Simply Clever
Zdravo!
Uloguj se
ili
Registruj.
Novi aktivacioni
Email
?
1 čas
1 dan
1 nedelja
1 mesec
Zauvek
Početna
Forum
Pomoć
Pretraga
Prijavljivanje
Registracija
Škoda Forum
»
ŠKODA Modeli
»
FELICIA 1994-2001
»
Skoda Felicia 1.3, gasi se u vožnji
Dole
Autor
Tema: Skoda Felicia 1.3, gasi se u vožnji (Pročitano 4844 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
jagodanbg
Test Drive
Ugled: 0
Skoda Felicia 1.3, gasi se u vožnji
«
poslato:
24. Jul, 2014. 12:27 »
Prvo pozdrav svim clanovima foruma.
Registrovao sam se kako bih dobio koristan predlog za servis karburatora u Beogradu.
Posto sam kod majstora sve "sitnice" promenio, slutimo na problem sa karburatorom (Auto mi se posle paljenja, nakon predjenog kilometra gasi i ako sam u punoj brzini, jednostavno prestane da prima gas, pa stanem sa strane, sacekam pola minuta i kresnem i on nastavi da ide. Od pre 3 dana to je pocelo da mi se desava i po 2, 3 puta u toku predjenih 7,8km). Ja sam laik ali mi covek kaze da je karburator "pipava" stvarcica i da ne treba da vozim auto bilo kome da cacka karburator jer ako se ne odradi dobro moze biti vise stete nego koristi pa bih vas molio ako mozete da mi preporucite nekog pouzdanog!
Unapred hvala.
«
Poslednja izmena: 07. Avg, 2014. 11:43 pedja
»
Vozi: Skoda Felicia
dulefontana
Laurin&Klement
Ugled: 41
Odg: Skoda Felicia 1.3, gasi se u vožnji
«
Odgovor #1 poslato:
24. Jul, 2014. 13:31 »
Da li si siguran da je karburator?
Da li si primetio kada ti se desava to gasenje?
Na Favoritu sam imao problem sa razvodnom kapom, puko je grafit koji se naslanja na razvodnu ruku, auto je super radio na pravcu ali u krivini se gasio motor. Kako izadjem na pravac tako auto ponovo pocne da radi. Ne bih da ti skrenem misli na nesto drugo, ali ako nisi siguran da je karburator onda treba proveriti struju. Nije taj karburator toliko komplikovana stvar, pogotovu sto nisam cuo da bilo ko ima takav problem sa njim.
olajkris
Laurin&Klement
Ugled: 23
«
Odgovor #2 poslato:
24. Jul, 2014. 15:45 »
moze da bude i komutator meni to vise mirise na struju nego na karb. Da je karb, presisavao bi ili sl pa nebi odma tako lako upalio.nego bi malo verglao duze da upali. Jel ste gledali dovod goriva da li mu je dobar? ili da ne povuce neki cep pa zapusi. ili dobije posle odredjenog vremena manje goriva pa se zato gasi.
Nemanja
Laurin&Klement
Ugled: 2
«
Odgovor #3 poslato:
24. Jul, 2014. 16:01 »
jel ti se desava na gorivu,ako imas i plin,evo sta se meni desavalo na favoritki prosloj,na gasu je islo sve normaln,ali kad prebacim na gorivo i idem tako 3,3 km i pocne da trokira i ugasi se,i tako odmori 5 min i krenem tako i opet,onda sam ustanovio da je pumpa otisla za gorivo,eto tako se meni nesto slicno desilo,kad je spomenuo to gasenje,ali nemora da znaci moze da bude svasta,
jagodanbg
Test Drive
«
Odgovor #4 poslato:
24. Jul, 2014. 21:41 »
Izvinite sto me pisem redovno, imao sam obaveza!
Ajde da probam da opisem ovako laicki problem pa mozda dodjemo do nekog resenja:
Znaci krenem ujutru na posao, zivim na Konjarniku kod plavog mosta i kad se ukljucim na autoput kod Slapa pre dusanovackog most odprilike krene da se gasi. Tacnije u petoj sam brizini, idem npr 80km/h, papucica gasa pritisnuta do pola i samo prestane da prima gas, pocinjem da usporavam i onda u brzini jos i probam da prebacim u trecu npr i da pustim kvacilo da probam tako da ga upalim u voznji i dok skrecem polako ka zaustavnoj traci isto jos pokusam sa vracanjem u drugu! Stanem u zaustavnu traku, upalim sva 4, sacekam bukvalno 10-15 sekundi (nece da upali ako odmah probam) i kresne uglavnom iz prve i nastavim da vozim (po nekad samo jos malo trokira). E do pre 3 dana bih voznju nastavio bez problema ali je sad to pocelo da se desava i vise puta, znaci opet mi se dogodilo posle dusanovackog mosta jos i na Gazeli! Kad sam se vracao sa posla (kod Novog Merkatora), ukljucim se na prvoj petlji kad Arene i tu na ukljucenju mi se ugasio, pa onda opet na Gazeli!
