Autor Tema: More! Gde, kako, utisci, preporuke...  (Pročitano 60810 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Peja

Odg: More! Gde, kako, utisci, preporuke...
« Odgovor #210 poslato: 09. Feb, 2017. 15:13 »
... tako ispalo  =)) . Videcemo za sledecu godinu.
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

« Odgovor #211 poslato: 09. Feb, 2017. 15:20 »
Sitoniju ko izabere, nece pogresiti. Jeste nesto skuplja u odnosu na druge "prste" ali i vredi.
Ima oko 70 plaza.

Na mreži zare

« Odgovor #212 poslato: 09. Feb, 2017. 16:11 »
Hoce li neko na Kasandru, pocetkom Jula?
Ja cu ali sredinom. Hanioti, da vidim i to cudo.

Van mreže Peja

« Odgovor #213 poslato: 09. Feb, 2017. 16:46 »
Vasariste kao i Polihrono gde cu ja ici.
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

Na mreži zare

« Odgovor #214 poslato: 09. Feb, 2017. 17:33 »
Nisam bio u Polihronu ali sam bio u Pefkohoriju. To je tek vasar... A 60-70% plaze katastrofalno.

Van mreže bugarin

« Odgovor #215 poslato: 09. Feb, 2017. 17:52 »
Vreme da se malo promeni destinacija.
Jedno pitanje za ljude koji su bili u grckoj u proteklih 5 godina:
Sta preporucujete od lokacija za cetvoroclanu porodicu? Uslovi: normalan apartman sa normalnim kupatilom, klima uredjaj, plaza naravno pesak :) (pozeljno dugacak plicak zbog dece), pozeljno je da mesto nije krcato ziteljima ex-yu republika i da ne moram da vozim do te plaze :)
Licno nisam gadljiv ni na kamping ali porodica me minira po ovom pitanju :)
A i cene bungalova u grckim kampovima su bezobrazne. Za cenu jedne sobe sa dva king size kreveta i kupatilom u nekoj drugoj zemlji mogu da dobijem apartman sa dve spavace sobe i kompletnom kuhinjom.
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

Van mreže aleksandarzlatic

« Odgovor #216 poslato: 09. Feb, 2017. 18:27 »
Preporucujem ti Tasos i agenciju https://nikana.gr/ jer na Tasosu im je sediste agencije, Srpkinja je vlasnica agencije i imaju odlicne cene.

Mi smo bili 2015. u Potosu, to je jug Tasosa, malo, mirno mesto, lepa gradska plaza, a u blizini mnogo dobrih plaza za pozeleti, na 20 minuta voznje od Potosa ima bar 15 plaza :)

Kod Nikane rezervises smestaj na sajtu, uplatis 30% direktno vlasniku smestaja a ostatak kad dodjes.
Opisi apartmana su veoma tacni, za svaki app imas i komentare ljudi koji su bili.
Pored opisa imas i tacnu lokaciju na Google mapama pa tacno vidis sta imas okolo naokolo. Sajt je dosta informativan.
  • Vozi: Renault Kadjar 11.2019. 1.5 DCI 260Nm/115HP Business Edition paket

Van mreže bugarin

« Odgovor #217 poslato: 09. Feb, 2017. 19:28 »
Jel ti to meni vracas za one bmw skrge za masku? :)
Ja napisem da necu da se vozim do plaze, ti kazes 20 minuta voznje 15 plaza :)
Napisem da necu ex-yu letovaliste, ti me posaljes u potos gde je 70% turista iz srbije.
Salu na stranu, hvala na informacijama :)
Znam za nikanu, ali su iskustva mojih prijatelja-poznanika sa ovim sajtom podeljena (sajtom jer nikana nije agencija).

Van mreže aleksandarzlatic

« Odgovor #218 poslato: 09. Feb, 2017. 21:07 »
Izvini, ja sam ti napisao da je gradska plaza u Potosu dobra, ali da ima i dosta drugih plaza koje su veoma blizu, cak do San Antonia mozes stici pesice pored obale za 10 minuta :)
E sad, turista iz Srbije nemas puno u Hrvatskoj po Dalmaciji recimo, ali... ides na sopstvenu odgovornost...
A najmanje turista iz Srbije imas na egzoticnim destinacijama: Maldivi, Sejseli, Kanari... Preporucujem! :)

A sto se tice Nikane, Nikana jeste agencija, ali uplatom direktno vlasnicima svi zaobilazimo direktno poreze prema Grckoj, tako da dobijamo nize cene...

Ja sam licno bio zadovoljan Nikanom, ne znam za ostale.

Hajde javi ako imas kakvu zanimljivu destinaciju
  • Vozi: Renault Kadjar 11.2019. 1.5 DCI 260Nm/115HP Business Edition paket

