Autor Tema: hars disk  (Pročitano 1109 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže ApatinacZapočeo temu

hars disk
« poslato: 15. Avg, 2014. 21:32 »
Pozdrav svima. Problem mi je sledeci hard disk ne mogu da otvorim nego mi samo "takce" 2-3 puta pa dali neko zna dali bi se to moglo nekako srediti i da mi se sacuvaju podatci posto imam slike na njemu i dosta domacih filmova i muzike i malo 18+ sadrzaja. Gledali su mi u Apatinu i rekli sda oni ne mogu srediti pa mozda neko zna nekoga da to pogleda.Da kazem na kraju da mi je disk paona patos !!!
  • Vozi: Octavia II 1,6 tdi

Van mreže jovan.ilic.89

Odg: hars disk
« Odgovor #1 poslato: 15. Avg, 2014. 22:12 »
Наравно да постоји могућност спашавања података, али није баш јефтино, тако да ако немаш вриједан садржај не исплати се баш (ја сам лично имао случај тежег оштећења, па сам морао да платим 5-6 вриједности новог диска због спашавања 6-7000 фотографија) :-X
Од овога што си навео, фотографије су вјероватно вриједне спашавања док ово остало... :) Цијена зависи од капацитета диска, врсте и степена оштећења итд...а није гарантовано спашавање комплетног садржаја! Теби је највјероватније страдала механика HDD-а, па одатле то шкљоцање... Прогуглај мало, има сервиса који нуде такву врсту услуга, ако не у Апатину а оно сигурно у Новом Саду :)

Na mreži bugarin

« Odgovor #2 poslato: 15. Avg, 2014. 22:18 »
Zveknula igla. Postupak koji uspeva jednom u 10 je da hdd stavis u zamrzivac na pola sata do sat. Nakon toga odmah hdd spojiti i poceti za spasavanjem podataka.
Druga varijanta je da se da 150-700 eura firmama koje ce u dust-free okruzenju otvoriti hdd i ispravnom mehanikom prebaciti podatke.
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

Van mreže nebojsar

« Odgovor #3 poslato: 16. Avg, 2014. 09:40 »
Problem mi je sledeci hard disk ne mogu da otvorim nego mi samo "takce" 2-3 puta pa dali neko zna dali bi se to moglo nekako srediti i da mi se sacuvaju podatci posto imam slike na njemu i dosta domacih filmova i muzike i malo 18+ sadrzaja.

Firma helpdisc iz Beograda, na zelenom vencu, samo to moze da ti pomogne. Oni rade recovery direktno sa ploca. Proceni koliko ti vredi sadrzaj, od 9500-30000 din je recovery u zavisosti od stepena ostecenja.
  • Vozi: Skoda Fabia 1.2 HTP, VW pasat B8 2.0TDI