Autor Tema: Nexen fabricke gume na novoj A7  (Pročitano 14761 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže vojaZapočeo temu

Nexen fabricke gume na novoj A7
« poslato: 02. Avg, 2014. 17:12 »
Drugari, treba mi brz odgovor, posle mesec ipo dana konacno je stigla nova octavia, danas sam isao na plac da je vidim :)

Bas je dobro ispala :)

E sad imam jednu zabrinutost, fabricki su stavili neke Nexen Nblue HD gume, iako obicno idu miselin, kontinental ili dunlop!

Gledao sam neki review auto express.uk i dobre ocene imaju, pa ne znam dal da se bunim da mi zamene?

Imate neki savet?
  • Vozi: skoda octavia 3 1.6tdi

Van mreže Filip

Odg: Nexen fabricke gume na novoj A7
« Odgovor #1 poslato: 02. Avg, 2014. 17:21 »
možeš da se buniš koliko hoćeš, ali da ti zamene neće
  • Vozi: Škoda Octavia 1.8 TSI Elegance + Eibach & RS 18" + Revochip

Na mreži bugarin

« Odgovor #2 poslato: 02. Avg, 2014. 17:23 »
vec neko vreme se montira nexen na octaviu. nema ni miselina ni dunlopa ni continentala. osim ako se drugacije ne dogovori sa dilerom.

http://forum.skodaforum.rs/informacije-sport/vesti-u-vezi-skode/msg11171/#msg11171

a mislim i da smo na jednom mestu vec sukobljavali misljenja o nexen brendu, nisam siguran.
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

Van mreže Karlheinz

« Odgovor #3 poslato: 02. Avg, 2014. 17:28 »
posle mesec ipo dana konacno je stigla nova octavia

Odlično, eto prilike da vidimo još jednu A7 na forumu u garaži:
http://forum.skodaforum.rs/moja-octavia/
Neka slika već napravljena?

abricki su stavili neke Nexen Nblue HD gume

da, od ove godine idu na Rapid i Oktaviju, za neka tržišta pretpostavljam.
http://forum.skodaforum.rs/informacije-sport/linkovi/msg13530/#msg13530

Ne verujem da su loše gume, isto tako ne verujem da su odlične. Ako si pristalica premium guma imaš možda mogućnost da
uz neku malu doplatu uzmeš neke proverene gume a ne da testiraš Nexen. Kažem možda, nisam siguran ni da li će tvoj diler pristati na tako nešto.
Npr.O2 je uglavnom standarno dolazila sa Matador gumama, koje su bile prilično loše po mokrom, a ništa spec. po suvom.
  • Vozi: Yeti

Na mreži varicak

« Odgovor #4 poslato: 02. Avg, 2014. 17:39 »
Mislim da zavisi od nivoa opreme. Moja je stigla sa Michelin Energy Saver gumama.

« Odgovor #5 poslato: 02. Avg, 2014. 17:45 »
Da da ubacicicu slicice, imam bas jake veze kod dilera, sugaran sam da bi skinuli sa nekog drugog vozila i stavili, sad pitanje je dal da to radim uopste jer, kao sto rekoh bolje su se pokazale od miselina i kontinentala na autoexpress.uk? Ne zavisi od opreme pitao sam :(

Van mreže nikola indjija

« Odgovor #6 poslato: 02. Avg, 2014. 18:30 »
Ja sam dobio michelin gume na oktaviji,a cuo sam da su nexen odlicne gume
  • Vozi: skoda oktavia 3 1.2 tsi 105hp+seat cordoba 1.9sdi+fiat ducato 2.8 jtd

« Odgovor #7 poslato: 02. Avg, 2014. 20:43 »
Evo ubacio sam i par slicica u moju garazu:

http://forum.skodaforum.rs/moja-octavia/skoda-octavia-a7-ambiente-jos-nesto-)/msg20343/#new

Znaci generalno vi preporucujete da ostavim ove Nexen gume?
« Poslednja izmena: 02. Avg, 2014. 20:50 pedja »

Van mreže nebojsar

« Odgovor #8 poslato: 02. Avg, 2014. 21:39 »

Znaci generalno vi preporucujete da ostavim ove Nexen gume?

