Autor Tema: staro za novo - Fiat 500L  (Pročitano 3543 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže zixZapočeo temu

Odg: staro za novo - Fiat 500L
« Odgovor #15 poslato: 23. Jan, 2015. 16:54 »
Dogovorio se sa njima pre tri meseca. Za to vreme je vozio fiata bez nekog ograničenja. Samo da ne bude oštećenja. Te tojote nije bilo u slobodnoj prodaji. Poručena je od japanaca i stigla preko luke Kopar.
  • Vozi: Škoda Yeti 1.2 TSI 2012.

Van mreže Beli82

« Odgovor #16 poslato: 23. Jan, 2015. 17:07 »
Moje lično mišljenje: Kupovina mini van-ova i ostalih velikih automobila je više trend nego nužda, pogotovo u Srbiji. Do juče su porodice sa dvoje i troje dece putovale na more Fićom i Jugom, niko nije kupovao čak ni karavane jer su svima bili ružni, a danas je modernoj porodici mali čak i Fiat 500L. Moj drug ima troje dece i do skora je vozio Spark. Da, Ševrolet Spark. Da mu je falilo mesta - jeste, ali je išao i na put i svuda, ali da kupuje grand Scenic ili Espace kao moj drugi drug koji ima dvoje dece, to je suludo. U redu je da imaš kuću i dvorište i da ne radiš u gradu, ali sad bi zbog mode svi koji imaju jedno dete ili više dece trebali da kupuju sve veća kola, kao da će deca da ih prerastu. Šta je sledeće, porodični GSP autobus?  :B=)

Meni je Punto bio sasvim dovoljan što se tiče prostora za put sa četiri osobe+vozač, a karavan sam uzeo jer volim karavane. Da mi je neophodan-nije, ali eto, da imam malo više prostora kada nešto treba da prevezem, da ne obaram stalno sedišta. Kada danas-sutra budem imao decu, sigurno neću kupiti Setru sa 36 sedišta...  =))
  • Vozi: Fabia MK1 Combi 1.2 HTP-TNG 2006.

Van mreže decha

« Odgovor #17 poslato: 23. Jan, 2015. 17:23 »
Ne bih se baš složio. Evo moj primer. Imam dve ćerkice, prva 3 godine i druga 3 meseca. To znači dva sedišta za decu (koja nisu bila obavezna kada se vozio fića i jugo) Pored toga kad  idem negde sa decom u gepeku su obavezno kolica, torba sa preobukom, pelene, noša.... Možeš da zamisliš kako je kad krenem na more. Ove godine će mi biti prvi put sa dva deteta a i sa jednim je bio uvek pun auto. Kad pomislim na to odmah se setim čuvene rečenice „Tko nije vodio djecu na zagrebački velesajam, taj ne zna šta je patnja!“
Ozbiljno razmišljam o nabavci krovnog kofera...
  • Vozi: skoda fabia 1.9tdi 2006

Van mreže zixZapočeo temu

« Odgovor #18 poslato: 23. Jan, 2015. 17:57 »
Moj prijatelj ima četvoro dece, uzrasta od 0-9 godina. Znači svima treba nekakvo sedište i još puno sitnica. Tako da je i krovni kofer u planu, sedam sedišta u Toyoti verso ne obećava veliki komfor.
  • Vozi: Škoda Yeti 1.2 TSI 2012.

Van mreže Beli82

« Odgovor #19 poslato: 23. Jan, 2015. 19:51 »
Ljudi, pričam generalno o ljudima koji skoro da ne izlaze iz beograda a kupuju autobuse umesto kola, nisam mislio na ljude koji često putuju, pogotovo na letovanje i zimovanja. Moja poznanica je htela da uzme alfu 147, pa onda razmišljala o Fabiji, da bi na kraju uzela Scenic(a htela je čak i Grand Scenic), pritom ima dvoje odrasle dece i ide možda 2 puta godišnje na selo. Na početku joj je bila super alfa 147, pa kad sam joj ja predložio Fabiu, zamerala je što je Fabia mala?! Karavan  nije htela jer su joj karavani ružni inače...  wac1
Činjenica je da veliki broj ljudi kupuje ogroman auto tj mini-van bez neke potrebe, ne razmišljajući pritom o parkiranju, održavanju i sličnim stvarima. ta ista poznanica kuka kako su skupe felne i gume 16", kako je skupa registracija, kako mnogo troši po gradu,...pa šta hoćeš, da voziš tenk koji troši kao upaljač? Poznajem inače i ljude koji su kupovali mini-van jer imaju logiku "Kad već dajem pare, da kupim najveći mogući auto za tu sumu". 

Van mreže fobia24

« Odgovor #20 poslato: 23. Jan, 2015. 19:59 »
Ove kupovine minivanova za porodične potrebe razumem jer su se vremena, potrebe, a i propisi promenili. Šta reći za one mafiozo stile što solo kupuju i voze Q7. >:(

Van mreže Beli82

« Odgovor #21 poslato: 23. Jan, 2015. 20:13 »
Pa naši mafijaši su klasičan primer ego-manijaka, samo iživljavanje parama, da sija, da šljašti, a ukusa nigde.  Da postoje kod nas tuning servisi za kamione i autobuse-oni bi i to vozili.
Ovde kod nas je taj ego-kompleks jako izražen i jednostavno ljudi postanu alavi, hoće za što manje para da kupe što više. Da ne spominjemo da je imperativ da kad već ne možeš da pokazuješ besan auto kada odeš u selo, da ćeš klasu auta kompenzovati veličinom, tačnije, da komšije sa početka sela vide koliki auto ti imaš, kako bi pomislili da si valjda uspeo u životu. A posle kukaj kako su skupe gume, felne, registracija, održavanje,...kako ne možeš nigde da se parkiraš...

Van mreže nebojsar

« Odgovor #22 poslato: 24. Jan, 2015. 10:44 »
A posle kukaj kako su skupe gume, felne, registracija, održavanje,...kako ne možeš nigde da se parkiraš...

Oni ovih briga nemaju. Gume i felne se nabavljaju specijalnim kanalima, registracija ide na invalida ili se lazira snaga/kubikaza u dobro poznatim mestima za uvoz prilikom kupovine. Odrzavanje u istim radionicama gde se nabavljaju gume i felne. Parkiranje, parkiraju gde stignu, niko ih ne dira, kazne ne placaju. U sustini isto kao drzavna mafija (oni placaju iz budzeta) samo ovi ne trose nase pare za to.
  • Vozi: Skoda Fabia 1.2 HTP, VW pasat B8 2.0TDI

Van mreže Beli82

« Odgovor #23 poslato: 24. Jan, 2015. 17:13 »
@Nebojsar: Ma to za održavanje ne govorim za krimimalce nego za one koji su alavi pa kod kupovine od malog auta doteraju do Grand espace-a samo zato što hoće da za svoje pare kupe što više "gvožđa",  a ne razmišljaju o tome zašto su ti veći auti jeftini i koliko košta guma za Punta ili Fabiu,  a koliko za Scenic-a. 

Sent from my Smederevac na drva.

Van mreže nebojsar

« Odgovor #24 poslato: 24. Jan, 2015. 17:48 »
Jasno sve. A to sve što ste napisali stoji. Sve je mozda i  posledica jevtinih polovnjaka koji su samo našminkani krševi ( u većini slučajeva, čast izuzecima). Sa jedne strane dobiješ nešto malo više komfora a sa druge pune ruke posla (popravke, serivisi itd). 
  • Vozi: Skoda Fabia 1.2 HTP, VW pasat B8 2.0TDI