Autor Tema: tempomat problem  (Pročitano 2624 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže mata16vZapočeo temu

tempomat problem
« poslato: 11. Avg, 2014. 11:33 »
auto je 2004 god, fabricki ima bordcomp i navigaciju
ubacio sam rucicu, proverio kontroler iz midline serije je, kodirao u engine sta treba i u volanu,
ali kad upalim auto i stavim na rucici na on za tempomat, samo kratko zasvetli lampica tempomata i ugasi se, u kompjuteru izbacuje neku gresku..

jel to fali jos neko ozicenje, i koje i kako se povezuje...
  • Vozi: skoda octavia "07 1.9tdi+chip 4x4 karavan

Van mreže nebojsar

Odg: tempomat problem
« Odgovor #1 poslato: 11. Avg, 2014. 12:52 »
auto je 2004 god, fabricki ima bordcomp i navigaciju
ubacio sam rucicu, proverio kontroler iz midline serije je, kodirao u engine sta treba i u volanu,
ali kad upalim auto i stavim na rucici na on za tempomat, samo kratko zasvetli lampica tempomata i ugasi se, u kompjuteru izbacuje neku gresku..

jel to fali jos neko ozicenje, i koje i kako se povezuje...

Kad stavis rucicu na ON i ne treba nista da se upali, bar tak je bilo kod mene na Oktaviji iz 2008. Tek u voznji  kada postignes zeljenju brzinu kliknes na bocno dugme na rucici (na gornji deo dugmeta), onda se upali zuti pokazivac i auto odrzava brzinu. Na gore i na dole ubrzavas i usporavas, cim pritisnes kocnicu deaktiviras tempomat. I mene je zbunjivalo jer sam pre toga vozio pasata koji je na MFD-u imao opciju da podesis brzinu preko volana i posle auto sam da ubrza do nje.
  • Vozi: Skoda Fabia 1.2 HTP, VW pasat B8 2.0TDI

Van mreže Karlheinz

« Odgovor #2 poslato: 11. Avg, 2014. 13:57 »
Koliko je meni poznato Oktavija2  proizvedena do 07/2005 mora da ima i dodatno ožičenje, (povezivanje kontrolera sa centralnom jedinicom) ... ne znam tačno gde bi to mogao da kupiš.
Tj. tek od MY2006, 6-tica je 10-ta cifra u broju šasije, može da se ugradi tempomat i bez tog ožičenja.
  • Vozi: Yeti

Van mreže mata16vZapočeo temu

« Odgovor #3 poslato: 11. Avg, 2014. 14:34 »
http://www.youtube.com/watch?v=NUZ6PXmx5Vg
po ovome samo jedna zica fali, tj komunikacija od kontolera do motornog kompa..
  • Vozi: skoda octavia "07 1.9tdi+chip 4x4 karavan