Ako mozes da dobijes Michelin ili Continental ne razmisljaj o Nexenu. Moja O2 je dosla sa ContiPremiumSport Contact 2 gumama, trajale su citavih 65k km, fantasticno prijanjanje, odlicne u naglim kocenjima, odlicne po kishi.
  • Vozi: Skoda Fabia 1.2 HTP, VW pasat B8 2.0TDI

« Odgovor #9 poslato: 02. Avg, 2014. 21:40 »
Sto vise citam ove ceske forume sve vise i vise pljuju ove Nexen gume...kao djubre, sranje, skoda hoce da ustedi par dolara po gumi, kako isto da kosta auto sa Miselinkama i sa tim korejskim sranjem itd.

Tako da cu definitivno da zovem u ponedeljak direktora salona da trazim da mi to promene...ipak ja prelazim 15ak hiljada godisnje trebam da vozim te gume 4 godine....

Smor

Na mreži hakkler

« Odgovor #10 poslato: 02. Avg, 2014. 22:15 »
ovisno o tržištu..ovisno o opremi?

nexen? wtf. guma koja buči 75db i ima E i C normu te je jeftinija od čak kineskog šrota wanli.a i kumkhoa te je u cijenovnom rangu full low budget guma za koju je jedan običan hankook kralj nikako ne može biti dobra i kvalitetna na visini zadatka koji treba obavljat.

ako si u mogučnosti..obavezno mijenjaj i ustraj u tome da ti zamijene.

ovo me podsjeća na matador seriju koju su jedno vrijeme gurali na niže pakete octavije classic i ambiente. Kak ti elite2..plastični šrot od gume gdje se i na maloj mokroj površini ne može stat i abs radi non stop.
Kupci su doslovce na novim octavijama pri preuzimanju nakon par km išli mijenjat ..nažalost o svom trošku.
Bio nekidan u ovlaštenom..dunlop blue rasponce na octavijama i michelin.

kakav vražji nexen??
btw. guma u 205 55 16 dimenziji je cca 59€ komad..od nje je jeftinija samo neka hifli..suntek..kenda(valjda ova za bicikle) :P:-X

« Odgovor #11 poslato: 02. Avg, 2014. 23:19 »
Hvala vam puno svima, potegnucu sve veze u ovlascenom dileru da mi skinu to, ne izlazim bez miselina, dunlopa ili continentala :)
Jednostavno ne mogu da rizikujem, vozim decu u kolima, i nikad na gumama nisam stedeo uvek je tu neki goodyear ili miselin!

Javljam sta sam uradio, nadam se pozitivnom :)

Van mreže Filip

« Odgovor #12 poslato: 03. Avg, 2014. 17:15 »
ovisno o tržištu..ovisno o opremi?

nexen? wtf. guma koja buči 75db i ima E i C normu te je jeftinija od čak kineskog šrota wanli.a i kumkhoa te je u cijenovnom rangu full low budget guma za koju je jedan običan hankook kralj nikako ne može biti dobra i kvalitetna na visini zadatka koji treba obavljat.

ako si u mogučnosti..obavezno mijenjaj i ustraj u tome da ti zamijene.

ovo me podsjeća na matador seriju koju su jedno vrijeme gurali na niže pakete octavije classic i ambiente. Kak ti elite2..plastični šrot od gume gdje se i na maloj mokroj površini ne može stat i abs radi non stop.
Kupci su doslovce na novim octavijama pri preuzimanju nakon par km išli mijenjat ..nažalost o svom trošku.
Bio nekidan u ovlaštenom..dunlop blue rasponce na octavijama i michelin.

kakav vražji nexen??
btw. guma u 205 55 16 dimenziji je cca 59€ komad..od nje je jeftinija samo neka hifli..suntek..kenda(valjda ova za bicikle) :P:-X

meni je na O2 u Elegance paketu došla u verziji 15" Matador Elite 2, još na 1.8 TSI, zamisli :D

doduše nije se poakazala toliko loše koliko sam mislio :)

svejedno, posle par meseci sam ih prebacio na moju ex O1 prilikom prodaje, a sebi kupio Conti SportContact 3, samo u 18" varijanti :D

Van mreže Stevan

« Odgovor #13 poslato: 05. Sep, 2014. 15:30 »
Šta na kraju bi sa zamenom guma ?
  • Vozi: Skoda Octavia 1.6 tdi 2014. god.

Van mreže Filip

« Odgovor #14 poslato: 05. Sep, 2014. 16:21 »
ništa