Kod majstora sam bio, izmenjali filtere, ono crevo od iberlaufa mi je izvukao napolje jer je malo ulja ulazilo gore gde je filter za vazduh i bukvalno mesec dana posle promene filtera on postane cadjav i smrdi...
Proveravao je svecice za koje kaze da su okej, a kapu je skidao i ima neka milimetarska pukotina ali on kaze da to ne bi trebalo da pravi problem! Ne znam da li da probam prvo sa zamenom kape, mozda je jeftinija varijanta!?
E da, zaboravih ako je bitno, nemam ugradjen plin, ide samo na benzin. Kaze mi ortak (polu u sali, ali izgleda da ima i istine) da kad ugradim plin da mi se to nece desavati
olajkris
Laurin&Klement
«
Odgovor #5 poslato:
24. Jul, 2014. 22:02 »
E pa onda lako moze biti da ti treba ciscenje karba... Moze biti da glavi plovak ili sl ili je zacepljen. Moze biti vise stvari. Kakve su svecice. Koje boje.(pitam zbog sagorevanja) da li si vadio i gledao?
dulefontana
Laurin&Klement
«
Odgovor #6 poslato:
25. Jul, 2014. 01:32 »
Karb tako moze da prestane da radi samo ako ostane bez goriva. Tipujem na struju
jagodanbg
Test Drive
«
Odgovor #7 poslato:
25. Jul, 2014. 11:06 »
Sta, znaci kod elektricara nekog da ga vozim onda!?
Jel moze preporuka neka!?
Hvala
olajkris
Laurin&Klement
«
Odgovor #8 poslato:
25. Jul, 2014. 11:10 »
ja bih ipak predlozio da vidis kakve su ti svecice boje.
jagodanbg
Test Drive
«
Odgovor #9 poslato:
25. Jul, 2014. 11:37 »
Citat: olajkris 25. Jul, 2014. 11:10
ja bih ipak predlozio da vidis kakve su ti svecice boje.
Joj, izvini, zaboravih da odgovorim na tvoju poruku!
Ja sam jedan od onih likova koje verovatno najvise mrzite
sam otvorim haubu samo kad treba da sipam tecnost za stakla
Tako da nemam pojma iskreno kako izgledaju svecice, ne znam ni kako bih to sam proverio
FavoRAT
Style
Ugled: 10
«
Odgovor #10 poslato:
01. Avg, 2014. 21:36 »
Po meni ostajes bez goriva,ili ti je u jednosmjerni ventil u pumpi goriva dosla prljavstina pa se nemoze da zatvori dobro,i onda dio goriva baca prema karburatoru a dio se vraca prema rezervaru(imao osobno taj problem,blazena pumpa goriva od favorita s predfilterom),ili su cijevi na plasticnoj casici na karburatoru krivo spojene...kad se gleda motor od napred lijeva cijev je dovod s pumpe goriva,desna donja ide u karburator a desna gornja je povrat viska goriva u rezervar.
Vozi: '98 Felicia LX 1.6
jagodanbg
Test Drive
«
Odgovor #11 poslato:
06. Avg, 2014. 19:19 »
Samo da javim da sam odvezao auto pre 3 dana kod drugog majstora i rekao mu da mi se ne javlja dok ne provali sta je! Danas sam uzeo auto iz servisa, kaze majstor da je odlepio dok nije pronasao u cemu je problem, kaze sve u super stanju a jednostavno auto ostane bez struje. Na kraju se ispostavilo da je alarm pravio problem, sam se aktivirao i blokirao struju! Otisao sam u servis za alarme koji su mi izvadili osigurac (deaktivirali alarm) i dok sam dosao kuci, sa Nbg na Konjarnik nije se ugasio ni jednom!
FavoRAT
Style
Ugled: 10
«
Odgovor #12 poslato:
06. Avg, 2014. 21:06 »
dobar je to alarm,ne da nebi lopovi uspjeli daleko s autom,nemoze cak ni vlasnik
Vozi: '98 Felicia LX 1.6
dulefontana
Laurin&Klement
«
Odgovor #13 poslato:
06. Avg, 2014. 23:35 »
Eto, nije bio karburator
Gore