Simply Clever
Zdravo!
Uloguj se
ili
Registruj.
Novi aktivacioni
Email
?
1 čas
1 dan
1 nedelja
1 mesec
Zauvek
Početna
Forum
Pomoć
Pretraga
Prijavljivanje
Registracija
Škoda Forum
»
ŠKODA Modeli
»
FELICIA 1994-2001
»
luft u zadnjim tockovima
Strana:
1
2
3
»
Dole
Autor
Tema: luft u zadnjim tockovima (Pročitano 5094 puta)
0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
Nemanja
Laurin&Klement
Ugled: 2
luft u zadnjim tockovima
«
poslato:
02. Avg, 2014. 21:51 »
imam problem sa zadnjim tockovima tj glavcinama imaju lufta kad drmam tocak cuje se luft,sta moze biti menjao sam lezajeve,medjutim matica koja steze kod lezajeva se naj verovatnije odvrce i nemoze dalje od klina,da li to moze d aprestavlja taj problem i kako bi mogao da ga saniram?
olajkris
Laurin&Klement
Ugled: 23
Odg: luft u zadnjim tockovima
«
Odgovor #1 poslato:
03. Avg, 2014. 01:56 »
ja ne znam kako se ona tebi odvrce imas maticu pa imas platnu pa jos na nju kapicu koja je oblik matice i ima zasecke da kad stavis osigurac da ne moze da se okrene. jedino ako ti fali ta sigurnosna kapica sto naidje na maticu i osiguras da ne moze da se okrene.
Nemanja
Laurin&Klement
«
Odgovor #2 poslato:
03. Avg, 2014. 15:18 »
a da li moze nekkako slike kako to sve izgleda,tj video sam da ima iyrezanu maticu i osigurac,ja tu maticu izrezanu zategnem i ono bude oki posle nekog vremena moram ponovo jer se odavije do tog osiguraca
Vlada Gusar
RallyeSport
Ugled: 6
Valjevo K2
«
Odgovor #3 poslato:
03. Avg, 2014. 15:45 »
Ovo ti je ceo set za jedan tocak
Nemanja
Laurin&Klement
«
Odgovor #4 poslato:
03. Avg, 2014. 21:58 »
pogledao sam malo pre i sve ima sto treba da bude u setu.ali sam zategao sraf osrednje,koliko treba da se zategne sraf jel ima koliko sme ili koliko god moze,kad sam zategao onda nema vise,ali ima lufta kad cimam tocak napred nazad na sitno,
mihajloalasp
AS Petrović since 2014
Laurin&Klement
Ugled: 72
AS Petrović
«
Odgovor #5 poslato:
03. Avg, 2014. 22:16 »
Ne smeš da stegneš koliko može, tad sigurno neće da ima luft, ali posle toga ubrzo crkava lager. Stežeš sve dok ne prestane da ima luft (točak mora da bude u vazduhu), a onda ga samo za milimetar okreneš na levo da ga popustiš (da ima malo lufta ali da se ne oseti ili da se jedva oseća taj luft). Ako si sve namontirao kako treba i pravim redosledom, ne bi trebalo da se samo od sebe odšrafljuje...
Vozi: Octavia mk1, Superb mk2, Favorit 3X
FavoRAT
Style
Ugled: 10
«
Odgovor #6 poslato:
03. Avg, 2014. 22:32 »
stegnes dok ne dode u trvrdo(al ne sad pritezat s cijevi od metar duzine
),kad dode u tvrdo popustis pola kruga i provjeris jel ima lufta,ako ima stezes milimetar po milimetar dok ne nestane luft ali se bubanj mora slobodno okretati...ako neznas bolje daj nekome ko zna,jer ako bude previse labavo i ako bude previse zategnuto otic ce lezaj vrlo brzo
Vozi: '98 Felicia LX 1.6
Nemanja
Laurin&Klement
«
Odgovor #7 poslato:
04. Avg, 2014. 15:49 »
nisam crvnicki stezao ,privukao sam samoo i jos pola kruga,jel moze da ode neka caura na osovini
olajkris
Laurin&Klement
«
Odgovor #8 poslato:
04. Avg, 2014. 18:36 »
Mislim da si sa tih pola kruga preterao ...
Nemanja
Laurin&Klement
«
Odgovor #9 poslato:
04. Avg, 2014. 21:43 »
ok,nije bas pola kruga malo manje ali nisam krvnicki,ali i dalje ima lufta kad napred nazad seckam na sitno,sta bi tu moglo da bude?
Nemanja
Laurin&Klement
«
Odgovor #10 poslato:
04. Avg, 2014. 21:48 »
imam jedno pitanje vezano za prednje tockove,da sad ne otvaram novu temu,trese mi volan na od 105 do 120 ,balansirao sam gume i nista ima blago ostecenje na jednoj gumi ali nje valjda da to pravi problem i imam luft u tockovimakad ljuljam tocak dok je na zemlji,menjao sam kugle na viljusci i na letvi volana ali samo na levoj strani, i silen blokove,sta bi to moglo biti sto trese i ima lufta?
olajkris
Laurin&Klement
«
Odgovor #11 poslato:
04. Avg, 2014. 23:19 »
pa ako imas luft onda imas luft u lezajevima prednjeg tocka a ostecenje gume zna i te kako da trese.....
Nemanja
Laurin&Klement
«
Odgovor #12 poslato:
05. Avg, 2014. 17:46 »
a promenio sam lezajeve zadnje zimus vika sam stavio,on se necuje,kako da to resim da nema lufta,a sta moze napred da se desi osim sto trese sta moze da bude kad ima lufta osim lezaja?
olajkris
Laurin&Klement
«
Odgovor #13 poslato:
05. Avg, 2014. 18:39 »
pa boze dragi gde sad ti imas lufta napred ili nazad ili na oba tocka i procitaj sta sam ti napisao. pise ti lepo lezaj tocka napred i da ne huji moze imati lufta i da trese al ako imas malo ostecenje i da je izbalansiran tocak(guma) ako ne jednako potrosena sara to jest jajasta i malo sto ti ne mozes da vidis i malo vulkanizera znaju primetiti eto ti problem.
«
Poslednja izmena: 05. Avg, 2014. 18:44 olajkris
»
Nemanja
Laurin&Klement
«
Odgovor #14 poslato:
05. Avg, 2014. 21:04 »
napred i nazad,ok aj da zavrsimo sa ovim sam cu resiti problem,samo jedno pitanje jer to znaci da moram d amenjam lezaje bez obzira sto se necuju?
Strana:
1
2
3
»
Gore