Autor Tema: Problemi u vožnji na benzin  (Pročitano 2806 puta)

0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže JovasZapočeo temu

• Style
  • Ugled: 5
Problemi u vožnji na benzin
« poslato: 24. Jul, 2014. 21:51 »
Što se tiče vožnje na TNG, prede savršeno, ide odlično, osim što nakon duže vožnje ponekad štucne. To rješavam tako što prebacim na benzin, npr. 1 kilometar i poslije opet sve u redu, ne štuca. Ali u posljednje vrijeme javio se problem sa benzinom. Pri oko 2000 obrtaja strašno trza, recimo po gradskoj vožnji. Čim izađem na otvoreni put, i vozim na većem broju obrtaja, leti bez problema i do 110 km/h. U čemu li je problem? I još nešto sam zapazio. Par dana nisam mogao točiti TNG zbog kvara na benzinskoj stanici, pa sam vozio na benzin, isključivo po gradu. Otprilike mi je "srknula" oko 12 litara na 100 km. Potrošnja TNG-a ljeti ne prelazi 10 litara po gradu. Šta li se dešava?
  • Vozi: felicia 1.3 lx TNG 1999; volkswagen golf IV 1.9 D 2001.

Van mreže Nemanja

• Laurin&Klement
  • Ugled: 2
Odg: Problemi u vožnji na benzin
« Odgovor #1 poslato: 24. Jul, 2014. 22:17 »
za trzanje na plin  moj ti je savet stavi briskove svecice za plin,a za ovo stalo nista mi ne pada na pamet sta je to pitaj malo iskusnije ,ali moj ti je savet bar ja tako radim svaki put kad potrosim bocu ja provozam auto nekih 5 ,6 km na benzin

• Style
« Odgovor #2 poslato: 24. Jul, 2014. 22:22 »
Briskove su svjećice, a praktikujem da mjesečno potrošim desetak litara benzina.

Van mreže Nemanja

• Laurin&Klement
  • Ugled: 2
« Odgovor #3 poslato: 24. Jul, 2014. 22:23 »
koliko s i presao sa njima mozda ima je vreme da se menjaju,vidi kakva je kapa razvodna i kablovi,meni je je tresla pa sam stavio svecice i sad je ok

nevezano za ovo koliko ti je radna temperatura na instrument tabli koliko pokazuje
« Poslednja izmena: 26. Jul, 2014. 23:55 pedja »

Na mreži MAKS

• Laurin&Klement
  • Ugled: 7
« Odgovor #4 poslato: 25. Jul, 2014. 12:45 »
TO JE NORMALNO.
Negde sam pisao o tome ne nekom forumu. Kao i svi verovatno sipas jednom godisnje benzin. A gad si ugradjivao plin lepo su ti rekli 1/1 ali sta je tu je. Sa svecicama nisam probao. Ali sam probao sa aditivima za inektion motore, ciscenje rezervoara i nista nije pomoglo . Po neki put je stucao, explodirao /milsim zvuk iz auspuha /. Resenje je.... hm nemam pojma ja prodade kadeta eno covek se i dalje vozii. Inace u razgovoru sa drugima to je sve pod normalno kad duze vozis na plin. I jos nesto nemoj zaboraviti da tacka paljenja plina i benzina nije ista , samim tim i stelovanje paljenja je drugacije.
  • Vozi: OCTAVIA 1.6 2012 ELEGANCE

• Style
« Odgovor #5 poslato: 25. Jul, 2014. 13:39 »
@Nemanja: Priznajem,svjećice je trebalo vjerovatno odavno da zamijenim :), prešao sam sa njima 26000, a koliko je prethodni vlasnik, pojma nemam. Ipak, u vožnji na plin mi ne prave nikakav problem. Kablovi i razvodna su super. Radna temperatura na otvorenom mi je oko 80, po gradu skoči do 100 (otprilike). Uglavnom, npr. išao sam s mora maksimalno opterećen, po uzbrdicama, bez problema i pregrijavanja. Istim putem, naša stara škoda 105 l je svako malo prokuvavala.

@MAKS: Da imam para za benzin, ne bih vozio na TNG ;). Trudim se koliko-toliko da ga vozim na benzin, npr. ako pređem 1000-1500 km mjesečno, bar 100 pređem na benzin. Pomenuo si štelovanje i moguće je da ima veze i s tim, pošto ler gas na plinu radi savršeno, a na benzinu strašno varira, ako je hladan motor zna se i ugasiti.

Van mreže olajkris

• Laurin&Klement
  • Ugled: 23
« Odgovor #6 poslato: 25. Jul, 2014. 15:04 »
Ako ti na benzin varira i hoce da se ugasi to ti je karb. najverovatnije

Van mreže fobia24

• Laurin&Klement
  • Ugled: 39
« Odgovor #7 poslato: 25. Jul, 2014. 19:31 »
Ako je bukvalno trzanje ili cimanje, to će pre biti problem do struje (kablovi, svećice jer su stare, razvodnik, itd). Interesantno je da ti se to ne dešava na plin, gde je daleko osetljiviji na bilo koji problem sa strujom.

Van mreže olajkris

• Laurin&Klement
  • Ugled: 23
« Odgovor #8 poslato: 25. Jul, 2014. 21:33 »
Ako je bukvalno trzanje ili cimanje, to će pre biti problem do struje (kablovi, svećice jer su stare, razvodnik, itd). Interesantno je da ti se to ne dešava na plin, gde je daleko osetljiviji na bilo koji problem sa strujom.

Bas zbog toga i kazem da moze biti karb. Ja sam imao sl problem. na pun gas imao knedlu a i drugo grlo zezalo. A  to variranje na leru sam imao isto tada pre nego sto sam uradio remont.