Simply Clever
Zdravo!
Uloguj se
ili
Registruj.
Novi aktivacioni
Email
?
1 čas
1 dan
1 nedelja
1 mesec
Zauvek
Početna
Forum
Pomoć
Pretraga
Prijavljivanje
Registracija
Škoda Forum
»
ŠKODA Modeli
»
FELICIA 1994-2001
»
Radna temperatura felica 1.3 karbutor
Strana:
«
1
2
3
4
»
Dole
Autor
Tema: Radna temperatura felica 1.3 karbutor (Pročitano 6879 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
vladach
Active
Ugled: 2
Odg: Radna temperatura felica 1.3 karbutor
«
Odgovor #15 poslato:
09. Sep, 2014. 11:15 »
Ako je cista voda unutra onda si ga vec dobro oprao
Sipaj G12 onda ... moderniji je a nece da skodi. Pre toga molim te proveri da ti slucajno ne gubi tecnost negde ... creva ili hladnjak. Prvo to sredi i sipaj G12 razmera 50:50 i uzivaj !!!
BASF Glysantin G30 imas koncentrat, dalje imas Total Glacelf Autosupra koncentrat, GALAX Korsantin, G12 SELENIA - PARAFLU ... izaberi koji god hoces i drzi se njega. Moja preporuka ili Total ili BASF.
Pozdrav.
mcshera90
Style
«
Odgovor #16 poslato:
09. Sep, 2014. 11:16 »
Od ova dva sto si preporucio koji je bolji?
vladach
Active
«
Odgovor #17 poslato:
09. Sep, 2014. 11:19 »
U principu nema neke velike razlike. Kupi onaj koji ti je povoljniji.
G12 antifriz je standard. Kao kod ulja i ostalih tecnosti za automobile postoje odredjena stroga pravila sa vrlo malo odstupanja koje proizvodjaci treba da postuju. Ali najbolje je kada se odlucis za jedan da taj isti uvek koristis nadalje.
mcshera90
Style
«
Odgovor #18 poslato:
09. Sep, 2014. 11:21 »
Ok
Nemanja
Laurin&Klement
«
Odgovor #19 poslato:
09. Okt, 2014. 16:35 »
Da li moze da laze kazaljka temperature na satu?i zasto se desava,da kad vozim na plin kako temperatura raste tako se i obrtaji povecavaju i to na 10000,ali kad je ladan tad radi na 7000 i polako kako se zagreva i podize temperatura na satu tako obrtaji lera dodju do 10000,ali vec kad temperatura dodje do 75 stepeni ono vec se podignu obrtaji kako treba,ali temperatura posle opet raste do 90 i na kojoj je radna temperatura,tj tako pokazujei zasto se to desava?
dulefontana
Laurin&Klement
Ugled: 41
«
Odgovor #20 poslato:
10. Okt, 2014. 08:17 »
Sa ovim ciframa koje ti pises, i Honda CBR bi ti zavidela. Sve to se regulise auto sauhom. Ne prelazi 1000 obrtaja, tako da ne brini nista.
