Autor Tema: Saobraćajna "kultura" u Srbiji?  (Pročitano 1401 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže fobia24Započeo temu

Saobraćajna "kultura" u Srbiji?
« poslato: 02. Jul, 2014. 22:45 »
To već može otići u veći off ako idemo do razloga zbog kojih se gine. Semafori su kod nas sinhronizovani na crveni talas, pa na velikom broju semafora možete uhvatiti zeleni talas samo ukoliko prethodno prođete na crveno. Takođe, svi koji voze ispod ograničenja obožavaju levu traku i izazivaju nervozu kod ostalih učesnika u saobraćaju. Ograničenja se postavljaju više zbog pravljenja prekršajnih prijava nego zbog bezbednosti, pa postoje situacije gde je ograničenje 40 (novi most preko Ade), gde komotno može 80, a i krivinama 60. Više puta sam čuo da nadležni namerno desinhronizuju semafore radi povećanja gužvi i potrošnje goriva, što će uticati na porast prihoda od akciza.
Moram da napomenem da u inostranstvu, osim u CG, nemam potrebu da kršim propise jer je sve podređeno vozaču, postoji daleko veća solidarnost učesnika u saobraćaju, a i sistem funkcioniše, pa nema zezanja. Samo da razjasnim, ne pijem nikad i da pijem ne bih vozio, za 20 godina vožnje nisam imao ni jedan udes u kome sam bio kriv, bez obzira na zastarele prijave. Kada u EU dam migavac, onaj iza će usporiti da se uključim, a ovde važi ona čuvena "ne dajte migavac jer zašto dušmani da znaju tvoju nameru", pa će svi ubrzati da vas ne bi propustili. Vozačka kultura ne postoji. Policajci će retko kad tražiti mito sami, već prihvataju novac kada im se ponudi. Čak i da neko snimi to, jel veruješ da bi to kod nas imalo uticaja na tog službenika? Snimci završe na Youtube-u i tu je kraj priče. Imate gomilu snimaka nasilničke vožnje estradnih zvezdi kamerama ekipe "Paparaco lov" i ni jedan nije nikada procesuiran. Tako da Država treba da se pozabavi ovom temom, mi ćemo tu malo šta doprineti ili odmoći.

PT
« Poslednja izmena: 23. Jul, 2014. 10:08 pedja »

Van mreže Turbo

Odg: Saobraćajna "kultura" u Srbiji?
« Odgovor #1 poslato: 03. Jul, 2014. 00:22 »
Bravo za post! Svaka ti je ko Njegoševa.

Sent from my HUAWEI P6-U06  

Van mreže Karlheinz

Odg: Saobraćajna "kultura" u Srbiji?
« Odgovor #2 poslato: 23. Jul, 2014. 10:13 »
Više puta sam čuo da nadležni namerno desinhronizuju semafore radi povećanja gužvi i potrošnje goriva, što će uticati na porast prihoda od akciza.
Ne verujem da je ovo tačno, pre mislim da nisu ažurni niti zainteresovani da naprave zeleni talas...
  • Vozi: Yeti