Autor Tema: Yeti vs Yeti DSG  (Pročitano 6410 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Turbo

• Laurin&Klement
  • Ugled: 16
Odg: Yeti vs Yeti DSG
« Odgovor #15 poslato: 31. Avg, 2014. 11:12 »
Naravno, mislio sam na ovu rednovnu zamenu na 60k.

Na mreži cikajowaZapočeo temu

• Ambition
  • Ugled: 1
« Odgovor #16 poslato: 31. Avg, 2014. 11:27 »
Sta kaze fabrika za odrzavanje takvog menjaca?
  • Vozi: yeti

Van mreže Turbo

• Laurin&Klement
« Odgovor #17 poslato: 31. Avg, 2014. 12:28 »
Ništa, manuelni menjač sa automatizovanim kvačilom.

• Ambition
« Odgovor #18 poslato: 05. Sep, 2014. 19:58 »
http://www.polovniautomobili.com/oglas4985108/skoda_yeti_12_tsi/
Skinuo cenu na 12500 a krenuo je sa 13500. A blizi se dan odluke sta kupiti :)
Danas sam se cuo sa njim,pricao sam sada sa muzem ,koji se malo vise razume i poslao mi je slike na mail.Navodno je skinuo cenu jer se zena pre neki dan vratila iz grada sa dve male ogrebotine.Koliko moze da kosta sredjivanje istih ? Korektan covek, rekao bih da bi ga dao za 12 000 . Deluje kao jako korektan covek,bio pre neki dan i vozio novu octaviju rs,onu istu sto je bila na testu na moto.rs,plavu, i kaze da se covek odusevio i zaljubio u auto .Bas me cudi  :D U prilogu mail :)

Poštovani Rade,

U prilogu su današnje fotografije Yetija. Fabrička dodatna oprema na paket adventure je:

1. El. podizači zadnjih stakala 168  EUR
2. Panorama krov                  1032 EUR
3. Polica za naočare                 18 EUR
                                  -------------------------
                                            1218 EUR ukupna cena sa uračunatim PDV-om koji je i plaćen

U Autočačku je uradjena ugradnja zadnjih parking senzora za 14.400 din. što je prošle godine bilo oko 125EUR
U privatnom servisu po preporuci iz Autočačka uradjeno je dodatno zatamnjivanje stakala za 100 EUR
Uz automobil idu četiri nove čelične felne sa zimskim gumama Semperit. Felne su koštale oko 40EUR a gume oko 90 po komadu, što je ukupno 520 EUR.
Detaljan spisak paketa opreme "Adventure" imate na sajtu prodavca ŠKODA ALPROS Beograd kod koga je i uradjen prvi servis na 15.000km. Inače ja sam kod njih i naručio novu Škodu Octaviu RS COMBI.
Automobil je registrovan do 21.05.2015.g.
Garancija 4 godine
Prvi vlasnik je moja supruga Danijiela Ivanović i na nju se auto vodi u saobraćajnoj knjižici.

Srdačan pozdrav,

Na mreži bigor

• Laurin&Klement
  • Ugled: 39
« Odgovor #19 poslato: 05. Sep, 2014. 20:17 »
Ako su to te ogrebotine sa slike ne kosta skoro nista. Uzmi korektor zamazi,malo ispoliraj i nece se gotovo nikako primjetiti. Prosli viken sam bas dobro izgrebao auto i majstor mi trazi 6000din da izlakira citav blatobran sa svoji materijalom
  • Vozi: skoda oktavia 2.0 AZJ

Van mreže fobia24

• Laurin&Klement
« Odgovor #20 poslato: 06. Sep, 2014. 00:10 »
Auto ne možeš ni sačuvati od ogrebotina u gradu. Samo neka on zato još malo spusti cenu i da ti čestitamo ovakav auto! :) Meni se sviđa. Zamoli ga da nam predstavi RS-icu na forumu. ;)

Van mreže djordjebg

• Laurin&Klement
  • Ugled: 47
« Odgovor #21 poslato: 06. Sep, 2014. 11:08 »
Iskreno moj ti je savet da odustanes od oba i uzmes neki dizel bez tih panorama, DSG-ova i ostalih cuda. Neki u korektnoj opremi 2.0 sigurno ima.

Ili 1.4,  kao drugu alternativu.
Dosta je vec proslo od pojave Yetija, sada se vec moze reci koji je motor kakav, 1.2 je verovatno dobar ali je zasto ne izbeci engimu ako se vec moze.

• Ambition
« Odgovor #22 poslato: 06. Sep, 2014. 11:41 »
Ah nemojte mi to raditi  :-[

Ja se tesim sto sam jos 3 god u garanciji i da cu otkloniti bilo kakav problem sa tim motorom u tom periodu ako se pojavi,
Dizel ima za slicne pare sa 150+ km sto ne dolazi u obzir a i ne prelazim vise od 12-15000 km godisnje jer je to drugi auto u porodici.Ne znam da li je mesto da pitam ali mozda neka druga marka crossovera u ovom cenovnom rangu,sa 20-40k km  na satu :o Ix35,qashqai

Van mreže Turbo

• Laurin&Klement
« Odgovor #23 poslato: 06. Sep, 2014. 11:46 »
Jedino SX4 za te pare. Dobar auto, odličan, mada mislim da je konkretan Yeti koji gledaš odlična prilika, garancija, poznata istorija, sve za poželeti.