Nemanja
Laurin&Klement
«
Odgovor #21 poslato:
10. Okt, 2014. 16:26 »
za jednu nulu sam se zeznuo
Nemanja
Laurin&Klement
«
Odgovor #22 poslato:
10. Okt, 2014. 20:17 »
kako da regulisem?,i pitao sam da li je to normalno jer to samo na plinu se desava?,mozda postavljam glupa pitanja ali ovaj sajt sluzi da se postavljaju pitanja i odg i resavaju problemi kola koje vozimo ako je moguce
bigor
Laurin&Klement
Ugled: 39
«
Odgovor #23 poslato:
10. Okt, 2014. 22:17 »
Ma to je normalno ako nije sekvent jer je hladan isparivac tako da se gas slabije isparava i losije sagorijeva. To je jos jedan od razloga sto treba paliti na benzin i prebaciti na plin kada dođe do polovine radne temperature
Vozi: skoda oktavia 2.0 AZJ
Nemanja
Laurin&Klement
«
Odgovor #24 poslato:
10. Okt, 2014. 23:13 »
ok.hvala na odg
pajapop
Laurin&Klement
Ugled: 15
«
Odgovor #25 poslato:
11. Okt, 2014. 22:10 »
A evo sta se meni desava...vozim Feliciju tek mesec dana, ne znam mnogo o njenoj "proslosti", ...Sto se tice radne temperature i ukljucivanja ventilatora, to je OK, medjutim primecujem da je prelivni sud, tj, bufon pod pritiskom...cak toliko da se, imam utisak malo deformise, postaje loptast. Pitanje je sta ce biti kad budu vece temperature. Onaj, njen cep,... na prelivnom sudu,... Cak ne znam ni da li je original, vidi se da nije obican cep, vec vrsta ventila. ali mislim da tako ne bi trebalo, mozda nije ispravan. Trebalo bi da se zagrejan vazduh pod pritiskom da ispusta, tako da nema naprezanja creva i bufona zbog pritiska...Kad olabavim cep, tog pritiska nema, al ima izlivanja tecnosti...Kad je zategnut, tecnost se ne izliva, ali ima nabijanja pritiska. Razmisljam, da probusim milimetarsku rupicu na njemu... Kakva su vasa iskustva sa tim...
Da li se i vama tako ponasa, da li treba da trazim novi cep, ili...
?
Vozi: Škoda Felicia 1.3 lx 43kw 2001, Škoda Fabia 1.2 htp 47kw (6Y3) sedan 2003.
bugarin
Global Moderator
Ugled: 103
«
Odgovor #26 poslato:
11. Okt, 2014. 22:13 »
ako su creva tvrda kao kamen, ne gine ti u najboljem slucaju obrada glave.
Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD
dulefontana
Laurin&Klement
Ugled: 41
«
Odgovor #27 poslato:
11. Okt, 2014. 23:20 »
Taj cep cesto pravi problem. Bas zbog toga sto ne pusta pritisak naduvava sistem. Promeni njega, pa gledaj da li ce se ponovo to desavati, a ako se bude desavalo kao sto rece kolega bugarin ne gine ti obrada glave.
pajapop
Laurin&Klement
«
Odgovor #28 poslato:
11. Okt, 2014. 23:58 »
Ufff....da je neko drugi pomenuo taj problem, i ja bi ga posavetovao prvo merenje kompresije i sumljao na dihrung...al...
evo kako ja na to gledam...cep ima lozu koja je prosecena, ali i zaptivnu gumu. Medjutim, ta zaptivna guma naleze na gornju povrsinu loze bufona, i "britvi" tu povrsinu i ne dozvoljava toploti da izlazi kroz useke. Ali, sad bi trebao da proradi taj deo cepa koji predstavlja ventil, da se on otvori i tolotu ipak propusti kroz useke na cepu, al` do toga ne dolazi. Sad postoji sumnja: 1. Cep nije originalan, pa ne odgovara tom bufonu. 2. Ventil nije spravan 3. A mozda je i normalna pojava (jer sve to ipak nije tako drasticno. kad bi tako ostalo i pri nekim vecim atmosferskim temperaturama ja i ne bih nesto sumljao), al se "plasim" za ubuduce. Moracu, prvo da "navatam" jednog komsiju ili kolegu, da vidim kako je kod njih...pa ako je kod njih sve OK, znaci, kad je motor vruc a cep se olabavi, pa nema onog "sistanja", e tad...
Vozi: Škoda Felicia 1.3 lx 43kw 2001, Škoda Fabia 1.2 htp 47kw (6Y3) sedan 2003.
pajapop
Laurin&Klement
«
Odgovor #29 poslato:
12. Okt, 2014. 11:17 »
Evo...problem resen, upravo sad. problem je bio do cepa...Taj cep je ventil. Rasturio sam ga, bilo je unutra neke necistoce, kamenca i sl. Ocistim ga, namontiram, ustima ga proverim...duvam kroz njega..propusta. Napravim probnu voznju, sve u redu, ugasim, odvrnem cep i nema vise da se cuje ispustanje vazduha pod pritiskom...
Normalno, to je bila probna voznja, videcemo povremeno uz kontrolu, ali samo je to bio razlog...
Strana:
«
1
2
3
4
»
Gore