Autor Tema: Registracija automobila po novom - bonusi, cena...  (Pročitano 15846 puta)

0 članova i 5 gostiju pregledaju ovu temu.

Na mreži 2 Busy

• Laurin&Klement
  • Ugled: 15
Odg: Registracija automobila po novom - bonusi, cena...
« Odgovor #15 poslato: 02. Sep, 2014. 20:11 »
Meni je u aprilu druga registracija izašla 23000 RSD.Zato ,sad nema šanse da bude ispod 27000 RSD.

Van mreže krcaerdoglija

• Laurin&Klement
  • Ugled: 54
  • ERDOGLIJA KINGDOM
« Odgovor #16 poslato: 07. Dec, 2014. 19:27 »
Od Nove godine će za registraciju vozila biti uvedeno obavezno fotografisanje putničkog automobila na liniji tehničkog pregleda, ali i određena najniža cena ove usluge od 2.500 dinara bez PDV. Najava ministra policije Nebojše Stefanovića da će se u sklopu predviđenih izmena Zakona o bezbednosti saobraćaja posebna pažnja posvetiti Pravilniku o tehničkoj ispravnosti vozila, naišla je na odobravanje Udruženja tehničkih pregleda Srbije.

"Mi od 2009. godine pokušavamo da ukažemo na činjenicu da je i dalje u mnogim gradovima moguće besplatno "obaviti" tehnički ili po veoma niskim cenama, bez dovoženja vozila na liniju pregleda", objašnjava predsednik Udruženja tehničkih pregleda Srbije Trifun Stojanović.

On kaže da su poslali na desetine dopisa nadležnim državnim organima i da su sada stvari najzad "krenule sa mrtve tačke".

"Naša procena je da zbog nelegalnih aktivnosti država godišnje gubi oko milijardu dinara, pri čemu su ugrožena i radna mesta oko 4.000 radnika koji rade u preduzećima koja obavljaju usluge tehničkih pregleda pošteno jer ne mogu da izdrže nelojalnu konkurenciju. Nekoliko strukovnih udruženja poslalo je nadležnim ministarstvima i svoj predlog najniže cene tehničkog pregleda vozila. Mislimo da smo predložili stvarne, realne cene ove usluge. Ako je određena najniža cena obuke za vozače, to bi moralo da se uradi i sa tehničkim pregledima", kaže Stojanović.

Iako MUP nije zvanično potvrdio kada će biti donete nove odredbe Zakona o bezbednosti saobraćaja, a u sklopu njega i Pravilnik o tehničkim pregledima, očekuje se da će nove odredbe stupiti na snagu već 1. januara 2015.
  • Vozi: fabia 1.4 mpi 50 kw 2000

Van mreže sasacalko

• Laurin&Klement
  • Ugled: 14
« Odgovor #17 poslato: 07. Dec, 2014. 19:51 »
Sve poskupljuje, samo se plate smanjuju.  :'(

Van mreže tutinburg

• Style
  • Ugled: 5
« Odgovor #18 poslato: 07. Dec, 2014. 20:06 »
11.11.2014. godine sam registrovao skodu fabiju, 1,4 MPI 50 kw 2001 god. za 15800 din. osiguranje DDOR + tehnicki pregled+ nova nalepnica+nova saobracajna dozvola. Sve u svemu zadovoljan sam !!!
  • Vozi: Skoda Fabia 1,4 mpi

Van mreže fobia24

• Laurin&Klement
  • Ugled: 39
« Odgovor #19 poslato: 07. Dec, 2014. 20:37 »
Baš me zanima kako ćemo muvati oko registracije sa zatamljenim staklima, a hoćemo verovatno jer nema tog propisa koga srbin nije nadmudrio. ;) Da li će raditi fotošop?

Na mreži MAKS

• Laurin&Klement
  • Ugled: 8
« Odgovor #20 poslato: 07. Dec, 2014. 20:40 »
Sve su to predlozi a sta ce biti videcemo .
Zato momci bez panike naebali smo .
  • Vozi: OCTAVIA 1.6 2012 ELEGANCE

Na mreži Karlheinz

• Administrator
  • Ugled: 103
« Odgovor #21 poslato: 07. Dec, 2014. 22:42 »
Zar nije fotografisanje bilo i ranije? Meni su ga slikali :-) pre 7 dana kada sam produžavao registraciju.
Cena za sve, 2008 1.9tdi 77kw, sa novom saobraćajnom, i prem. stepen vraćen na početni = 29.500din.
  • Vozi: Yeti

Van mreže fobia24

• Laurin&Klement
« Odgovor #22 poslato: 08. Dec, 2014. 12:40 »
Neki slikaju, većina ne, što će značiti da nije obavezno. Oni koji to rade verovatno rade radi svoje zaštite. Meni nisu slikali auto, a ne bi ni mogli jer ima tamna stakla.

