Anketa

Koliko često perete (i čistite unutrašnjost) svoje Škode?

1x mjesečno
40 (25%)
2x mjesečno
34 (21.3%)
1x tjedno
36 (22.5%)
2x tjedno
11 (6.9%)
1x godišnje..kad se baš mora
6 (3.8%)
ne perem ga i ne čistim sam..to rade drugi tj. u autopranicama.
22 (13.8%)
perem ga i čistim skoro svaki drugi dan...čim se ukaže prilika
7 (4.4%)
ne perem ga..pere ga kiša i snijeg a suši vjetar
4 (2.5%)

Ukupno glasova: 140

Autor Tema: Anketa: Pranje i čiščenje svog limenog ljubimca, kako, koliko, čime...  (Pročitano 25070 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže milosgranice

Probaj razredjivac slobodno

• Vozi: fabia 1.9sdi

Na mreži hakklerZapočeo temu

danas na +14c nakon 3 mjeseca bilo spužva pranje :)

najviše me brine da su mi obje žmige..popustile> :(

sent from my right thumb  
« Poslednja izmena: 09. Mar, 2014. 20:08 pedja »

Van mreže vlada320

A i komšija ima isti auto, pa niko nikome ne zavidi  ;) Dobrosusedski odnosi na visokom nivou!
  • Vozi: Mercedes B180 w245 / ex Fabia mk1 1.4 16v

ma nema toga
...sused je dobar.
njihov je 2g. stariji..pranje vidi kad ga kiša pere..ili gazdarica kad ga s viledom riba..servis kad nešto vrisne.
al..mu žmige su ko nove i ne puštaju ko moje :-\

sent from my right thumb  

Van mreže Turbo

Malopre sam i ja odradio detaljno 2-step pranje rukavicom i NXT-om, claying najkritičnijih površina, detaljno brisanje MF krpama, pa brzi vosak i mazanje guma, sad je pravi :)

Ljudi u perionici se krste kako miriše Meguiars hemija :D :D :D

Kod mene nije bilo tolko detaljinga..jer mi je lak katastrofa. Več nakon par godina..dok smo još se tu i tamo nalazili na susretima..i raspravljali u svemu i svačemu. Mišljenja sam da osim i drugih stvari poput mehanike i prastarih motora...lakiranje automobila je bilo daleko kvalitetnije nego što se radi danas tj unatrag par godina.
Baš smo uspoređivali moju oct i od kolege iz 2002 i definitivno sam tog mišljenja da se prije nije tolko štedilo ko danas.
Na slikama možda izgleda sve super..ali kad se izbliza pogleda nije to baš tako. Donji dio ispod crne lajsne je pun pika zračne hrđe skroz okolo auta(crne i narančaste točke)..a npr. prednji kraj ispod rešetke se počeo gulit.

trebao bi odradit neki pošteni tretman..da to bude opet kako treba.
nažalost nikako ulovit tih 100-150 eura viška koliko dođe takav jedan pošteni tretman kod nas.

Van mreže zero cool

Imam ekstra iskustvo sa svim SONAX proizvodima. Šampon, sprej za plastiku (za revitalizaciju), sprej za tablu, sprej za stakla (anti-fog)..sve je sktra.
  • Vozi: Skoda Octavia A5 FL 1.9 TDI Sport + Revochip remap

Van mreže WEST 014

Skoda po pravilu ima mekan lak. Kao i Japanci, koreanci il italijani. Zato i strada pre...
Zato je keramika majka, mada kad uzmes da je poliras 7 dana places :D

Van mreže Turbo

Da, tu je jedna od onih ušteda i razloga zašto je Škoda jeftinija. Hauba kod mene je katastrofalna, lak na milion mesta načet, sve je to prečnika po pola mm max, ali opet, ružno i loše, a i ja joj baš održavam lak kako treba.

West, imaš neki predlog za spoljne gumene kedere i plastike, neka hemija, drugar mi je mazao jednom nešto od Meguiaersa dođe kao tovatna mast po izgledu, tamno zeleno skoro crno, i držalo je mesecima, ali ne znam šta je to. I moram još šampona da kupim, mislio sam uzeti onaj Gold Class, imaš ti neki predlog? Nešto od Poorboys-a možda, ili Dodo Juice, u tom cenovnom rangu ~1000 dindži?

Možda Citrus Wash&Gloss od Poorboys-a?

Van mreže Turbo

I ako može preporuka za neki Pre Wax cleaner? Po mogućstvu da ima i filler dejstvo, nešto kao SwirlX.

Van mreže WEST 014

Za kedere koristim einszett gummi stift  i odlican je
Sto se tice spoljnih plastika, vidi sa djordjem sta moze da ti nabavi.
Sto se tice sampona, sonax glanz onaj sto ima po pumpama itd je odlican, ja ga koristim sa zadovoljstvom. Mislim da nemas potrebu za skupljim, gledaj da tehnika bude ok.

A kazi mi sta planiras sa pre wax cleanerom? :D

Van mreže Turbo

Taj Gummi stift je i za spoljne kedere i recimo bočne lajsne? Najveći problem su mi spoljašnji okviri prozora, tj. one spoljne gume oko prozora, jer su počele da bele. To bih da rešim.

Od šampona bih hteo da probam nešto malo egzotičnije, zato ne bih Sonax, a ne znam da li on skida i prethodno naneti vosak? Hteo bih šampon koji to ne radi.

Sa pre wax cleanerom planiram tretman after shampoo, tj pre wax :D Nešto da malo ukloni swirl-ove i cobweb. Da li je bolje neki glaze umesto toga?

Van mreže WEST 014

Gummi stift je za kedere i gumene delove. Po meni nije za spoljasnje plastike. Ako ti treba nesto za spolja probaj megs ultimate protectant.

Sampon Sonax ne skida vosak, i jako lepo pere i stvara dobru penu. Sad ako ti hoces nesto drugo probaj naravno. Ja imam i Wurth i ArmorAll sampon i takodje ok peru.
Sto se tice Pre Wax cleanera ne koristim ih pa ti ne mogu reci nesto vise. Moja strategija je da defekte probam ukloniti a ne sakriti ih. Sve sto ima filere je sarena laza do prvog sunca, a ako i ima neke abrazive, pitanje je sta ces skinuti a sta utisnuti i napraviti stetu.

Van mreže SuperB

Malo živaca i evo rezultata  :D

Za unutrašnjost ( tabla i druge plastike) koristim "Carplan" kokpit flash dash mleko

Van mreže krcaerdoglija

« Poslednja izmena: 06. Maj, 2014. 00:01 peđa »
  • Vozi: fabia 1.4 mpi 50 kw 2000