Autor Tema: polomio se termostat  (Pročitano 1728 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže kbdnkZapočeo temu

• Test Drive
  • *
  • Ugled: 0
polomio se termostat
« poslato: 26. Avg, 2014. 01:37 »
Ljudi,  ocekujem brz odgovor i nadam se da ce biti povoljan po mene... Makar u ovom trenutku.
Na moru sam u Albaniji...da u Albaniji ali o tome kasnije tj.  drugi put...kad se vratim.
Pre dva dana kada sam se vracao s plaze,  guzva,  koloba,  uzbrdo,   nizbrdo,  kolona, 7-8 km putujem pola sata i na tom outu polomi mi se termostat i iscuri mi sva voda.  Ja stanem odmah i vidim sta je.  Polomio se izlaz iz termostata koji vodi ka hladnjaku i otpalo parce plastike duzibe oko 3 cm na koju se natacinje crevo. Ja nabudzim to takosto izvadim onaj patrljak iz creva,  crevo nataknem na ostatak termostata koji je duzine oko 2 cm,  stegnem selnu i cepam dalje.
Eh sad brine me to sto polazim prekosutra kuci a to je 750 km pa ne znam da li uopste da polazim s ovako nabudzenim termostatom ili da glefam po svaku cenu da kupim i zamenim termostat.  Ovako nabufzen radi za sada ali dokle ce ne znam. Palo mu je na pamet da kupim kidnaperku lepljivu traku i da fodatno ojacam spoj creva i termostata ali ne znam dali to ima smisla zbog temperaturei na kraju plasim se da nije neki ozbiljniji problem izazvao lom termostata.
Voda inace uredno prelazi u posudu kad se stisne crevo izmedju termostata i hladnjaka i kad se podigne temperatura.  Prema satu temp je ispod 90 sto je ok pi meni.
Hvala unapred pogotovo na brze odgovore.
Pozz iz Albanijeg
Izvinite na slovnim greskama ali kucam na telefonu a to je golgota... Barem za mene
« Poslednja izmena: 26. Avg, 2014. 01:45 kbdnk »

Van mreže dulefontana

• Laurin&Klement
  • Ugled: 41
Odg: polomio se termostat
« Odgovor #1 poslato: 26. Avg, 2014. 10:20 »
Meni je tako pukla na Favoritu lula od hladnjaka na ulasku u NS. Isto tako uradio, skinuo crevo, izvadio plastiku, navuko crevo, stego selnu, obmotao selotejpom koji sam imao u gepeku i presao jos 400km dok hladnjak nije explodirao, ali on je vec bio za zamenu. Moj savet ti je da ako vec ne curi nigde, kad krenes, otvori prednje prozore, usmeri ventilaciju ka otvorenim prozorima i ukljuci grejanje, cisto da mu pomognes da ne podize preterano temperaturu. Po ulasku u Srbiju proveri stanje, ukoliko je ok, ja bih se uputio do kuce, i odmah ga zamenio po dolasku.

Van mreže Karlheinz

• Administrator
  • Ugled: 101
« Odgovor #2 poslato: 31. Avg, 2014. 23:13 »
Polomio se izlaz iz termostata koji vodi ka hladnjaku i otpalo parce plastike duzibe oko 3 cm na koju se natacinje crevo.
Šta si uradio?
  • Vozi: Yeti

Van mreže kbdnkZapočeo temu

• Test Drive
  • *
  • Ugled: 0
« Odgovor #3 poslato: 01. Sep, 2014. 17:02 »
Stigao kuci bez ikakvih problema a to je 750 km. Kuci sam se vozio još oko 150 km i sve je u redu. Termostat za divno cudo ima i u Zaječaru tako da cu to rešiti sutra i popodne ugradujem.
Hvala na interesovanju u svakom slučaju i hvala na odgovoru dulefontani...
Pozz svima