Autor Tema: Yeti vs Yeti DSG  (Pročitano 6370 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Na mreži cikajowaZapočeo temu

• Ambition
  • Ugled: 1
Yeti vs Yeti DSG
« poslato: 29. Avg, 2014. 14:44 »
Prvo veliki pozdrav svima !
U fazi sam kupovine auta pa mi treba par saveta. :)
Iskreno prvo sam isao na novog yetia,ali ga nema nigde na lageru i ceka se 60+ dana,sto m ine odgovara zbog posla i potrebe za autom.
Mozda znate nekog od vlasnika od ova dva ispod, ili mi mozete dati neki savet jer ipak ovo je moja prva skoda  :bravo:
Izmedju ova dva se  dvoumim..

http://www.polovniautomobili.com/oglas4985108/skoda_yeti_12_tsi/

http://www.polovniautomobili.com/oglas5133669/skoda_yeti_tsi/

Kod prvog nema sta,kao nov auto,garancija jos 3 god....Lanac nije menjao niti imao problema,kao rekli mu u servisu da je to reseno od kraja 2012..E sada malo mi je jaka cena ..

Kod drugog ,lanac mu je menjan na 20k,zvali ga iz servisa reseno u garanciji i od tada nema problema.Cena korektna rekao bih,ima solidnu opremicu plus bolero,kuka ,senzori,DSG.

iskreno vise me vuce ovaj drugi zbog boje i opreme.Ali nekako razumnije mi deluje uzeti prvi jer ipak je presao 20k km manje i u garanciji je...
Nisam pametan ..   :-[
« Poslednja izmena: 29. Avg, 2014. 14:50 cikajowa »
  • Vozi: yeti

Van mreže nebojsar

• Laurin&Klement
  • Ugled: 14
Odg: Yeti vs Yeti DSG
« Odgovor #1 poslato: 29. Avg, 2014. 22:03 »
iskreno vise me vuce ovaj drugi zbog boje i opreme.Ali nekako razumnije mi deluje uzeti prvi jer ipak je presao 20k km manje i u garanciji je...
Nisam pametan ..   :-[

Prvi definitivno, cak stavise panorama vredi vise od svega pobrojanog kao prednost drugog. Malo mi je cudan podatak za ovaj drugi auto da ima 107kw ili 145 ks. To jedino da je 1.4 tsi ali I on ima 140ks. Ako je cipovan 1.2 tsi + menjan lanac + dsg 7-stepeni koji katkad ima problema, svakako prvi bolja kupovina. Razmisljam o cipovanju i o kuki pa dolazim do zakljucka da je auto teglio nesto sto mozda nije bilo za njega pa ga stoga covek verovatno I prodaje :) (sherlok holms) Nominalno nije velika ni razlika u ceni izmedju dva modela, plus obrati paznju da uz prvi ide set zimskih guma sa felnama od 16-inca, racunaj bar 400 evra bonusa.

Neverovatno sta se sve sa slika vidi. Kod prvog na slikama se vidi jos jedan YETI u garazi, ne znam da li je isti vlasnik, ali je zanimljiv detalj.
  • Vozi: Skoda Fabia 1.2 HTP, VW pasat B8 2.0TDI

Van mreže nikolaj

• Laurin&Klement
  • Ugled: 20
« Odgovor #2 poslato: 29. Avg, 2014. 22:33 »
Malo je nezahvalno davati savete, kada neko daje ne malu količinu novca, ali ako si imao nameru da kupiš nov auto, onda je definitivno prva opcija bolja. Uz możda malu korekciju cene, dobijaš lep i tek razrađen auto, sa vrlo solidnom opremom i sa još tri godine garancije.
  • Vozi: Škoda Yeti 1.2 TSI Active, 2011.

Na mreži hakkler

• Laurin&Klement
  • Ugled: 78
« Odgovor #3 poslato: 29. Avg, 2014. 22:54 »
uzmi prvi

Van mreže ZakZak

• Active
  • **
  • Ugled: 5
« Odgovor #4 poslato: 29. Avg, 2014. 23:01 »
Saglasan sam sa Nikolajem vrlo delikatna situacija za odluku bio sam u slicnoj situaciji.Bio je DSG sa full opremom na isteku garancije i predjenih 33000 km, i manuelni sa jos godinu dana garancije i predjenih 20000 km + zimske gume +nosac tule.Odlucio sam se za ovaj drugi razlika u ceni je bila 2500 eura u korist drugog.Za sada sve ok sa autom lanac klasika zamenjen u garanciji pa cekam sta ce biti. DSG je laksi i lepsi za voznju, samo vise trosi,inace planiram da sledeci YETI bude DSG.Iskreno u poslednje vreme me pomalo nervira  menjenje brzina, cini mi se pre je bilo lakse kad  je bilo samo 4 brzine kekekekek.Srecno!
  • Vozi: Škoda YETI 1.2 TSI

• Ambition
« Odgovor #5 poslato: 30. Avg, 2014. 00:44 »
Hvala momci na savetima i analizama  :)
Kod drugog je greska ,u pitanju je klasican 1.2 TSI 105ks ,pricao sam sa coveko pre neki dan.

