Autor Tema: Radna temperatura felica 1.3 karbutor  (Pročitano 6909 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže olajkris

• Laurin&Klement
  • Ugled: 23
Odg: Radna temperatura felica 1.3 karbutor
« Odgovor #30 poslato: 12. Okt, 2014. 17:06 »
A ja cu da dodam da to nije u redu jer uvek treba da bude malog pritiska ne preterano vec malo i cep ima odredjen tacku na kojoj propusta, imspustiprekomerni pritisak u posudi tj sistemu.

Van mreže pajapop

• Laurin&Klement
  • Ugled: 15
« Odgovor #31 poslato: 21. Okt, 2014. 20:27 »
Da...izgleda da sam ga "malo vise razradio" pa se sad desavalo da proliva tecnost kad se da jaci gas. Naime, tecnost iz prelivnog creva odara o ventil i prolazi kroz njega i izliva se. Srecom, i sve pohvale za Duska Zemun, izasao mi je u susret i u nedelju uvece mi je doneo drugi cep (maltene na kucnu adresu - nasli smo se u kraju), cep je zamenjen i sve je u redu. Ima malog pritiska u bufonu, ali daleko manjeg nego kad sam prvi put intervenisao. Malog pritiska sigurno mora da ima...
  • Vozi: Škoda Felicia 1.3 lx 43kw 2001, Škoda Fabia 1.2 htp 47kw (6Y3) sedan 2003.

Van mreže deejaymilosh

• Ambition
  • Ugled: 4
« Odgovor #32 poslato: 12. Dec, 2014. 21:52 »
Pozdrav svima. Nov sam ovde pa da se pre svega predstavim!
Ja sam Miloš i dolazim iz Jagodine, vozim škodu feliciu '98 1.3.
E sad, pre dve nedelje sam kupio gore pomenutu feliciu koja je imala problem sa grejanjem.
Naručio kutiju i odvezao kod majstora koji je sve to upakovao. U povratku kuci sam primetio da ona uopšte ne diže temperaturu sa donje crte a do sada je uvek bila striktno na 70. Mada kad sam otišao po auto majstor mi je rekao da nemam gram antifriza u sistemu (to rešavam ukoliko sutra). E sad pošto se ne razumem u automobile da pitam iskusnije od sebe, da li je to normalno s obzirom na date okolnosti ili? I uopšte koja je radna temperatura? Hvala unapred. Pozdrav.  :B=)
  • Vozi: Skoda Felicia 1.3 1998

Na mreži bigor

• Laurin&Klement
  • Ugled: 39
« Odgovor #33 poslato: 12. Dec, 2014. 22:13 »
Naručio kutiju i odvezao kod majstora koji je sve to upakovao.
Kakvu kutiju?
  • Vozi: skoda oktavia 2.0 AZJ

Van mreže deejaymilosh

• Ambition
« Odgovor #34 poslato: 12. Dec, 2014. 22:24 »
Kompletnu kutiju grejanja sa sve prekidacima, sajlama i čime već. Jer ovo je prethodni vlasnik nešto pakovao i nije se otvarala klapna za topao vazduh i na mesto upaljača je stojao neki prekidac koji je uključivao grejanje samo dod ruge brzine. Pa sam sad sve to zamenio i vratio grejanje u normalu.  ;D ;D

Na mreži bigor

• Laurin&Klement
  • Ugled: 39
« Odgovor #35 poslato: 12. Dec, 2014. 22:34 »
Pa ako imas normalno grijanje,a temperatura se ne dize znaci da ti je otkacio kablic sa termo davaca, ne znam tacno kako je to na feliciji povezano ali sta bi drugo moglo biti. Antifriz obavezno sipaj sto prije
  • Vozi: skoda oktavia 2.0 AZJ

Van mreže deejaymilosh

• Ambition
« Odgovor #36 poslato: 12. Dec, 2014. 22:39 »
Dobro, ja cu sutra da pogledam za taj kablic ako nista da se vrati kod majsotra pa on nek resava. Jer je do sad radilo.   ???  ;D

Van mreže pajapop

• Laurin&Klement
  • Ugled: 15
« Odgovor #37 poslato: 12. Dec, 2014. 23:31 »
Kakav le to majstor, koji je to sve odradio, a pustio te bez antifriza. Zar za toliko nije imao da ti sipa, pa makar i obicnu vodu. Sistem kad je bez rashladne tecnosti i nece da pokazuje temperaturu (na satu) koju bi trebalo, a pri tome moze da se pregreva (a da ti to ni neznas). Normalna radna temperatura (kad je sistem normalno napunjen) je 90 stepeni.
  • Vozi: Škoda Felicia 1.3 lx 43kw 2001, Škoda Fabia 1.2 htp 47kw (6Y3) sedan 2003.

Van mreže dulefontana

• Laurin&Klement
  • Ugled: 41
« Odgovor #38 poslato: 13. Dec, 2014. 00:42 »
Zavisi od godista, termodavac moze da bude plasticni sa cetiri pina, ili kao na Favoritu sa jednim pinom (mada su one bile retke). To ces znati cim pogledas u kuciste termostata, da li je od plastike ili od aluminijuma.

Plasticni

Aluminijumski
« Poslednja izmena: 14. Dec, 2014. 22:34 dulefontana »

Van mreže dusko zemun

• Laurin&Klement
  • Ugled: 35
« Odgovor #39 poslato: 13. Dec, 2014. 10:46 »
Kompletnu kutiju grejanja sa sve prekidacima, sajlama i čime već. Jer ovo je prethodni vlasnik nešto pakovao i nije se otvarala klapna za topao vazduh i na mesto upaljača je stojao neki prekidac koji je uključivao grejanje samo dod ruge brzine. Pa sam sad sve to zamenio i vratio grejanje u normalu.  ;D ;D

sve sam video i cuo ali ovo nikad ...
inace kutija grejanja  je cest uzrok pozara na skodama felicijama sa benzinskim motorom ...
to treba sto pre vrattii u pocetno stanje ...

• Vozi: skoda 110R, felicia pik up FUN, OCTAVIA TOUR ...

Van mreže Diamond

• Style
  • Ugled: 6
  • Skoda FOR LIFE!!! ;)
« Odgovor #40 poslato: 13. Dec, 2014. 14:53 »
Proveri najpre jel imas dosta tecnosti u sistemu za hladjenje, ako imas, nisi bas precizirao kad ukljucis grejanje jel greje onako bas bas ili "kenjka" i duva mlako, jel felicia ima vrlo dobro grejanje kad se ugreje... Ako je normalno onda kao sto su naveli ostali clanovi imas problem sa davacem ili sa tim kablicem, a ako duva mlako i maltene hladno a auto radi vec neko vreme moguce da je termostat otvoren stalno i ne moze da se ugreje kako treba...
  • Vozi: Skoda Felicia 1.6MPi , Skoda Felicia 1.3 GLX

Van mreže deejaymilosh

• Ambition
« Odgovor #41 poslato: 16. Dec, 2014. 13:43 »
Do sad je grejanje radilo super. Juče se vraćao iz grada i uključio grejanje u 2gu brzinu, kako je postajalo hladnije napolju prebacio na 3ću i sve grejalo super. I kada mi ni 3ća brzina nije bila dovoljna prebacim u 4tu i grejanje normalno počne jače da radi ali nakon desetak sekundi primetim da počinje da duva hladan vazduh, dok je u prethodnim brzinama sve radilo kako treba. Vratim onaj "regulator" grejanja na sredinu i tu počne da duva još hladnije, vratim opet na toplo i duva samo mlako. A temperatura motora je malo ispod 70. :/

Van mreže dulefontana

• Laurin&Klement
  • Ugled: 41
« Odgovor #42 poslato: 16. Dec, 2014. 14:21 »
Ne znam kako je na Feliciji, Favorit ima samo 3 brzine, ali dok vozim ne podizem ventilator preko prve brzine, zato sto naglo ohladi motor i pocne da duva hladnije. U kolima mi je jedne godine toliko bilo vruce da sam skinuo i duksericu.

Van mreže brlog04

• Style
  • Ugled: 5
« Odgovor #43 poslato: 16. Dec, 2014. 15:57 »
Kazaljka termostata, a i grejanje zajedno sa njom, bi trebalo da se krecu ovako:
Kad upalis hladan auto postepeno dobijas gerejanje u kabini, a i postepeno raste temperatura na kazaljki.
U jednom trenutku kazaljka termostata pocne da opada, to znaci da je termostat otvorio i da hladna tecnost iz hladnjaka ulazi u sistem hladjenja i zbog nje opadne temperatura sistema i grejanje u kabini postaje slabije. Posle bi trebalo ta temperatura da se popne na 80 stepeni zimi na 90 stepeni leti (tako je bar kod mene). Ako jace pustas grejanje u kabini, vise se hladi tecnost za hladjenje u sistemu i grejanje postaje slabije (narocito ako vozis na manjem broju obrtaja) i jos ako ti je neispravan termostat pa ti je uvek otvoren tesko da mozes da postignes neku temperaturu u kabini na niskim spoljnim temperaturama.
Termostat mozes da proveris na sledeci nacin. Kada upalis hladan auto. Povremeno pipni kuciste termostata, deo do motora, ne tamo gde su creva, (imas na slici gore), kako se greje auto temperatura tog kucista raste. Kada se kuciste malo zagreje proveri da li se i hladnjak zagrejao, ako se hladnjak greje istovremeno sa grejanjem kucista znaci da ti termostat ne valja, tj uvek je otvoren.
  • Vozi: Škoda Fabia II 1.4 16V 2008 Ambiente

Van mreže deejaymilosh

• Ambition
« Odgovor #44 poslato: 17. Dec, 2014. 21:39 »
Hvala druže proveriću to ukoliko sutra. Danas se malo vozio i grejalo super, i prebacim u četvrtu brzinu i slučajno bacim pogled nakon desetak sekundi temperatura naglo opala. Posle se vozio po gradu grejanje radilo super. Krenuo kući a ono duva samo hladan vazduh. :)