Na mreži zare

• Laurin&Klement
  • Ugled: 18
« Odgovor #23 poslato: 08. Dec, 2014. 13:30 »
Obavezna je i provera izduvnih gasova, jacine i podesenosti svetala, jacine sirene, ispravnost brisaca i gomila drugih stvari koje skoro niko ne proverava.

Van mreže bugarin

• Global Moderator
  • Ugled: 103
« Odgovor #24 poslato: 12. Dec, 2014. 00:47 »
4og decembra registrovana octavia 1.9tdi 77kw 2006to. 26.750rsd, placeno kreditnom karticom, premijski stepen osiguranja 2, besplatan tehnicki uz sms kupon. kontrolisali cam i pritisak u gumama.
po recima zaposlenog, od nove godine sprema se poostravanje procedure.

edit: niko sliko ni mene ni auto :(
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

Van mreže Beli82

• Laurin&Klement
  • Ugled: 13
  • Putting the laughter back into manslaughter
« Odgovor #25 poslato: 12. Dec, 2014. 17:32 »
Juče registrovao Škodilak, sve ukupno 15950 dinara. Kontrolisali standardno broj šasije/motora, farove, migavce, kočnice, sirenu,...a što se tiče slikanja, niko ništa nije slikao ali sam ja puk'o oko 30 000 za registraciju i novi telefon (koji sam usput pazario u VIP-u), pa mogu da se slikam do iduće plate.  :B=)

P.s. Najavljuju i njima pooštravanje tehničkih i izmene novog zakona o bezbednosti u saobraćaju, juče sam uzeo novi Sat Plus i pročitao svašta nešto zanimljivo. Mada u sat-u ne piše ništa o tome(bar ja ne nađoh), ovi na tehničkom mi rekoše da će biti nulta tolerancija za alkohol u krvi za SVE vozače.
  • Vozi: Fabia MK1 Combi 1.2 HTP-TNG 2006.

Na mreži bigor

• Laurin&Klement
« Odgovor #26 poslato: 12. Dec, 2014. 18:03 »
kontrolisali cam i pritisak u gumama.
Mislim da to nije kontrola koja se podrazumjeva vec ako je razlicit pritisak u gumama hoce da pokaze da kocnice ne koce ravnomjerno na valjcima. Bar su meni tako objasnili na tehnickom.
Sto se tice ostrije kontrole i treba da bude, najvise sto me nervira je kad vozim iza nekog kome ne rade stopovi,
a sve cesce ih viđam
  • Vozi: skoda oktavia 2.0 AZJ

Van mreže nebojsarZapočeo temu

• Laurin&Klement
  • Ugled: 14
« Odgovor #27 poslato: 12. Dec, 2014. 19:00 »
Mene ekstremno nerviraju "corava" policijska vozila koje voze debeli policajci koji imaju pojas iza ledja I telefon u ruci.
  • Vozi: Skoda Fabia 1.2 HTP, VW pasat B8 2.0TDI

Van mreže Beli82

• Laurin&Klement
  • Ugled: 13
  • Putting the laughter back into manslaughter
« Odgovor #28 poslato: 12. Dec, 2014. 20:12 »
Mene ekstremno nerviraju "corava" policijska vozila koje voze debeli policajci koji imaju pojas iza ledja I telefon u ruci.
...i što je najgore-nemaju ništa u glavi. Ja redovno, ali redovno blicam pandurima koji voze bez upaljenih svetala i usporim i pokazujem im rukom da upale svetla.    :B=)
  • Vozi: Fabia MK1 Combi 1.2 HTP-TNG 2006.

Van mreže Lignjoslav

• Laurin&Klement
  • Ugled: 18
« Odgovor #29 poslato: 19. Feb, 2015. 16:15 »
Danas registrovao svoju Fabiju 1.4 - 74 KW za svega 18.508 dinara (u kešu) što smatram da je vrlo povoljno (u odnosu na neka druga mesta). Polisa obaveznog osiguranja Dunav sa 15% popusta (premijski stepen 1) je koštala 13.418 dinara, tehnički pregled je besplatan, a ostalo su dažbine državi i registraciona nalepnica. Sve završio za pola sata, nalepnica na licu mesta. U pitanju je jedan stari (Zastavin) auto servis i stara (mehanička) linija za tehnički pregled, ne izgleda baš ugledno, posebno ne fensi, ali ko želi da registruje auto za keš pare - sigurno nema nigde jeftinije u Beogradu.
Da ne bih reklamirao, kome Rakovica nije daleko, a ovo ga interesuje - poslaću mu na p.p. koji servis i gde je.

+1

Samo da dodam da me je registracija izasla 14 960 din, sa 5% popusta na osiguranje (premijski stepen 3). Cak sam dobio i jedno besplatno slepovanje u slucaju saobracajne nesrece ukoliko mi auto mi auto ne bude bio u voznom stanju.

@vlada320 Hvala za info.
  • Vozi: Rapid Spaceback 1.0 tsi 2019- , Fabia htp mk1 2014-2019