Kod prvog se vidi jos jedan yeti u garazi,i to 1.4 model,isto godiste koji vozi supruga.U pitanju je bracni par iz beograda,muz je advokat i to rekao bih uspesan.Pricao sam sa njegovom zenom koja je rastegla nasiroko o yetiju,autima,poslu...  8).Zena kaze da menjaju auto svaku godinu u proseku , i upravo su porucena dva nova yetija FL sa jacim motorima .Novac im nije neophodan pa tako ce tesko spustiti cenu,ja sam tipovao na 12500 ali tesko :-[

Van mreže nebojsar

• Laurin&Klement
  • Ugled: 14
« Odgovor #6 poslato: 30. Avg, 2014. 09:34 »
je advokat i to rekao bih uspesan.Pricao sam sa njegovom zenom koja je rastegla nasiroko o yetiju,autima,poslu...  .Zena kaze da menjaju auto svaku godinu u proseku , i upravo su porucena dva nova yetija FL sa jacim motorima .Novac im nije neophodan pa tako ce tesko spustiti cenu,ja sam tipovao na 12500 ali tesko

Pa posle reci da se "zlocin ne isplati" :) Salu na stranu, ta prica da menjaju svake godine i da im novac nije bitan mi nije bas na mestu, najvise se gubi u prve dve godine. Svakome ko ima novca on je u sustini najbitniji a ne verujem da ce naci kupca bas tako brzo za tu cifru, sa mesecima mogu samo jos vise da izgube. Daj im ponudu i malo pricekaj. 12500 je realna cena za nesto sto se oglasi 12.900 pogotovo kad je benzinski motor u pitanju.
  • Vozi: Skoda Fabia 1.2 HTP, VW pasat B8 2.0TDI

Van mreže fobia24

• Laurin&Klement
  • Ugled: 39
« Odgovor #7 poslato: 30. Avg, 2014. 14:20 »
Po meni prvi bez razmišljanja. 12500e je ok jer je oglašen na 12900 i piše da nije fiksna cena. Dve godine noviji od drugog...

Van mreže vnov

• Laurin&Klement
  • Ugled: 12
« Odgovor #8 poslato: 30. Avg, 2014. 18:46 »
A šta kažeš na ovog 1.4tsi, 2011god 29.000km.
http://www.polovniautomobili.com/oglas4990972/skoda_yeti_ambition/
  • Vozi: KAROQ FL, Ex KODIAQ, Ex Octavia A5 FL 1.4TSI ELEGANCE + RS LOOK

• Ambition
« Odgovor #9 poslato: 30. Avg, 2014. 20:18 »
Video sam ga,ali to je po meni mnogo novca za to godiste

Van mreže SuperB

• Laurin&Klement
  • Ugled: 7
  • Bivši vlasnik modela Superb mk1 i mk3
« Odgovor #10 poslato: 30. Avg, 2014. 21:52 »
Kod onog drugog Yetija pozitivno je što ima  DSG menjač, navigaciju, komande na volanu... a pošto ništa u ovoj državi nije fiksno verujem da i cena može ići još dole jer si ozbiljan kupac, recimo da cena bue manja 500e , taj drugi će te koštati 2000e manje od prvog, a sa druge strane kod prvog 23.500 km nije ništa, lepa je boja automobila- laka za održavanje,  lično mi se felne baš ne sviđaju, ne znam da li su to na sedištima presvlake?

U svakom slučaju moraš dobro razmisliti i gledati danas-sutra kada je budeš prodavao koju ćeš pre prodati.

• Ambition
« Odgovor #11 poslato: 31. Avg, 2014. 00:33 »
Ne znam za taj DSG,mene nekako brine jer nisam nikada vozio automatski menjac ,a znam da je lepo dok ide,a kada stanje popravka njega se meri hiljadama evra.
Mada kazu da je u yetiju ovaj dsg 7 sa nekim suvim kvacilom,znaci nema servisa menjaca.Kod tog yetija me privlaci bolero muzika,komande na volanu ,lepsa mi je ona krem boja kao i one felne,kuka koja mi zna zatrebati.A brine me taj menjac i sto je izasao iz garancije  ???

Na mreži hakkler

• Laurin&Klement
  • Ugled: 78
« Odgovor #12 poslato: 31. Avg, 2014. 09:51 »
ima servisa..mjenjača i to svakih 60kkm se mijenja ulje..ne bas jeftino.

Van mreže Turbo

• Laurin&Klement
  • Ugled: 16
« Odgovor #13 poslato: 31. Avg, 2014. 10:04 »
Nema ulje u sedmostepenom DSG-u, pa ni servisa na 60kkm.

Van mreže bugarin

• Global Moderator
  • Ugled: 103
« Odgovor #14 poslato: 31. Avg, 2014. 10:41 »
Ima ulja u menjacu, nema u kvacilu.
7-mostepeni je tzv dry-clutch, a 6-tostepeni je wet-clutch.
Tek da neko ne pomisli da u menjacu uopste nema ulja.
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD