Autor Tema: Škripanje prilikom podizanja i spuštanja prozora (vozačeva strana)  (Pročitano 2648 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Dada

Odg: Škripanje prilikom podizanja i spuštanja prozora (vozačeva strana)
« Odgovor #15 poslato: 28. Avg, 2014. 11:16 »
Dali bi znao neko da objasni korak po korak kako da se skine tapacirung, sa prekidacem? Imam isti problem + skripe mi i vrata kad se zatvaraju/otvaraju.

Vrata podmaži sa tovatnom mašću, tačnije namažeš malo deblji sloj na  onu crnu plastičnu šipkicu. Posle toga par puta otvori i zatvori vrata da se to lepo raspodeli i to ti je to što se tiče škripanja. Meni su isto škripala i jaukala i naneo sam mast odozgo i odozdo po toj plastici i nit se čuje i lakše se otvaraju i zatvaraju vrata
« Poslednja izmena: 28. Avg, 2014. 12:58 pedja »

Van mreže hatuna1983

« Odgovor #16 poslato: 28. Avg, 2014. 17:54 »
Vrata podmaži sa tovatnom mašću, tačnije namažeš malo deblji sloj na  onu crnu plastičnu šipkicu. Posle toga par puta otvori i zatvori vrata da se to lepo raspodeli i to ti je to što se tiče škripanja. Meni su isto škripala i jaukala i naneo sam mast odozgo i odozdo po toj plastici i nit se čuje i lakše se otvaraju i zatvaraju vrata
Meni zadanja znaju zaskripat ponekad, tad stavim litijumske masti na te plastike i par mjeseci sam bez problema. Nije frka sto se vraca jer je to bar lako uraditi s vremena na vrijeme tj lako dostupno mjesto je u pitanju. Moze cak i WD40 ako se cesce i redovno nanosi ali on je rijedak pa curi kasnije po vratima dok je mast nekako postojanija.
  • Vozi: Škoda Octavia A5 2006 1.9 TDI BJB 77kw Elegance

Van mreže Dada

« Odgovor #17 poslato: 28. Avg, 2014. 21:23 »
Nije dobar wd ni ulje za to,retki su i nisu postojani,mast resava problem,evo meni vec par meseci super,ako pocne ponovo da zeza opet namazes,bar nije tesko i ne zahteva neko vece cimanje