Autor Tema: Problem sa volanom  (Pročitano 1416 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže momcilo82Započeo temu

Problem sa volanom
« poslato: 06. Avg, 2014. 14:06 »
Zdravo svima,

već nekoliko nedelja imam jedan problem koji bezuspešno pokušavam da rešim.

Naime, kada pustim volan na pravom putu, auto drži pravac bez obzira na brzinu. Međutim, volan nije u horizontali, tj. naginje na desno. Kada ispravim volan, auto vuče na levo.

Gume su maltene nove i dobro napumpane, prošle nedelje zamenjeni krajevi spona + centriran trap. Danas sam otišao još jednom do trapadžije, seo u auto i podesio volan u horizontalu pre nego što je on podesio na trapu šta je trebalo, ali isti problem se nastavlja. Trapadžija kaže da do trapa nikako ne može da bude jer je sve u normi, i sad me muči šta bi moglo drugo da bude.

• Vozi: Škoda Fabia 1.2 HTP Kombi

Van mreže bushido

Odg: Problem sa volanom
« Odgovor #1 poslato: 06. Avg, 2014. 14:52 »
To ti se dogadja kad si sam u autu ili kad imas jos nekoga od suputnika?

Ako nisi, probaj posjesti jos nekoga pored sebe pa se provozaj i vidi jel ista situacija...

« Odgovor #2 poslato: 06. Avg, 2014. 17:18 »
Događa se u oba slučaja...  :(

Na mreži bugarin

« Odgovor #3 poslato: 06. Avg, 2014. 17:35 »
ma brate preskocila ti letva za zub ili dva na nekoj rupi. da mi je znati gde si je nasao samo :)))))
skini lepo volan i namesti kako ti odgovara :)
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

Van mreže dulefontana

« Odgovor #4 poslato: 06. Avg, 2014. 23:56 »
ma brate preskocila ti letva za zub ili dva na nekoj rupi. da mi je znati gde si je nasao samo :)))))
Oktavija mi je stigla sa ovakvim slucajem, isla pravo ali volan bio malo u levo. Poslusao bugarina, izasao na pravac, auto isao pravo, ukocio i skinuo volan i pomerio za dva zuba, ponovo probao i usrafio (doduse njegov savet nije bio da vozim sa odsrafljenim volanom). :D

« Odgovor #5 poslato: 07. Avg, 2014. 00:46 »
Cool, hvala na savetu. Još samo da nađem nekoga ko zna sve to da uradi. :D Šalim se, sutra ću do majstora ša ću videti kako ću i šta ću.

Hvala vam na odgovorima. :)