Autor Tema: voda u kabini...  (Pročitano 3785 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže pajapttZapočeo temu

• Ambition
  • Ugled: 2
voda u kabini...
« poslato: 28. Jul, 2014. 12:23 »
Zdravo svima....vidim da je bilo price na ovu temu ali mi nije jasno-Ima li kod Felicije tih kanala za odvod ili ne....Posle ovih kisa obavezno na vozacevoj patosnici ima vode,onaj sundjer ispod volana  je natopljen vodom,a danas kad sam otvorio vrata da ispraznim vodu sa patosnice bio sam u soku kad sam video da je auto na kontaktu,tj.svetli instrument tabla a kljuc meni u dzepu-znaci da je napravio negde spoj....odmah sam skinuo klemu sa akumulatora da mi ne izvuce struju....sta mi je ciniti? Soferka je ok...skidao sam kutiju za ventilaciju ali tu nema prljavstine,ali sam primetio da je i tapacirung ispod haube natopljen vodom....Ima li neko ideju?

Van mreže dulefontana

• Laurin&Klement
  • Ugled: 41
Odg: voda u kabini...
« Odgovor #1 poslato: 29. Jul, 2014. 11:59 »
Voda ti je najverovatnije iscurela na tablu osiguraca koja se nalazi kod nogu od suvozaca. Jednom clanu se na Favoritu desilo da mu je deo gde dodje akumulator po spojevima istrulio i da je tu ulazila voda na tablu, i imao je isti problem. Auto na kontaktu a kljuc u dzepu. Znam da je rasturio pola auta da bi uspeo da nadje odakle mu je curela voda. Kreni prvo od toga da vidis da li ti je zapusena kutija za ventilaciju, pa kada to proveris onda sve redom ispod soferke iskontrolisi. Isto moze i da bude da ti se skupilo u krilima i umesto da ode niz vrata, voda udje u kabinu. Proveri i da li su ti vlazni tapaciri. Mozda su se kanali na vratima zapusili pa ti sa vrata preliva. Sa vodom se nikad ne zna. Moze da ti curi kod suvozaca, a pokaze kod vozaca, tako da ti ne gine dobro rasturanje mozda i kontrolne table.
Juce ulazim u kola na parkingu, a komsija koji vozi VW Polo 9N sa dva sundjera izbacuje vodu iz auta.

• Ambition
« Odgovor #2 poslato: 29. Jul, 2014. 13:40 »
Ta kutija za ventilaciju -jel se skida  samo gornji deo(vezana je zabicama)...gde je tu odvod???
Ostalo sam sve ispregledao ali najverovatnije da mi pusta vodu na soferki-stari su kederi...Tabla i dalje gori bez kljuca,skinuo sam klemu pa cu sacekati par dana da se sve osusi,a onda planiram da zalijem soferku silikonom-jer ne verujem da ce mi u servisu menjati samo kedere,ako i menjaju pitanje kako ce namestiti.....

Van mreže olajkris

• Laurin&Klement
  • Ugled: 23
« Odgovor #3 poslato: 29. Jul, 2014. 13:55 »
na dnu kutije ti je odvod mislim da je na sredini.

• Ambition
« Odgovor #4 poslato: 29. Jul, 2014. 14:35 »
skinuo sam poklopac i ocistio,mada je bilo ok,nigde zapuseno....bice da su kederi(ali mi nije jasno kako voda dodje ispod volana i do kutije sa osiguracima???)

Van mreže olajkris

• Laurin&Klement
  • Ugled: 23
« Odgovor #5 poslato: 29. Jul, 2014. 15:09 »
najverovatnije sliva niz bunt kablova... jer oni vode do njega.

Van mreže dulefontana

• Laurin&Klement
  • Ugled: 41
« Odgovor #6 poslato: 29. Jul, 2014. 17:42 »
Hoce i da pusti vodu sa gornje strane, ali onda se vidi kad kaplje, a hoce i da struli lim sa donje strane preko cega ide keder. U glas servisu su mi rekli da im je to boljka, zato sto se tu skuplja voda (meni je na starom favo tu strulilo pa je jedva covek montirao novu soferku)

Van mreže lakisa85

• Ambition
  • Ugled: 4
« Odgovor #7 poslato: 30. Jul, 2014. 13:17 »
Pozdrav,
meni je počela da ulazi voda od kad su mi menjali soferku, pa su mi rekli da uzmem body 940, fabrički je nešto slično postojalo, ali tokom demontaže to su skinuli, naravno voda se pojavi tek kad su ovakvi uslovi, svaki dan kiša, jer dok se natope sundjeri treba dosta da pada da bi se videlo kako se sliva niz tablu. Između ostalog jednog trenutnka imao sam problem da su mi se ugasila svetla i ventilator za kabinu, to je trajalo par sekundi, posle toga sve OK. Sad čekam da otopli da se osuši sve pa tek onda na lepljenje.
Pozzzzz
  • Vozi: felicia 1.3 43kW, 2000.

• Ambition
« Odgovor #8 poslato: 30. Jul, 2014. 22:04 »
Dzabe sto sam nabavio body 944....kad je opet pocela kisa....nece mi se auto do decembra osusiti...

• Ambition
« Odgovor #9 poslato: 01. Avg, 2014. 20:38 »
zanima me jel neko skidao komplet kutiju ventilacije?....Skinuo sam onu kutiju sa mrezom,na 6-7 zabica se kaci i motor je unutra prekriven plastikom i naslonjen ledjima na jos neku kutiju koju ne znam kako da skinem.....i da li uopste voda tu moze da prodje?