovor #10 poslato: 14. Jul, 2014. 15:33 »
Evo sve povezao malopre po šemi, ali ne radi. Tražio sam šemu po internetu, ali koliko sam uspeo da vidim, ovo što imam je samo daljinsko zaključavanje :(

Van mreže olajkris

« Odgovor #11 poslato: 14. Jul, 2014. 16:49 »
Sta ti ne radi?

Van mreže olajkris

« Odgovor #12 poslato: 14. Jul, 2014. 16:50 »
Da to ti je daljinsko zakljucavanje kao sto sam rekao nije centralna vec samo da zakljucas i otkljucas.

« Odgovor #13 poslato: 14. Jul, 2014. 16:58 »
Znači meni treba i elektronika za centralnu bravu?

Van mreže dulefontana

« Odgovor #14 poslato: 14. Jul, 2014. 20:10 »
Kasnim, izvini