Van mreže djordjebg

• Laurin&Klement
  • Ugled: 47
« Odgovor #24 poslato: 06. Sep, 2014. 12:12 »
Nisam znao da je tako mali izbor dizela, onda uzmi ovo sto si video, samo obori cenu na 12. Imas garanciju jos tri godine pa si miran.

BRanik je plastika, nece mu nista biti od one ogrebotine. A vrata se verovatno mogu sanirati i bez farbanja. Cak i u ovlascenom da radis farbanje oba elemetna nije neka mrak cifra.

Van mreže fobia24

• Laurin&Klement
« Odgovor #25 poslato: 06. Sep, 2014. 15:21 »
Po meni je el.krov i DSG samo plus na auto. To je oprema koja se dobro doplaćuje. Što kažeš, i u garanciji je još ihihi. ;)

Van mreže Filip

• Laurin&Klement
  • Ugled: 51
« Odgovor #26 poslato: 06. Sep, 2014. 16:18 »
šiber i dsg su skupi kada se doplaćuju kao novi, posle prilikom dalje prodaje od tih para prvi vlasnik može da se oprosti

nezavisno od toga, meni dsg pre ide na dizela, a Yeti samo sa 4x4 pogonom
  • Vozi: Škoda Octavia 1.8 TSI Elegance + Eibach & RS 18" + Revochip

Van mreže nikolaj

• Laurin&Klement
  • Ugled: 20
« Odgovor #27 poslato: 06. Sep, 2014. 19:14 »
Ah nemojte mi to raditi  :-[

Ja se tesim sto sam jos 3 god u garanciji i da cu otkloniti bilo kakav problem sa tim motorom u tom periodu ako se pojavi,
Dizel ima za slicne pare sa 150+ km sto ne dolazi u obzir a i ne prelazim vise od 12-15000 km godisnje jer je to drugi auto u porodici.Ne znam da li je mesto da pitam ali mozda neka druga marka crossovera u ovom cenovnom rangu,sa 20-40k km  na satu :o Ix35,qashqai
Neće ti se ništa desiti sa tim motorom, kao ni nama ostalima koji smo prešli neko 40, a neko 60000km uz normalnu vožnju, sem možda povremenog trrr... zvuka pri paljenju, ušta sumnjam s'obzirom na godinu proizvodnje auta iz oglasa, koji hoćeš da kupiš.Uostalom ovim merenjem lanca i ugradnjom novih uljnih filtera, mislim da će i taj nazovi problem biti rešen.
U ovom cenovnom rangu ne možeš da kupiš ništa od navedenih marki automobila, a da je star godinu dana i sa tom pređenom kilometražom, a što reče turbo imaš nov Suzuki SX4, doduše sa atmorsfercem 1,6 koji se nije pokazao kao sjajno rešenje, naročito po pltanju potrošnje, a o prostranošću unutar samog auta u odnosu na yetia da ne pričam.
Da ne zapostavimo naslov teme, DSG je ugodnije voziti, ali to košta veću potrošnju goriva u odnosu na manuelni menjač.
« Poslednja izmena: 06. Sep, 2014. 19:22 nikolaj »
  • Vozi: Škoda Yeti 1.2 TSI Active, 2011.

• Ambition
« Odgovor #28 poslato: 06. Sep, 2014. 19:47 »
Tako Nikola,malo samopouzdanje mi treba sada :)
I ja mislim kao i ti.SX4 mi po prostoru unutra  ne odgovara,a i potrosnja mu je mislim nesto veca ..Potreban mi je auto,koji ce u dosta slucajeva  da  sidje sa asfalta,za blatnjave ravnicarske puteve i da mogu da utovarim kabast teret ,a yeti ima kockast prtljaznik sto mi je idealno ,jos kada izvadim zadnja sedista... Ne treba mi 4x4 , jer ne vozim neke zahtevne offroad voznje.A i kupci 4x4 verzija,ne verujem da koriste ni 20% njegovih mogucnosti..Meni je najbitnija jeftina registracija,pouzdanost,potrosnja(mislim da za benzinca yeti ima sasvim prihvatljivu potrosnju) ,KLIRENS i prljaznik koji je kod yetija 1750l kada se sedista izvade.

Van mreže fobia24

• Laurin&Klement
« Odgovor #29 poslato: 06. Sep, 2014. 19:59 »
Mislim da si u poslednjem postu odgovorio sam sebi na sve svoje dileme. A za SX4, to je po meni ženski auto, dok je yeti pravi muški. :)