Van mreže dexterslab011

« Odgovor #219 poslato: 09. Feb, 2017. 21:20 »
Pridruzujem se preporuci za Tasos, bio licno 2 puta u dva razlicita mesta, Potos ima sasvim pristojnu plazu i nije ti potrebno da vozis da bi se lepo okupao. Cene su pristojne, malo skuplje nego na kontinentalnom delu (oko 50 centi) tajekt ti je oko 25 do 30€, put do tamo je brz i odlican (kroz Grcku) ali EX YU je vecina. Skala Sotiri je malo selo na sredini ostrva i ima prelepu zapadno orijentisanu plazu, u tom mestu sam odsedao prvi put. Nema nista od sadrzaja...jedan kafic na plazi i jedan market i jedna pekara, ali je da odmoris dusu. A ako hoces u izlazak na veceru ili suvenir ili sta drugo...nalazi se na pola puta izmedju Limenasa i Potosa(tu je i Limenarija).... Mada oba puta kada sam isao ja sam obilazio kolima sve plaze, jer mislim da je to ipak draz ostrva. Ako ti se bas ne vozi, a zelis da ti ave bude pri ruci Neos Marmaris ti je jako lepo mesto (malo brdovito) ali ima sve. Po mom misljenju nije vasariste (licno ne podnosim), plaza je sasvim korektna, i mislim da bi ti sa porodicom tu mozda i bilo bolje nego na Tasosu, posto ne zelis da se vozas. Inace Grcku obilazim unazad 10 godina i samo sam Tasos ponovio. Ne preporucujem ti Olmpijsku regiju zato sto srpski znaju bolje od grckog... Ali iskreno vecina ljudi trazi isto sto i ti tako da ces nas tesko izbeci 😃 Ja npr idem u Asprovaltu ove godine...znam sta me ocekuje, ali bas sam hteo da mi plaza bude blizu (zbog bebe) i da mi je sve na dohvat ruke...ali sam se zato spremio za zemljake 😃
  • Vozi: Skoda Fabia 1.0 2016

Van mreže bugarin

« Odgovor #220 poslato: 09. Feb, 2017. 21:53 »
Za hrvatsku znam i sam iz licnog iskustva. Nije bas da ih nema, ali zasigurno u mnogo manjem broju nego u grckoj i montenegru.
Fazon je sto veliki broj srba koji dolaze u hrvatsku, dolazi sa tablicama zemalja EU, pa se stice utisak da ih je mnogo manje nego sto je to zaista slucaj. Na rabu mi je komsija bio srbin iz bosne na privremenom radu u nemackoj. U koloni dok sam cekao trajekt ispred mene toyota landcruiser becke table. U njoj baba i deda sa dva unuka. Deda izasao iz kola da protegne noge, video bg table i poceo da me smara: kad sam dosao, gde sam bio smesten, dal sam imao problema, on i baba jos rade u becu al pokupili unuke u srbiji pa ih doveli na rab itd itd itd itd.....
Naravno nece svako tamo otici. Svi znamo zasto i to je tako kako je.

A za egzotiku si delimicno u pravu. Nasi operateri ne bukiraju puno tih destinacija, i to je razlog sto nas je malo tamo.

I da ponovim: nikana nije srpska agencija niti ima dozvolu za rad u srbiji. Nije u registru yuta-e i nema nikakvu odgovornost prema gradjanima srbije. Buking sajt sa dozvolom grckog ministarstva. Eto to je nikana. Ne dao bog da iskrsne neki problem, kako da ostvarim svoja prava? U grckoj ambasadi?

Apropo izbegavanja poreza prema grckoj...... potvrdio si ono zbog cega smo filip i ja usli u raspravu :)

Meni je u grckoj uvek bila interesantna regija ispod olimpa. Posto je 80-90% turista u tom delu naseg porekla, ja sam posecivao kampove. Topli dani, ali blizina olimpa i kamp u sumi garantuju prijatne noci. Ali kao sto sam naveo ranije, kampovanje trenutno nije opcija, a 100e za bungalov (soba sa dva kreveta i kupatilo) je previse novca za premalo ponudjenog.

Na mreži observer

« Odgovor #221 poslato: 09. Feb, 2017. 22:00 »
Ja vec godinama idem u Umag. I to preko Slovenije posto je brze, krace i cak i jeftinije. Od NS do Umaga treba nekih 6 sati voznje, ako se ne uleti u guzve na prelazima. Apartmani mogu da se nadju za 45-55 eur/dan, krajem sezone, u avgustu-septembru. Cene hrane i goriva su slicne kao u SRB. U povratku uvek svratim i na Bled (tamo inace boravim duze, u maju ili junu a sa mora samo svratim na par sati).
Sve preporuke za Istru, generalno.
  • Vozi: VW Golf 7 1.2 TSI Trendline 2017

Van mreže bugarin

« Odgovor #222 poslato: 09. Feb, 2017. 22:00 »
@dexterslab011

Upravo zbog deteta od 4 godine i zelim da izbegnem svakodnevnu voznju do plaze i nazad. Em sto ne podnosi najbolje voznju,  em sto nemam nameru da dzedzim pored kola pola sata i cekam da se ohladi kako decu ne bi gurao u furunu.
Smestaj iz kojeg moram da idem kolima do plaze imam u ponudi za dzabe, pa ako ne nadjem sto mi odgovara uvek imam tu opciju.

Van mreže bugarin

« Odgovor #223 poslato: 09. Feb, 2017. 22:03 »
Ja vec godinama idem u Umag. I to preko Slovenije posto je brze, krace i cak i jeftinije. Od NS do Umaga treba nekih 6 sati voznje, ako se ne uleti u guzve na prelazima. Apartmani mogu da se nadju za 45-55 eur/dan, krajem sezone, u avgustu-septembru. Cene hrane i goriva su slicne kao u SRB. U povratku uvek svratim i na Bled (tamo inace boravim duze, u maju ili junu a sa mora samo svratim na par sati).
Sve preporuke za Istru, generalno.

Ma istra je mrak, zadnje 3 godine se vrtim po istri. Nego reko malo da promenim :)
Prosle godine sam iz rijeke preko zagreba stigao kuci za manje od 6 sati, i to mi je veliki plus za istru.

Van mreže nikola indjija

« Odgovor #224 poslato: 09. Feb, 2017. 22:06 »
Ima dobrih kampova na Sitoniji(uredjenih), a ima onih punih pijane i nadrogirane omladine.
Sto se mene tiče Hrvatsko more za mene ne postoji iako mi brat ide svake godine, a Crnogorsko ću isto zaobilaziti narednih godina.
  • Vozi: skoda oktavia 3 1.2 tsi 105hp+seat cordoba 1.9sdi+fiat ducato 2.8 jtd