Autor Tema: Registracija automobila po novom - bonusi, cena...  (Pročitano 15873 puta)

0 članova i 5 gostiju pregledaju ovu temu.

Na mreži 2 Busy

• Laurin&Klement
  • Ugled: 15
Odg: Registracija automobila po novom - bonusi, cena...
« Odgovor #30 poslato: 21. Feb, 2015. 23:45 »
Premijski stepen?Kako se to određuje,bira? help2

Van mreže nikolaj

• Laurin&Klement
  • Ugled: 20
« Odgovor #31 poslato: 22. Feb, 2015. 00:26 »
Premijski stepen podeljen je na 12 razreda opasnosti, a osnovni razred je četvrti i on podrazumeva cenu obaveznog auto-osiguranja koju su vozači i ranije plaćali.
Vlasnici motornih vozila koji u prethodnoj godini osiguranja nisu napravili štetu, u narednoj godini će prema ovom sistemu imati bonus, to jest preći će u treći razred i premiju će platiti pet odsto manje. Premija u drugom razredu niža je od osnovne za 10, a u prvom za 15 odsto.
Vozači koji su imali jednu štetu prelaze u sedmi razred, što u odnosu na prethodnu godinu visinu premije povećava za 50 odsto. Sa dve načinjene štete prelazi se u 10. razred čime se premija u odnosu na prethodnu godinu povećava 2,1 put, dok oni koji naprave tri i više šteta prelaze u 12. razred, a premija im se povećava čak 2,5 puta.
Za povratak iz 12. u četvrti razred, potrebno je devet godina, i to pod uslovom da se tokom tih godina ne napravi nijedna šteta.
To znači da se vozači svake godine spuštaju za po jedan razred i u skladu s tim plaćaju premije. U petom razredu premija je u odnosnu na osnovni razred veća za 15, u šestom za 30, u sedmom za 50, osmom za 70, a u devetom za 90 odsto, dok je u desetom razredu premija veća 2,1 put, u jedanaestom 2,3, a u dvanaestom 2,5 puta.
  • Vozi: Škoda Yeti 1.2 TSI Active, 2011.

Van mreže fobia24

• Laurin&Klement
  • Ugled: 39
« Odgovor #32 poslato: 22. Feb, 2015. 07:29 »
Valja još znati da ako ste imali ostvaren bonus i prodate vozilo koje je imalo prvi stepen, ovaj bonus možete preneti na sledeće vozilo kod ugovaranja nove polise uz kopiju ugovora o kupoprodaji. Ja sam to saznao prekasno jer agent koji radi u Henex osiguranju nije htela ili nije znala to da mi kaže, pa sad naknadno pokušavam da ostvarim ovo pravo.

Na mreži zare

• Laurin&Klement
  • Ugled: 18
« Odgovor #33 poslato: 22. Feb, 2015. 10:03 »
Naravno da je znala ali posto radi na procenat od polise nije jos se isplatilo da bude postena  >:(.

Van mreže Lignjoslav

• Laurin&Klement
« Odgovor #34 poslato: 22. Feb, 2015. 10:05 »
To vazi samo za prvi stepen?
  • Vozi: Rapid Spaceback 1.0 tsi 2019- , Fabia htp mk1 2014-2019

Van mreže fobia24

• Laurin&Klement
« Odgovor #35 poslato: 22. Feb, 2015. 10:31 »
Važi za bonus, tj za bilo koji povoljniji stepen.

Van mreže bugarin

• Global Moderator
  • Ugled: 103
« Odgovor #36 poslato: 22. Feb, 2015. 10:54 »
henex? sto se cudis. meni je u henexu na cukarici gospodja odbila da obracuna bonus, iako je na prosloj registraciji u decembru trebalo da bude 10% umanjenje, recima da se tek posle 3 godine skida za 15%.......................................
ako ni sad u martu kad registrujem fabiu ne budu hteli da obracunaju popust, radice inspekcija.
jbg, 1000rsd od mene, od pere, od zike i eto 50-100 eura dnevno.
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

Na mreži 2 Busy

• Laurin&Klement
  • Ugled: 15
« Odgovor #37 poslato: 22. Feb, 2015. 11:40 »
Meni u aprilu ide 3. registracija.Nisam imao štete,jedino su mene udarili 2013. na semaforu,naplatio sam štetu,pisao sam o tome na forumu.
Da li ja ispunjavam premijski stepen 1 ili 15% pousta ili ne?

Na mreži zare

• Laurin&Klement
« Odgovor #38 poslato: 22. Feb, 2015. 12:09 »
Ispunjavas, nisi ti izazvao nesrecu.
Ako ti izazoves nesrecu onda ti se povecava cena osiguranja. To sto je tebe neko drugi udario nema veze sa tobom.

Van mreže fobia24

• Laurin&Klement
« Odgovor #39 poslato: 22. Feb, 2015. 12:28 »
Pa da, prave se oni u Henex-u naivni, pa kada sam se vratio zbog ovoga i rekao im, ona kaže ne može to. Ja kažem može, ona opet tvrdi suprotno. Onda sam joj rekao da zove osiguravajuću kuću, ona pozvala i ispalo da može, ali sam ja zakasnio jer sam već registrovao, što i jeste. A i u mom slučaju je u pitanju Čukarica.

Van mreže Beli82

• Laurin&Klement
  • Ugled: 13
  • Putting the laughter back into manslaughter
« Odgovor #40 poslato: 22. Feb, 2015. 13:42 »
Pa ti nemoj više da registruješ kod njih. Meni su rekli da ne može i izgubili me kao mušteriju zauvek. Pa kada ostanu bez posla neka se misle zašto i neka nekom drugom pričaju kako radnik/ca nije znao/la.  Krajnje je jadno vaćariti ljude na takve fore za koje se sazna brzo, a posle se vaditi  na radnike.

Delovali su kao ozbiljna firma ali su zbog takvog ponašanja izgubili mene i još nekoliko mojih prijatelja i komšija koje sam odgovorio od odlaska kod njih.  Godinama sam kod njih registrovao jer smo praktično komšije,  ali su sada obrisani sa mog spiska.Kod burazera u firmi su mi od prvog dana rekli za bonus i podsetili me da kada uradim prenos Punta kojeg sam prodao naglasim da mi prenesu bonus od 15%.

Sent from my Smederevac na drva.

• Vozi: Fabia MK1 Combi 1.2 HTP-TNG 2006.

Van mreže fobia24

• Laurin&Klement
« Odgovor #41 poslato: 18. Mar, 2015. 13:16 »
Valja još znati da ako ste imali ostvaren bonus i prodate vozilo koje je imalo prvi stepen, ovaj bonus možete preneti na sledeće vozilo kod ugovaranja nove polise uz kopiju ugovora o kupoprodaji. Ja sam to saznao prekasno jer agent koji radi u Henex osiguranju nije htela ili nije znala to da mi kaže, pa sad naknadno pokušavam da ostvarim ovo pravo.
Povodom mog naknadno podnetog zahteva za prenos premijskog stepena sa fabije na reno, dobio sam danas odgovor od osiguravajuće kuće, gde na moje prijatno iznenađenje usvajaju moj zahtev i umanjuju plaćenju polisu sa 19.098 din na 16.233 din. Traže mi kopiju polise od fabije, što je naravno bespotrebno jer mogu sami da je izvuku, ali ću je svakako dostaviti jer sam kontaktirao kupca. Takođe traže i kopiju kartice tekućeg računa da mi izvrše povrat novca u iznosu od 2.865 din.
Ozbiljna kuća jer nisam očekivao da će tako lako ići, tim pre jer po pravlniku treba dostaviti overen ugovor o kupoprodaji kod produžetka registracije, sa klauzulom da je plaćen porez na prenos apsolutnih prava, a ja sam dostavio samo overen ugovor. Takođe, originalna polisa na iznos od 19.000din je u predmetu MUP-a, agentu je isplaćena provizija po većem iznosu, itd. Sve u svemu, valja se potruditi jer nije u pitanju samo ušteda od 2800 din, već prilikom svake naredne registracije do najnižeg premijskog stepena.

Van mreže krcaerdoglija

• Laurin&Klement
  • Ugled: 54
  • ERDOGLIJA KINGDOM
« Odgovor #42 poslato: 22. Maj, 2015. 21:18 »
Nakon auto-škola na red su došle i agencije koje se sprovode tehnički pregled vozila. Evo kakve izmene za njih donosi novi Pravilnik o tehničkom pregledu.
Najavljeno je da će se u toku naredna dva meseca usvojiti novi Pravilnik o tehničkom pregledu koji ima za cilj smanjenje malverzacija prilikom obavljanja pregleda automobila pre registracije.
Glavna stavka ovog Pravilnika jeste uvođenje video-nadzora. Čitav proces tehničkog pregleda moći će da nadgleda policija. Agencije su obavezne da postave kamere tako da je svaki deo prostorije u kojoj se obavlja pregled pokriven, da nema mrtvih uglova. Ukoliko nema kamera ili nisu u funkciji neće biti ni tehničkog pregleda.
Ipak, ova odredba neće se odmah primenjivati već je vlasnicima agencija koje obavljaju tehnički pregled dat rok od godinu dana za nabavku i postavljanje opreme. Rok od pet godina dat je za postavku tehničkih uslova za praćenje toka tehničkog pregleda putev aplikacije.
Dok se ne nabavi video-oprema vlasnici centara za tehnički pregled moraće da naprave dve fotografije automobila koji je na pregledu; jednu sa prednje i jednu sa zadnje strane. Kako bi se sprečila registracija vozila koja nisu ni prišla blizu "kanalu". Kazna za one koji ne budu poštovali ove propise ide i do 800 000 dinara.
Biće i izmena propisa koji se tiču kontole izduvih gasova jer su aktuelne na snazi još od 1982. Prema sadašnjim propisima benzinski motori mogu imati do 4.5% ugljen-monoksida dok u Evropi ova brojka iznosi 0.3 procenata.
Pretpostavlja se da će zbog ovih izmena i cena tehničkog pregleda porasti. Predložena minimalna cena za automobila je 2 500 dinara ali to u praksi znači cenu između 3 000 i 5 000 dinara. Za vlansike kombi vozila predložena je minimalna cena od 5 000 dinara pa će ih to realno koštati i do 7 000 dinara.
Oni koji ne budu poštovali stavke iz novog Pravilnika rizikuju novčane kazne koje se kreću od 100 000 do 800 000 dinara za pravno lige a za fizičko lice koje nije savesno obavilo tehnički pregled kazna iznosi od 15 000 do 30 000 dinara.
http://www.autoportal.rs/tekstovi/novi-pravilnik-o-tehnickom-pregledu_454.html
  • Vozi: fabia 1.4 mpi 50 kw 2000

Na mreži zare

• Laurin&Klement
« Odgovor #43 poslato: 23. Maj, 2015. 08:18 »
Poskupece tehnicki pregled jer ce sada morati da rade posao onako kako inace treba da ga rade i po tom starom pravilniku wall1 wall1. Nikakav nov pregled nije predvidjen u odnosu na stari pravilnik, bar koliko ja znam.

A ne poskupljuje zbog toga nego zato ako cena bude kao sto je sada ili besplatn (tj. 1 dinar) na prste mozes da prebrojis tehnicke preglede koji su u sistemu PDV-a. U prevodu drzava nema nista od toga. Kada podignu cene koliko je najavljeno na prste ces prebrojati one koji nece biti u PDV-u i drzava ce da namlati silne pare. Pa jos 2 tehnicka godisnje za vozila starija od 15 godina...

Van mreže crki

• Style
  • Ugled: 3
« Odgovor #44 poslato: 23. Maj, 2015. 14:25 »
Nemam iskustva sa EU gorivima,ali navodno je ogromna razlika u kvalitetu.Sad me zanima,kako će mo ispoštovati norme za izduvne gasove ako je nekvalitetno gorivo?Baš zanimljivo,kada nam se zavlači ruka u džep uvek je u pitanju da se to radi zbog bezbednosti u saobraćaju.
  • Vozi: škoda felicia 1.3 glxi